Over Google-videopartners

Opmerking: Als u een bestaande campagne heeft die momenteel via het Google-videopartners-netwerk wordt weergegeven op Google TV, wordt uw bestaande campagne vanaf 16 oktober 2023 automatisch opgenomen in het Google TV-netwerk. Ga naar Over het Google tv-netwerk in Google Ads voor meer informatie over hoe u zich kunt afmelden.
Vanaf 30 september 2021 maken nieuwe video-actiecampagnes die u in Google Ads maakt, automatisch gebruik van Google-videopartners. Met video-actiecampagnes kunt u het verhaal van uw merk vertellen met langere koppen en heeft u toegang tot de best presterende plaatsen, zoals de Home-feed van YouTube, de weergavepagina, de 'Hierna kijken'-feed en Google-videopartners, allemaal vanuit één campagne. U kunt zich niet afmelden voor Google-videopartners voor video-actiecampagnes. Zo bent u verzekerd van optimale prestaties in alle Google-netwerken.

Google-videopartners zijn hoogwaardige websites en mobiele apps van uitgevers waar u uw videoadvertenties kunt weergeven aan kijkers buiten YouTube.

Videopartners worden zorgvuldig gescreend en moeten voldoen aan de normen van Google voor voorraadkwaliteit. Videopartners moeten zich ook houden aan het beleid dat van toepassing is op hun advertentiebeheerplatform (waaronder Google Ad Manager, AdMob of AdSense). Onze belofte voor de veiligheid van videoadvertenties, waarin wordt aangegeven dat met bepaalde typen content geen inkomsten mogen worden gegenereerd via advertenties, is van toepassing op YouTube en Google-videopartners.

In dit artikel vindt u informatie over de voordelen van het gebruik van Google-videopartners, ondersteunde doelen en advertentie-indelingen voor Google-videopartners en waar advertenties kunnen worden weergegeven via Google-videopartners.

Google video partners for Google Ads

Voordelen van het gebruik van Google-videopartners

Advertenties weergeven bij content die aansluit bij uw merk

Sites en apps van videopartners bevatten content van toonaangevende uitgevers in de categorieën games, sport, entertainment, nieuws en meer.

Advertenties weergeven op verschillende apparaten

Videoadvertenties van Google-videopartners kunnen worden weergegeven op computers, tablets, mobiele webbrowsers, mobiele apps en tv-schermen. De advertenties worden getoond in een videospeler of als interstitial bij weergave in mobiele apps.

Google video partners ad content placement [infographic]

Bepalen waar uw advertenties worden weergegeven

Videoadvertenties via Google-videopartners bieden dezelfde handige beheermogelijkheden, contentinstellingen en targetingopties die beschikbaar zijn op YouTube. Met de volgende functies bepaalt u waar uw advertenties kunnen worden weergegeven.

• Doelgroeptargeting: Bepaal wie u wilt bereiken door verschillende doelgroepsegmenten te gebruiken. Lees meer informatie over targeting voor videocampagnes.
  • Targeting op content: Bepaal waar u uw advertenties via Google-videopartners wilt laten zien door plaatsingen, onderwerpen, zoekwoorden en apparaten te targeten. Lees meer informatie over contenttargeting voor videocampagnes.
  • Contentuitsluitingen: Net als op YouTube wordt de content van videopartners gecategoriseerd met behulp van digitale contentlabels. Niet-gezinsvriendelijke inhoud en niet-gelabelde content worden standaard uitgesloten van videocampagnes. U kunt ook voorraadtypen gebruiken als u zich wilt afmelden voor groepen met gevoelige content die niet aansluiten bij uw merk of de boodschap van uw campagne. Lees meer informatie over contentuitzonderingen voor videocampagnes.
  • Plaatsingsuitsluitingen: Ontdek waar advertenties zijn weergegeven op het tabblad Waar advertenties zijn weergegeven, onder Plaatsingen in Google Ads. Plaatsingen die niet aansluiten bij uw merk of niet goed presteren voor uw doelgroep, kunnen worden uitgesloten. Lees meer informatie over uitsluitingen voor videocampagnes.

