Elementit

Elementit ovat sisällön osia, joista mainos muodostuu. Ne antavat ihmisille hyödyllistä tietoa ja lisää syitä valita yrityksesi. Elementtejä ovat esimerkiksi lopullisessa mainoksessa näkyvät otsikot, kuvaukset, linkit tiettyihin sivuston osiin, soittopainikkeet ja sijaintitiedot.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä on kunkin elementtityypin tehtävä ja miten valitset sopivat elementit.

Näin ne toimivat

Google Ads optimoi responsiiviset hakumainoksesi valitsemalla niissä näkyvät elementit jokaisen Google-haun yhteydessä. Siksi sinun kannattaa käyttää kaikkia elementtejä, jotka sopivat liiketoimintatavoitteisiisi.

Elementit (esim. sivustolinkit ja kuvat) parantavat mainoksen näkyvyyttä hakutulossivulla. Näin mainos voi tuottaa sinulle enemmän arvoa. Elementit lisäävät usein klikkausten kokonaismäärää, ja niiden avulla ihmiset voivat esimerkiksi löytää toimipisteesi kartalta tai ottaa yhteyttä puhelimitse.

Monet elementtityypit edellyttävät muutamien asetusten valitsemista, eli ne ovat manuaalisia. Osa elementeistä lisätään automaattisesti, kun Google Ads ennustaa niiden parantavan mainoksen tuloksia, eikä niiden asetuksia tarvitse erikseen valita. Lue lisää tilikohtaisista automaattisista elementeistä.

Hinta

Elementtien lisääminen kampanjaan on maksutonta. Jos jotakin lopullisessa mainoksessa näkyvää elementtiä (esim. otsikkoa, sivustolinkkiä tai kuvaa) klikataan, siitä veloitetaan tavalliseen tapaan. (Poikkeuksena ovat myyjäarvioiden klikkaukset, joista ei veloiteta.) Sinua siis veloitetaan klikkauksesta aina, kun joku soittaa sinulle mainoksesi puheluelementistä tai klikkaa mainoksessa näkyvää sovelluselementtiä. Google Ads veloittaa kunkin mainoksen ja sen elementtien osalta enintään kahdesta klikkauksesta per impressio.

Todellinen klikkauskohtainen hinta

Elementtien lisääminen kampanjaan on maksutonta, mutta sinua veloitetaan tavalliseen tapaan mainoksen klikkauksista sekä tietyistä elementtien aikaansaamista interaktioista. Maksat esimerkiksi latauspainikkeen (sovelluselementit), soittopainikkeen (puheluelementit) ja reittiohjekuvakkeen (sijaintielementit) klikkauksista. Sen sijaan arvostelujen ja myyjäarvioiden klikkauksista ei veloiteta. Google Ads veloittaa kunkin mainoksen ja sen elementtien osalta enintään kahdesta klikkauksesta per impressio.

Maksat vain pienimmän mahdollisen summan, joka ylittää mainossijan kynnysarvot ja jolla voitat mahdollisen heti seuraavana olevan kilpailijan.

Ylemmäksi sijoittuneiden mainosten todellinen klikkauskohtainen hinta on yleensä suurempi kuin muilla mainoksilla (johtuen kilpailusta ja osittain myös korkeammista mainossijan kynnysarvoista). Sama koskee elementtejä sisältäviä mainoksia, koska niillä on parempi näkyvyyspotentiaali. Elementtien lisäämisestä koituu kuitenkin yleensä vähemmän lisäkustannuksia kuin mainoksen sijainnin parantamisesta hakutulossivulla. Elementtien avulla voit siis usein saada lisää klikkauksia edullisemmin kuin mainoksen sijaintia parantamalla.

Otsikot ja kuvaukset

Otsikot ja kuvaukset ovat pakollisia elementtejä, joiden tulisi olla houkuttelevia ja yksilöllisiä ja keskittyä käyttäjän saamaan hyötyyn. Mitä useampia otsikoita ja kuvauksia lisäät, sitä enemmän mahdollisuuksia Google Adsilla on muodostaa niistä mainoksia, jotka vastaavat potentiaalisten asiakkaiden hakulausekkeita. Tämä voi parantaa mainontasi tuloksia.

Kun olet lisännyt otsikot ja kuvaukset, Google Ads kokoaa niistä useita eri mainosyhdistelmiä välttäen tarpeetonta toistoa. Voit lisätä yhtä responsiivista hakumainosta varten jopa 15 otsikkoa ja 4 kuvausta.

Jokaiseen mainokseen valitaan vähintään yksi otsikko ja yksi kuvaus, jotka näkyvät eri yhdistelminä ja eri järjestyksessä. Osa mainostekstistä voi näkyä automaattisesti lihavoituna, kun se vastaa käyttäjän hakulauseketta täysin tai melkein. Google Ads testaa lupaavimpia mainosyhdistelmiä ja oppii vähitellen, mitkä niistä toimivat eri hakulausekkeiden yhteydessä parhaiten.

