Om spesifikasjoner for lysboksannonser

Med lysboksannonser kan du vise sofistikerte, interaktive annonser på nettsteder i Google Displaynettverk. I denne artikkelen beskriver vi spesifikasjonene for lysboksannonser som er laget med en mal.

Slik fungerer det

Hvis du vil finne ut mer om disse annonsene, kan du lese artikkelen Om lysboksannonser. Om du derimot er klar til å begynne å bruke lysboksannonser, kan du lese artikkelen Lag en lysboksannonse.

Grunnleggende elementer

Her er spesifikasjonene for grunnleggende elementer i lysbildeannonser opprettet med Google Ads-maler:

Knapp med handlingsfremmende oppfordring

Beskrivelse for knappen med en handlingsfremmende oppfordring i utvidet tilstand. Med mindre du bruker egendefinerte invitasjoner i annonsen (beskrevet nedenfor), genererer Google Ads knappeteksten automatisk.

Endelig nettadresse for handlingsfremmende oppfordring

Når en bruker klikker på bildet for knappen med en handlingsfremmende oppfordring, føres vedkommende til denne nettadressen. Nettadressen må stemme overens med domenet for visningsadressen, og kan brukes sammen med oppgraderte nettadresser og sporingsmaler. Finn ut mer om oppgraderte nettadresser.

Egendefinerte invitasjonsbilder (valgfritt)

Du kan bruke egendefinerte invitasjoner i filer av alle størrelser Interactive Advertising Bureau støtter. Elementer må opprettes i tre størrelser, 728 x 90, 160 x 600 og 300 x 250, men 320 x 50 brukes også ofte.
  • statiske bannere (Flash og HTML5 støttes ikke)
  • oppløsning på minst 72 PPT
  • maksimalt 200 kB

I egendefinerte invitasjoner må du enten ta med teksten i den handlingsfremmende oppfordringen eller vise utvidelsesikonet  (varianter eller erstatninger er ikke tillatt).

Handlingsfremmende oppfordringer skal inneholde et alternativ for å utvide annonsen ved å holde markøren over den på datamaskiner og ved å trykke på mobilenheter. Den handlingsfremmende oppfordringen som vises i overskriften til annonsen, er beskrivelsen av knappen med den handlingsfremmende oppfordringen i utvidet tilstand. Den handlingsfremmende oppfordringen kan bestå av maksimalt 20 tegn på de fleste språk, men bare 10 tegn på språk med dobbel tegnbredde (f.eks. kinesisk, japansk og koreansk).

Egendefinerte overskriftsbilder

Med et egendefinert overskriftsbilde kan du presentere produktkategorien, merkevaren eller bedriften din. Kvalifiserte bilder må ha én av disse tre størrelsene: 350 x 75, 900 x 125 eller 1200 x 150. Alle størrelser er valgfrie.

Endelig nettadresse

Den endelige nettadressen er nettadressen til landingssiden din, som brukerne føres til når de klikker på annonsen din. Nettadressen kan brukes sammen med oppgraderte nettadresser og sporingsmaler (inkludert egendefinerte parametere). Finn ut mer om oppgraderte nettadresser.

Logo

Logoen din er bildet som vises i annonseoverskriften. Den blir brukt både i invitasjonstilstand og utvidet tilstand. Du oppnår best resultater ved å bruke et gjennomsiktig bilde, som for eksempel en gjennomsiktig PNG-fil. Disse gir god kontrast mot en halvgjennomsiktig bakgrunn med 80 prosent opasitet (svart eller hvit).

• PNG eller JPG.
  • Maksimal filstørrelse er 200 kB.
  • Minimumsstørrelse er 50 x 50 piksler.

Nettadresse for klikk på logo

Når en bruker klikker på det utvidede logobildet, føres vedkommende til denne nettadressen. Nettadressen må stemme overens med domenet for visningsadressen. Nettadressen for klikk på logoen kan brukes sammen med oppgraderte nettadresser og sporingsmaler. Finn ut mer om oppgraderte nettadresser.

Melding

Med dette mener vi en beskrivelse som vises i invitasjonstilstand og utvidet tilstand. Med funksjonen for forhåndsvisning av annonser kan du se hvordan meldingen roteres og blir seende ut på ulike enheter. Den andre og tredje linjen i meldingen, som du selv kan velge om du vil ha med, rulles over skjermen hvert åttende sekund når annonsen vises.

• Bruk minst én linje, maksimalt tre linjer.
  • Det er ingen øvre tegngrense, men av hensyn til synligheten er det best å bruke færre enn 35 tegn per linje.

Bildeelementer

Bilder vises både i bildegalleriet og blant miniatyrbildene. Du kan lage opptil ti bildegallerier med maksimalt ti bilder i hvert galleri.

