Googlen videokumppanit

Huom. Jos sinulla on jo kampanja, joka näkyy Google TV:ssä Googlen videokumppaniverkoston kautta, se alkaa automaattisesti käyttää Google TV ‑verkostoa 16.10.2023 alkaen.  Jos et halua käyttää sitä, lue lisää artikkelista Google TV ‑verkosto Google Adsissa.
30.9.2021 alkaen Google Adsissa luoduissa uusissa Aktivoivissa videokampanjoissa käytetään automaattisesti Googlen videokumppaneita. Aktivoivien videokampanjoiden avulla voit kertoa brändisi tarinan käyttämällä pidempiä otsikoita. Saat myös käyttöösi parhaita tuloksia tuottavia paikkoja, kuten YouTuben etusivun fiidin, katselusivun ja Katso seuraavaksi ‑fiidin sekä Googlen videokumppanien sivustot ja sovellukset – kaikki samassa kampanjassa. Jotta saat varmasti parhaat mahdolliset tulokset kaikissa Google-verkostoissa, et voi poistaa Googlen videokumppaneita käytöstä Aktivoivissa videokampanjoissa.

Googlen videokumppanit ovat julkaisijoita, joiden laadukkaat verkkosivustot ja mobiilisovellukset soveltuvat videomainontaan YouTuben tavoin.

Videokumppanijulkaisijat on valittu huolella Googlen mainosjakaumaa koskevien laatuvaatimusten mukaisesti. Videokumppanijulkaisijoiden on noudatettava myös mainosten hallinta‑alustaan (Google Ad Manager, AdMob tai AdSense) liittyviä käytäntöjä. Videomainosten turvallisuuslupauksemme, jonka mukaan tietynlaista sisältöä ei voi kaupallistaa mainoksilla, koskee sekä YouTubessa että Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa näytettäviä mainoksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä hyötyä Googlen videokumppanien käyttämisestä on, mitkä tavoitteet ja mainosmuodot ovat tuettuja videokumppaneita käytettäessä sekä missä mainokset voivat näkyä.

Google video partners for Google Ads

Googlen videokumppanien käyttämiseen liittyviä etuja

Mainosta brändiisi sopivan sisällön yhteydessä

Videokumppanien sivustot ja sovellukset koostuvat eri alojen johtavista julkaisijoista. Näitä aloja ovat esimerkiksi pelit, urheilu, viihde ja uutiset.

Mainosta eri laitteilla

Videomainokset voivat näkyä Googlen videokumppanien sivustoilla tietokoneilla, tableteilla, mobiiliselaimissa, mobiilisovelluksissa ja televisioissa. Mainokset näytetään videosoittimessa tai välimainoksena mobiilisovelluksessa.

Google video partners ad content placement [infographic]

Päätä, missä mainoksesi näkyvät

Videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa näkyvissä videomainoksissa voi käyttää samoja monipuolisia asetuksia ja kohdistustapoja kuin YouTubessa. Voit vaikuttaa mainostesi näkymiseen seuraavien ominaisuuksien avulla:

• Yleisökohdistus: Valitse haluamasi kohdeyleisö lisäämällä erilaisia yleisösegmenttejä. Lue lisää Videokampanjoiden yleisökohdistuksesta.
  • Sisältökohdistus: Päätä, missä haluat mainostesi näkyvän, valitsemalla sijoitteluja, aiheita, avainsanoja ja laitteita. Lue lisää Videokampanjoiden sisältökohdistuksesta.
  • Sisällön poissulkemiset: Videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa sisältö luokitellaan digitaalisten sisältötunnisteiden avulla samoin kuin YouTubessa. Aikuisille suunnattu ja luokittelematon sisältö suljetaan oletusarvoisesti pois Videokampanjoista. Voit käyttää myös mainosinventaarityyppejä, jos haluat sulkea pois sellaisia arkaluontoisia sisältökategorioita, jotka eivät sovi brändiisi tai kampanjasi viestiin. Lue lisää sisällön poissulkemisista Videokampanjoissa.
  • Sijoittelujen poissulkemiset: Jos haluat nähdä, missä mainoksesi ovat näkyneet, siirry Google Adsin Sijoittelut‑kohdasta Mainosten näkymispaikat ‑välilehdelle. Voit sulkea pois sijoitteluja, jotka eivät sovi brändiisi tai tuota hyviä tuloksia valitsemasi yleisön yhteydessä. Lue lisää poissulkemisten lisäämisestä Videokampanjoihin.