Responsiivisissa hakumainoksissa näkyy yksi, kaksi tai kolme otsikkoa sen mukaan, minkä ennustetaan tuottavan parhaat tulokset kunkin yksittäisen hakulausekkeen yhteydessä. Otsikkoelementin teksti voi näkyä kuvauksen alussa silloin, kun sen ennustetaan tuottavan parhaat tulokset. Jos sinulla on elementtejä, jotka on kiinnitetty otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1, ne näkyvät edelleen kyseisissä sijainneissa. Lue lisää responsiivisista hakumainoksista.

Huom. Otsikoita ja kuvauksia ei voi käyttää eri tili- tai kampanjatasoilla toisin kuin muita elementtejä. Lue lisää otsikoiden ja kuvausten optimoimisesta.

Lisäelementtien valitseminen

Pidä mielessä seuraavat parhaat käytännöt, kun valitset elementtejä ja niiden asetuksia:

• Käytä kaikkia elementtejä, jotka sopivat liiketoimintaasi. Elementtien lisääminen on maksutonta, ja ne näkyvät vain, jos niiden ennustetaan parantavan mainoksen tuloksia.
  • Elementtityyppejä kannattaa lisätä vähintään neljä. Voit lisätä esimerkiksi sivustolinkkejä, huomiotekstejä, kuvia ja jonkun muun haluamasi elementin.
  • Jos se on liiketoimintasi kannalta järkevää, luo elementtejä ylemmillä tilitasoilla (esim. tili- tai kampanjatasolla).
  • "Vain luku" ‑muotoiset elementtityypit eivät näy eikä niitä lasketa, mutta ne ovat kuitenkin saatavilla.

Elementtien valitseminen tavoitteen perusteella

Valitse lisäelementit ensisijaisen mainontatavoitteesi mukaan. Alta näet yleisiä mainontatavoitteita ja niitä tukevia elementtejä.

Tavoite: Saada asiakkaat ostoksille yrityksen toimipisteeseen

Jos haluat ohjata ihmisiä yrityksesi fyysiseen toimipisteeseen (kuten kauppaan tai ravintolaan), voit käyttää seuraavia elementtejä.

Sijaintielementit

Kannusta ihmisiä käymään yrityksessäsi käyttämällä sijaintielementtejä. Silloin mainoksesi yhteydessä voi näkyä toimipisteesi sijainti, soittopainike ja linkki yrityksesi tietosivulle, jolla voi olla esimerkiksi aukioloajat, reittiohjeet ja valokuvia yrityksestä. Jos haluat asiakkaiden tulevan yrityksesi toimipisteeseen mutta soittavan puhelinvaihteeseen (toimipisteen sijaan), käytä sijaintielementtien kanssa puheluelementtejä. Lue lisää sijaintielementeistä.

Tavoite: Saada asiakkaat ottamaan yhteyttä

Jos haluat, että asiakkaat soittavat sinulle tai lähettävät kysymyksiä tekstiviestillä, käytä puheluelementtejä.

Puheluelementit

Kannusta ihmisiä soittamaan yritykseesi lisäämällä mainoksiisi puhelinnumero tai soittopainike. Lue lisää puheluelementeistä.

Tavoite: Saada asiakkaat konvertoitumaan verkkosivustolla

Jos haluat ohjata ihmisiä verkkosivustollesi, käytä seuraavia elementtejä.

Sivustolinkkielementit

Ohjaa ihmiset suoraan tiettyyn paikkaan sivustollasi (esim. aukioloaikoihin tai tilaussivulle). Lue lisää sivustolinkkielementtien luomisesta ja muokkaamisesta.

Huomiotekstielementit

Täydennä mainostasi lisätekstillä, kuten "Maksuton toimitus" tai "Asiakastuki 24/7".

Sisältöpoimintaelementit

Esittele potentiaalisten asiakkaiden kannalta hyödyllisimpiä tietoja valitsemalla ennalta määritetty otsikko (esim. tuote- tai palvelukategoria) ja listaamalla tuotteet ja palvelut. Lue lisää sisältöpoimintaelementeistä.

Hintaelementit

Ilmoita hinnat palveluiden tai tuotekategorioiden yhteydessä, jotta tuotteita voi selata suoraan mainoksesta. Lue lisää hintaelementeistä.

Tavoite: Saada käyttäjät lataamaan sovellus

Jos haluat saada ihmiset lataamaan sovelluksesi, käytä sovelluselementtejä.

Sovelluselementit

Kannusta ihmisiä lataamaan sovelluksesi. Sovelluselementit voivat näkyä kaikilla Android- ja iOS-mobiililaitteilla (myös tableteilla). Lue lisää sovelluselementeistä.

Tavoite: Saada ihmiset lähettämään yhteystietonsa

Jos haluat kannustaa ihmisiä lähettämään yhteystietonsa (esim. sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja muita tietoja) tarjoamaasi tuotetta tai palvelua vastaan, käytä liidilomake-elementtejä.

Liidilomake-elementit

Ihmiset voivat rekisteröityä suoraan mainoksestasi. Liidilomake-elementit voivat näkyä kaikilla mobiililaitteilla ja tableteilla. Lue lisää liidilomake-elementeistä.

