Specifikationer för lightbox-annonser

Med lightbox-annonser kan du visa avancerade interaktiva annonser i hela Googles Display-nätverk. I den här artikeln beskriver vi specifikationerna för lightbox-annonser som skapas med hjälp av en mall.

Så fungerar det

Läs Om lightbox-annonser om du vill veta mer om den här typen av annonser. Om du är redo att börja använda lightbox-annonser kan du läsa Skapa en lightbox-annons.

Grundläggande tillgångar

Detta är de grundläggande tillgångsspecifikationerna för lightbox-annonser som skapats med Google Ads-mallar:

Uppmaningsknapp

Beskrivningen av uppmaningsknappen i utökat läge. Google Ads genererar knapptexten automatiskt om inte annonsen använder anpassade inbjudningar (beskrivs nedan).

Slutlig webbadress för uppmaning

När användare klickar på bilden för uppmaningsknappen leds de till denna webbadress. Webbadressen måste matcha domänen i visningsadressen. Webbadressen är kompatibel med uppgraderade webbadresser och spårningsmallar. Läs mer om uppgraderade webbadresser.

Anpassade inbjudningsbilder (valfritt)

Anpassade inbjudningar kan använda filer i alla format som har definierats av IAB (Interactive Advertising Bureau). Tillgångarna måste finnas i tre storlekar, 728 × 90, 160 × 600 och 300 × 250, men även 320 × 50 används ofta.
  • statiska banners (Flash och HTML5 stöds inte)
  • minsta upplösning 72 ppi
  • högst 200 kB

Anpassade inbjudningar kräver att du anger en uppmaningstext eller en utökningsikon  (inga varianter eller ersättningar tillåts).

För uppmaningar i textform måste du erbjuda ett alternativ för att hålla muspekaren över texten för att utöka för datorer och ett alternativ för att trycka för att utöka för mobila enheter. Uppmaningen i annonsrubriken är beskrivningen av uppmaningsknappen i utökat läge. Uppmaningen får innehålla högst 20 tecken, eller tio tecken för dubbelbytespråk (som japanska, kinesiska och koreanska).

Anpassad rubrikbild

Använd en anpassad rubrikbild som representerar din produktkategori, ditt varumärke eller ditt företag. Bilderna kan vara i tre storlekar – 350 × 75, 900 × 125 eller 1 200 × 150. Alla storlekar är valfria.

Slutlig webbadress

Den slutliga webbadressen är webbadressen till målsidan där användarna hamnar när de klickar på din annons. Webbadressen är kompatibel med uppgraderade webbadresser och spårningsmallar (inklusive anpassade parametrar). Läs mer om uppgraderade webbadresser.

Logotyp

Logotypen är den bild som visas högst upp i annonsen, och den används i både startläge och utökat läge. För bästa möjliga resultat bör du använda en genomskinlig bild, till exempel en genomskinlig PNG-fil, som har optimerats för att ge god kontrast mot en halvgenomskinlig svart eller vit bakgrund med 80 procents genomskinlighet.

• PNG eller JPG
  • högsta tillåtna filstorlek 200 kB
  • minimimått 50 × 50 pixlar

Klickadress för videoannons

När användare klickar på den utökade logotypbilden leds de till denna webbadress. Webbadressen måste matcha domänen i visningsadressen. Klickadressen för videoannons är kompatibel med uppgraderade webbadresser och spårningsmallar. Läs mer om uppgraderade webbadresser.

Meddelande

En beskrivning som används i startläge och utökat läge. Använd förhandsgranskningsfunktionen om du vill se hur texten roteras och visas på olika typer av enheter. Visningen av meddelandets andra och tredje rad, som är valfria, rullas automatiskt var åttonde sekund när annonsen visas.

• minst en rad, högst tre rader
  • ingen teckenbegränsning, men använd högst 35 tecken per rad för bästa synlighet

Bildtillgångar

Bilderna visas både i bildgalleriet och miniatyrerna. Du kan skapa upp till tio bildgallerier med högst tio bilder i varje galleri.

Bildspecifikationer

Filformat: PNG eller JPG

Filstorlek: högst 200 kB

Bildmått: högst 1 024 × 1 050

Upplösning: 200 ppi eller mer för högupplösta bilder (exportera bilden med dubbel pixelbredd och pixelhöjd om den ska visas på Retina-enheter)

Bildproportion: ingen obligatorisk bildproportion, men 16:9 passar de flesta skärmstorlekar och visningsriktningar

Bildtext

Beskrivande bildtexter, text och uppmaningar kan läggas till i alla bilder. HREF-utgångslänkar måste följa policyerna för visningsdomän.