Bildespesifikasjoner

Filformat: PNG eller JPG

Filstørrelse: maksimalt 200 kB

Bildedimensjon: maksimalt 1024 x 1050

Oppløsning: minst 200 PPT (piksler per tomme) for bilder med høy oppløsning (eksportér bildene med dobbel pikselbredde og -høyde hvis de skal vises på Retina-enheter)

Høyde/bredde-forhold: ikke noe obligatorisk høyde/bredde-forhold, men 16:9 passer for mange forskjellige skjermstørrelser og -retninger

Bildetekst

Du kan legge til beskrivende bildetekst, annen tekst og handlingsfremmende oppfordringer i hvert bilde. HREF-utgangslinker må overholde retningslinjene for visningsdomenet.

Maksimal lengde for tegnsett med enkelbyte-tegn (for eksempel engelsk, fransk og spansk):

• Overskrift: 40 tegn
  • Tekst: 100 tegn
  • Handlingsfremmende oppfordring: 20 tegn

Maksimal lengde for tegnsett med dobbelbyte-tegn (for eksempel kinesisk, japansk og koreansk):

• Overskrift: 25 tegn
  • Tekst: 75 tegn
  • Handlingsfremmende oppfordringer: 15 tegn

Videoelementer

Du kan legge til videoer i annonsen din ved å søke på YouTube, laste opp en video fra datamaskinen din eller velge fra nylig brukte videoer. Hver video må ha et eget elementkort (bildeannonse, videokort eller produktgallerikort).

Videoer som ikke ligger på YouTube

• Videokodek: H.264, MPEG-2 eller MPEG-4 foretrekkes
  • Lydkodek: MP3 eller AAC foretrekkes
  • Godtas bare for Lightbox-annonser laget med Google Ads- maler

YouTube-videoer

• Anbefalt lengde er maksimalt fire minutter.
  • YouTube-annoteringer og -infokort er synlige og kan brukes i alle støttede nettlesere.

Automatisk avspilling

For lysboksannonser som er laget med Google Ads-maler og inneholder videoer, vises den første videoen automatisk (uten lyd) når noen klikker på annonsen og utvider den på en enhet som støtter autoavspilling av videoer (hovedsakelig datamaskiner og noen nettbrett). På mobilenheter må brukere imidlertid klikke for å spille av videoer. Den første videoen spilles av automatisk. Dersom det er lagt inn flere videoer, spilles disse også av automatisk dersom brukeren velger dem. Hvis brukeren går tilbake til en video som allerede er vist, blir denne videoen stående på pause til brukeren klikker for å spille den av.

Automatisk forhåndsvisning

Det blir automatisk vist en forhåndsvising av lysboksannonser med video i selve bannerannonsen, og innholdet spilles av uten lyd på kompatible enheter (hovedsakelig datamaskiner og visse nettbrett).

Startbilder for videoannonser (valgfritt)

Startbildet for videoannonsen er et alternativt bilde med høy oppløsning som vises før videoen spilles av, og som blir liggende i bakgrunnen mens videoen spilles av. Hvis du ikke laster opp et startbilde, brukes standardminiatyrbildet for videoen i annonsen. Dette bildet kan ha lav oppløsning hvis videoen ikke har høy nok oppløsning. Startbilder for videoannonser bør ha en avspillingsknapp i bildet, slik at brukerne vet at elementet kan spilles av.

• Bruk et av formatene PNG, JPG eller GIF.
  • Maksimalstørrelsen er 200 kB.
  • Bruk mer enn 200 PPT for bilder med høy oppløsning.
    (Merk: For at bildene dine skal gjengis best mulig på enheter med Retina-skjermer, bør du laste opp et bilde med dobbelt så mange piksler i høyden og bredden.)
  • Det finnes ikke noe obligatorisk høyde- og breddeforhold, men 16:9 passer for mange forskjellige skjermstørrelser og skjermretninger.

Kartelementer

Denne funksjonen er bare tilgjengelig dersom du har et adressetillegg knyttet til den valgte kampanjen. Startadressen er det stedet kartet sentreres på, og dette er som regel bedriftsbeliggenheten din. Finn ut hvordan du kan vise lokal bedriftsinformasjon med adressetillegg.

Produktelementer

Knytt Google Merchant Center-feeden din sammen med engasjementskampanjen du kjører, for å få med markedsføringsfeeden din i lysboksannonsen din.

Stil-alternativer

Tema: Velg et mørkt eller lyst visuelt tema.

Markeringsfarge: Velg markeringsfarge for merkevareelementene via fargevelgeren eller ved å skrive inn en heksadesimal fargekode.

Bakgrunnsfarge: Bruk fargevelgeren eller angi en heksadesimal fargekode for å velge bakgrunnsfargen.

Opasitet for nedtoning av bakgrunn: Velg en verdi i området 0–100 % som opasitet for bakgrunnsfargen som skal nedtones sammen med det visuelle temaet. 0 % er helt gjennomsiktig, og 100 % er helt ugjennomsiktig.

Google-skriftnavn: Velg en skrifttype fra google.com/fonts som kan fungere godt med tanke på forhåndsvisning både på datamaskiner og mobilenheter. Vær oppmerksom på at ikke alle skrifttypene som er tilgjengelige på google.com/fonts, kan brukes i annonsegalleriet.

Merk

Følg denne linken hvis du vil ha mer informasjon om DoubleClick Studio.

Linker til beslektet innhold