Uw bereik en impact vergroten buiten YouTube

• Bereik: Via Google-videopartners kunt u nieuwe gebruikers buiten YouTube aanspreken en het bereik van uw videoadvertenties vergroten. Adverteerders kunnen tot 20% meer bereik genereren voor een bepaald budget door Google-videopartners toe te voegen aan hun campagne. U kunt dezelfde targetingopties gebruiken voor YouTube en Google-videopartners en uw rapporten segmenteren om de prestaties per netwerk te meten. Lees meer informatie over hoe u een brede doelgroep bereikt en uw bekendheid vergroot met video.
  • Videoweergaven: Als een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen via een Google-videopartner wordt bekeken, telt dit mee voor het aantal weergaven van uw YouTube-video.
  • Zichtbaarheid: De gemiddelde zichtbaarheid van videoadvertenties via Google-videopartners is 90% (bron: interne gegevens van Google, wereldwijd, april 2019).
  • Conversies: Met video-actiecampagnes voegt u een call-to-action (CTA), een kop en een eindscherm toe aan uw videoadvertentie en stimuleert u meer conversies tegen lagere kosten. Uit bestaande onderzoeken blijkt dat adverteerders die Google-videopartners hebben toegevoegd aan video-actiecampagnes (met doel-CPA-biedingen), via deze partners meer dan 10% van hun conversies kregen tegen ruim 20% lagere CPA's (bron: interne gegevens van Google, wereldwijd , oktober-november 2019).
  • Impact: Advertenties via Google-videopartners kunnen de bekendheid van uw producten vergroten en meer interesse in uw merk wekken. We hebben meer dan 1000 identieke onderzoeken op YouTube en via Google-videopartners uitgevoerd. Hieruit bleek dat de merkimpact voor advertenties in video-actiecampagnes op YouTube en via Google-videopartners vergelijkbaar was (bron: Meta-analyse Merkimpact van Google-videopartners, wereldwijd, 2019).

Ondersteunde doelen en advertentie-indelingen

Als u uw advertenties wilt weergeven via Google-videopartners, selecteert u een van de volgende doelen in Google Ads:

• Sales
  • Leads
  • Websiteverkeer
  • Product- en merkoverweging
  • Merkbekendheid en bereik

Uw videoadvertentie-indeling moet ook worden ondersteund voor weergave via Google-videopartners. Ondersteunde videoadvertentie-indelingen zijn onder andere:

Google-videopartners opnemen in uw videocampagnes

Voor de meeste videocampagnes worden Google-videopartners standaard opgenomen. Als u een campagne maakt of uw campagne-instellingen bekijkt in Google Ads, kunt u het gedeelte Netwerken uitvouwen om te zien welke advertentienetwerken zijn opgenomen in de campagne. Google-videopartners zijn vermeld als Videopartners in het Display Netwerk in het gedeelte Netwerken.

We raden u aan Google-videopartners op te nemen in uw geschikte videocampagnes om het bereik te vergroten en uw campagnes rendabeler te maken. Werk uw campagne-instellingen bij als een actieve videocampagne geen Google-videopartners bevat of als uw videocampagne een advertentie-indeling gebruikt die niet automatisch Google-videopartners bevat.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik bovenaan op het dropdownmenu Alle campagnes.
  5. Selecteer Videocampagnes.
  6. Selecteer de campagne waaraan u Google-videopartners wilt toevoegen.
  7. Klik op de gewenste videocampagne op de pagina Instellingen.
  8. Vouw het gedeelte Netwerken uit.
  9. Vink het selectievakje naast Videopartners in het Display Netwerk aan.
  10. Klik op Opslaan. Uw campagne is nu geschikt voor weergave op Google-videopartners.