Maxlängd för språk med enkelbytetecken (SBCS) (som svenska, engelska, franska)

• rubrik: 40 tecken
  • text: 100 tecken
  • uppmaning: 20 tecken

Maxlängd för språk med dubbelbytetecken (DBCS) (som kinesiska, japanska, koreanska)

• rubrik: 25 tecken
  • text: 75 tecken
  • uppmaning: 15 tecken

Videotillgångar

Du kan lägga till videor genom att söka på YouTube, ladda upp dem från datorn eller välja bland videorna du har använt senast. Varje video måste ha ett eget tillgångskort (bildannons, videokort, produktgallerikort).

Videor som inte visas på YouTube

• videokodek: H.264, MPEG-2 eller MPEG-4 rekommenderas.
  • Ljudkodek: MP3 eller AAC rekommenderas.
  • Godkänns endast för lightbox-annonser som skapas med Google Ads-mallar.

YouTube-videor

• Rekommenderad maxlängd är fyra minuter.
  • YouTube-kommentarer och informationskort är synliga och kan aktiveras i webbläsare som stöds.

Spela upp automatiskt

Lightbox-annonser som innehåller video och som skapas med Google Ads-mallar spelar automatiskt upp den första videon (utan ljud) när någon klickar för att utöka annonsen på en enhet med stöd för automatisk videouppspelning (främst datorer och vissa surfplattor). Videor är fortfarande av typen ”klicka för att spela” när annonser utökas på mobila enheter. Den första videon spelas upp automatiskt och ytterligare videor spelas upp automatiskt när de väljs. Om användaren återgår till en tidigare video pausas den föregående videon tills användaren klickar på den.

Automatisk förhandsgranskning

Lightbox-annonser med video förhandsgranskas automatiskt i bannern och spelas upp utan ljud på kompatibla enheter (främst datorer och vissa surfplattor).

Videostartbilder (valfritt)

Videostartbilden är en alternativ högupplöst bild som visas innan videon spelas upp och i bakgrunden när videon spelas upp. Om du inte laddar upp en videostartbild används videons standardminiatyrbild, som kan ha låg upplösning, om videon inte har tillräckligt hög upplösning. Videostartbilder bör ha en uppspelningsknapp så att användarna vet att de är uppspelningsbara.

• PNG, JPG eller GIF
  • högst 200 kB
  • 200 ppi eller mer för högupplösta bilder
    (Obs! För att bilderna ska visas på bästa möjliga sätt på enheter med Retina-skärm bör du ladda upp en bild med dubbel pixelbredd och pixelhöjd.)
  • inga krav på bildproportioner, men 16:9 passar en mängd olika skärmstorlekar och visningsriktningar

Karttillgångar

Den här funktionen är bara tillgänglig om du har ett adresstillägg som är kopplat till den valda kampanjen. Kartan utgår från startadressen, vilket vanligtvis är företagsadressen. Läs mer om hur du visar lokal företagsinformation med adresstillägg.

Produkttillgångar

Länka ditt Google Merchant Center-flöde till din engagemangskampanj så att du kan visa marknadsföringsflödet i din lightbox-annons.

Formatalternativ

Tema: Välj ett mörkt eller ljust grafiskt tema.

Accentfärg: Välj accentfärg för varumärkeselement med hjälp av färgväljaren eller genom att ange färgens hexadecimalkod.

Bakgrundsfärg: Välj bakgrundsfärg med hjälp av färgväljaren eller genom att ange färgens hexadecimalkod.

Genomskinlighet för uttoning av bakgrund: Välj hur bakgrundsfärgen ska tonas ut i det grafiska temat. Intervallet är 0–100 % där 0 % är helt genomskinligt och 100 % är helt ogenomskinligt.

Googles teckensnitt: Välj ett teckensnitt på google.com/fonts som ger bra förhandsgranskningar på både datorer och mobila enheter. Tänk på att alla teckensnitt på google.com/fonts inte kan användas i Annonsgalleriet.

Obs!

Om du vill veta mer om DoubleClick Studio kan du läsa här.