Om Google videopartner

Obs! Om du har en befintlig kampanj som för närvarande visas på Google TV via nätverket med Google videopartner inkluderas din befintliga kampanj automatiskt i Google TV-nätverket från och med den 16 oktober 2023.  Läs mer om hur du väljer bort detta i Om Google TV-nätverket i Google Ads.
Från och med den 30 september 2021 körs automatiskt nya videoåtgärdskampanjer som du skapar i Google Ads hos Google videopartner. Med videoåtgärdskampanjer kan du berätta ditt varumärkes historia med längre rubriker och får åtkomst till de bästa platserna, till exempel YouTubes startsida, visningssida, videoflöde och Google videopartner, allt i samma kampanj. För att du ska få bästa möjliga resultat i alla Googles nätverk kan du inte välja bort Google videopartner för videoåtgärdskampanjer.

Google videopartner är webbplats- och apputgivare av hög kvalitet där du kan visa dina videoannonser för tittare utanför YouTube.

Videopartnerutgivare granskas noggrant och måste uppfylla Googles kvalitetsstandarder för annonsutrymme. Videopartnerutgivare måste också följa de policyer som gäller för deras annonshanteringsplattform (som kan vara Google Ad Manager, AdMob eller AdSense). Vårt säkerhetslöfte för videoannonser, som innebär att det inte är tillåtet att generera intäkter från annonser i särskilda typer av innehåll, gäller både YouTube och Google videopartner.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att använda Google videopartner, vilka mål och annonsformat som kan användas och var annonser kan visas.

Google video partners for Google Ads

Fördelar med att använda Google videopartner

Visa annonser i innehåll som passar ditt varumärke

Bland våra videopartners webbplatser och appar finns ledande utgivare inom bland annat spel, sport, underhållning och nyheter.

Visa annonser på olika enheter

Videoannonser hos Google videopartner kan visas på datorer, surfplattor, mobilwebbläsare, appar och tv. I appar visas annonserna i en videospelare eller som en mellansidesannons.

Google video partners ad content placement [infographic]

Styr var dina annonser visas

Videoannonser med Google videopartner erbjuder samma tillförlitliga kontroller, innehållsinställningar och inriktningar som är tillgängliga på YouTube. Med nedanstående funktioner kan du styra var dina annonser kan visas:

• Målgruppsinriktning: Definiera vem du vill nå med hjälp av olika målgruppssegment. Läs mer om målgruppsinriktning för videokampanjer
  • Innehållsinriktning: Ange var du vill att dina annonser ska visas hos Google videopartner genom att inrikta dig på placeringar, ämnen, sökord och enheter. Läs mer om innehållsinriktning för videokampanjer
  • Innehållsuteslutningar: Precis som på YouTube är innehållet hos videopartner kategoriserat med digitala innehållsetiketter. Barnförbjudet innehåll och innehåll utan etiketter utesluts från videokampanjer som standard. Du kan också använda annonsutrymmestyper för att välja bort grupper av känsligt innehåll som inte passar ditt varumärke eller budskapet i din kampanj. Läs mer om innehållsuteslutning för videokampanjer
  • Uteslutning av placeringar: Se var annonser har visats på fliken Var annonser visades under Placeringar i Google Ads. Placeringar som inte är lämpliga för ditt varumärke eller som inte fungerar bra med din målgrupp kan uteslutas. Läs mer om hur du lägger till uteslutningar i videokampanjer

Utöka din räckvidd och effekt bortom YouTube

• Räckvidd: Google videopartner kan hjälpa dig att nå nya användare utanför YouTube och öka räckvidden för dina videoannonser. Annonsörer kan få upp till 20 % större räckvidd med sin budget genom att lägga till Google videopartner i sin kampanj. Du kan använda samma inriktningsalternativ på YouTube och hos Google videopartner och segmentera rapporterna för att mäta resultatet per nätverk. Läs om hur du når en bred målgrupp och skapar medvetenhet med hjälp av video
  • Videovisningar: När en överhoppningsbar in stream-annons visas hos Google videopartner ökas antalet visningar av din YouTube-video.
  • Synlighet: Genomsnittlig synlighet för videoannonser med Google videopartner är 90 % (källa: Googles interna data, globalt, april 2019).
  • Konverteringar: Med videoåtgärdskampanjer lägger du till en uppmaning, en rubrik och en slutskärm i din videoannons. På så sätt kan du generera fler konverteringar till lägre kostnad. Undersökningar visar att annonsörer som lade till Google videopartner i sina videoåtgärdskampanjer (med budgivning med mål-CPA) fick mer än 10 % av sina konverteringar och fick mer än 20 % lägre CPA från Google videopartner (källa: Googles interna data, globalt, oktober–november 2019).
  • Effekt: Annonser hos Google videopartner kan öka kundernas medvetenhet om dina produkter och göra dem mer intresserade av ditt varumärke. Baserat på fler än 1 000 identiska undersökningar på YouTube och hos Google videopartner har vi sett liknande varumärkespåverkan för annonser i videoåtgärdskampanjer som visas på YouTube och hos Google videopartner (källa: metaanalysen Google Video Partners Brand Lift, globalt, 2019).

Mål och annonsformat som stöds

Välj ett av följande mål i Google Ads för att visa dina annonser hos Google videopartner:

• Rea
  • Potentiella kunder
  • Trafik till webbplatsen
  • Övervägande av produkt och varumärke
  • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Videoannonsformatet måste även kunna visas hos Google videopartner. Följande videoannonsformat stöds:

Lägg till Google videopartner i dina videokampanjer

För de flesta videokampanjer ingår Google videopartner som standard. När du skapar en kampanj eller öppnar kampanjinställningarna i Google Ads kan du utöka avsnittet Nätverk för att se vilka annonsnätverk som ingår i kampanjen. Google videopartner visas som Videopartner i Display-nätverket i avsnittet Nätverk.

Vi rekommenderar att du lägger till Google videopartner i dina kvalificerade videokampanjer för att få större räckvidd och bättre kostnadseffektivitet. Uppdatera dina kampanjinställningar om du har en aktiv videokampanj som inte innefattar Google videopartner eller om din videokampanj använder ett annonsformat som inte inkluderar Google videopartner automatiskt.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Alla kampanjer högst upp.
  5. Välj Videokampanjer.
  6. Välj kampanjen där du vill lägga till Google videopartner.
  7. Klicka på önskad videokampanj på sidan Inställningar.
  8. Utöka avsnittet Nätverk.
  9. Markera kryssrutan vid Videopartner i Display-nätverket.
  10. Klicka på Spara. Din kampanj kan nu visas hos Google videopartner.