Elementtien poistaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Elementtejä käytettäessä mainoksiisi lisätään yritystäsi koskevia tietoja, mikä yleensä parantaa mainosten tuloksia. Jos haluat siitä huolimatta poistaa elementtejä, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Merkitse elementtien vasemmalla puolella olevat ruudut ja klikkaa sinisestä palkista Muokkaa.
  6. Valitse avattavasta valikosta Poista.

Jos poistat elementin yhdestä kampanjasta, se jää edelleen muihin kampanjoihin.

Tilikohtaisten automaattisten elementtien laittaminen pois päältä

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit laittaa tilikohtaiset automaattiset elementit pois päältä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Tilikohtaiset automaattiset elementit.
  6. Klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisäasetukset.
  7. Klikkaa Laita tietyt automaattiset elementit pois päältä ja valitse haluamasi elementit.
  8. Valitse, miksi haluat laittaa elementin pois päältä, ja lisää kommentteja.
  9. Klikkaa Laita pois päältä.

Tietoa lisäelementeistä (muut kuin otsikot ja kuvaukset)

Alla olevat tiedot koskevat vain muita elementtejä kuin otsikoita ja kuvauksia.

Elementtien ajoittaminen

Voit ajoittaa osan elementeistä näkymään vain tiettyyn aikaan päivästä tai tietyllä aikavälillä. Voit esimerkiksi valita, että puheluelementit näkyvät vain silloin, kun yrityksessäsi on joku paikalla vastaamassa puheluihin.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys. Näet taulukon kaikista elementeistäsi.
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta elementtityyppi.
  6. Klikkaa haluamasi elementin vierestä kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake ja valitse Muokkaa.
  7. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset‑valikkoa.
  8. Aseta elementille alkamis- ja päättymispäivä, jos haluat sen näkyvän vain tietyllä aikavälillä.
  9. Valitse "Elementin aikataulu" ‑kohdasta haluamasi päivät ja kellonajat. Jos haluat lisätä muita päiviä ja kellonaikoja, klikkaa Lisää aikataulu.
  10. Klikkaa Tallenna.

Elementtien näkymiseen vaikuttavat tekijät

Elementtien näkymiseen vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:
  • Mainossija, joka riippuu hintatarjouksesta, mainoksen ja laskeutumissivun laadusta, mainossijan kynnysarvoista, käyttäjän hakukontekstista sekä elementtien ja muiden mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta. Google Ads edellyttää mainokselta tiettyä vähimmäissijaa (elementit mukaan lukien), ennen kuin lisäelementit voivat näkyä. Lisäelementtien näkyminen saattaa siis vaatia hintatarjouksen nostamista tai mainoksen laadun parantamista (tai molempia).
  • Mainoksen sijainti Googlen hakutulossivulla. Hakutulosten yläpuolella on rajallisesti tilaa mainoselementeille, ja ylempänä olevat mainokset ovat etusijalla elementtien käyttämisessä. Alempana oleviin mainoksiin lisätään yleensä vähemmän elementtejä. Google Ads ‑järjestelmä ei myöskään salli sitä, että mainokset saisivat elementeistä enemmän lisäklikkauksia alemmissa sijainneissa kuin mitä ne saisivat korkeammassa sijainnissa. Jos haluat mainostesi näkyvän ylempänä, se vaatii yleensä mainosten laadun parantamista, hintatarjouksen korottamista tai molempia. Lue lisää mainossijasta.
  • Muut käyttöön otetut elementit. Jokainen huutokauppa johtaa yleensä tehokkaimman ja hyödyllisimmän elementti- ja mainosmuotoyhdistelmän näkymiseen. Elementtiyhdistelmä ei koskaan voi olla sellainen, että arvioitu klikkausprosentti olisi parempi kuin korkeamman mainoksen sijainnin arvioitu klikkausprosentti.

Elementtien näkymisen edistäminen

Joskus haluamasi elementit eivät näy mainoksissasi. Tämä ei tarkoita, että jokin olisi vialla. (Jos lisäät mainokseesi esimerkiksi sivustolinkin ja kuvan ja jompikumpi niistä näkyy vain joidenkin hakujen yhteydessä, syitä voi olla monia.)

Varmista, että elementti on yhdistetty aktiiviseen mainosryhmään tai kampanjaan tai aktiiviselle tilille.

Elementit voidaan hyväksyä tai hylätä samoin kuin mainokset ja avainsanat. Hylätyt elementit eivät näy, ennen kuin niitä on muokattu ja ne on lähetetty uudelleen tarkastettaviksi.

Vaikka elementti olisi hyväksytty, sen lisääminen ei takaa, että se näkyy aina mainoksen yhteydessä. Elementit näkyvät seuraavissa tapauksissa:

• Elementin (tai elementtiyhdistelmän) ennustetaan parantavan mainoksen tuloksia.
  • Mainossija ja sijainti ovat riittävän korkeita, jotta elementit voivat näkyä.