Tavoita yleisöä myös YouTuben ulkopuolella

• Tavoittavuus: Googlen videokumppanien avulla voit tavoittaa uusia käyttäjiä myös muualta kuin YouTubesta ja näin laajentaa Videomainostesi tavoittamaa yleisöä. Kun mainostaja lisää kampanjaansa Googlen videokumppanit, tavoittavuus voi kasvaa määritetyllä budjetilla jopa 20 %. Voit käyttää YouTubessa ja kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa samoja kohdistusvaihtoehtoja ja mitata verkostokohtaisia tuloksia segmentoimalla raportointisi. Lue lisää laajan yleisön tavoittamisesta ja tietoisuuden lisäämisestä Videokampanjoiden avulla.
  • Videon katselukerrat: Kun joku katsoo ohitettavan In-Stream-mainoksen Googlen videokumppanin sivustolla tai sovelluksessa, se lasketaan YouTube-videosi katselukerraksi.
  • Näkyvyys: Videomainosten keskimääräinen näkyvyys videokumppaneita käytettäessä on 90 % (lähde: Googlen sisäinen maailmanlaajuinen data, huhtikuu 2019).
  • Konversiot: Aktivoivien videokampanjoiden avulla voit lisätä videomainokseesi toimintakehotuksen, otsikon ja päätösruudun ja saada näin enemmän konversioita alhaisemmalla hinnalla. Tutkimusten mukaan mainostajat, jotka ovat lisänneet Googlen videokumppanit Aktivoiviin videokampanjoihinsa (ja käyttäneet CPA‑tavoitehintatarjouksia), ovat saaneet yli 10 % konversioistaan kumppanisivustoilta ja ‑sovelluksista yli 20 % alhaisemmilla CPA-hinnoilla (lähde: Googlen sisäinen maailmanlaajuinen data, loka–marraskuu 2019).
  • Vaikutukset: Mainostamalla Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa voit parantaa asiakkaiden tietoisuutta tuotteistasi ja lisätä kiinnostusta brändiäsi kohtaan. Yli tuhannen identtisen tutkimuksen mukaan Aktivoivilla videokampanjoilla saavutetaan YouTubessa ja kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa samankaltaisia Brand Lift ‑tuloksia (lähde: Googlen videokumppanien maailmanlaajuinen Brand Lift ‑meta-analyysi, 2019).

Tuetut tavoitteet ja mainosmuodot

Jos haluat näyttää mainoksia Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, valitse Google Adsissa jokin seuraavista tavoitteista:

• Myynti
  • Liidit
  • Liikenne verkkosivustolle
  • Tuotteen ja brändin harkinta
  • Bränditietoisuus ja tavoittavuus

Myös videomainosmuodon on oltava tuettu, jotta mainoksesi voivat näkyä Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa. Tuettuja videomainosmuotoja ovat seuraavat:

Googlen videokumppaneiden sisällyttäminen Videokampanjoihin

Googlen videokumppanit on oletuksena sisällytetty useimpiin Videokampanjoihin. Kun luot kampanjan tai katsot kampanja-asetuksia Google Adsissa, voit nähdä kampanjaan liitetyt mainosverkostot laajentamalla Verkostot‐kohdan. Googlen videokumppanit näkyvät Verkostot‑kohdassa nimellä "Videokumppanit Display-verkostossa".

Googlen videokumppanien lisääminen ehdot täyttäviin Videokampanjoihin on suositeltavaa, sillä se parantaa tavoittavuutta ja kustannustehokkuutta. Jos aktiivinen Videokampanja ei sisällä Googlen videokumppaneita tai kampanjassa käytetään mainosmuotoa, joka ei automaattisesti sisällä videokumppaneita, päivitä kampanja‑asetukset.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa yläreunasta avattavaa Kaikki kampanjat ‑valikkoa.
  5. Valitse Videokampanjat.
  6. Valitse kampanja, johon haluat lisätä Googlen videokumppanit.
  7. Valitse Asetukset-sivulta haluamasi Videokampanja.
  8. Laajenna Verkostot-osio.
  9. Valitse Videokumppanit Display-verkostossa ‑valintaruutu.
  10. Klikkaa Tallenna. Videokampanjasi voi nyt näkyä Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa.