Bruk en feed til å målrette dynamiske søkeannonser

Med en sidefeed kan du spesifisere nøyaktig hvilke nettadresser du vil bruke med de dynamiske søkeannonsene dine. Når du laster opp en sidefeed med landingssidene dine til Google Ads, blir det enklere å fastsette når annonsene dine skal vises, og hvor på nettstedet ditt brukerne skal føres. Vi anbefaler at du legger til egendefinerte etiketter i nettadressene i sidefeeden, slik at du kategoriserer og organiserer målene for de dynamiske søkeannonsene dine.

Hvis du bruker mange målrettingskilder for de dynamiske søkeannonsene dine, kan du lese denne artikkelen om hvordan du sparer tid ved å legge dem til og laste dem opp ved hjelp av en sidefeed. Hvis du bare vil legge til noen få mål, må du opprette mål for dynamiske søkeannonser.

Før du begynner

Last ned datamalen for sidefeeder (anbefales) eller opprett et eget regneark med minst to kolonner:

• Page URL (sidens nettadresse): Dette er nettsiden du vil målrette annonsene dine mot. Oppgi én nettadresse per rad. Ikke oppgi nettadresser der du har lagt til sporingsparametere. Finn ut hvordan du kan konfigurere sporing for dynamiske søkeannonser.
  • Custom label (egendefinert etikett): Med denne etiketten blir det enklere å målrette annonsene i sidefeeden din og justere budet for hver etikett. Skriv inn én eller flere etiketter per rad atskilt med semikolon (;). Du kan for eksempel opprette egendefinerte etiketter for populære hoteller basert på stjernerangering. Alle firestjerners hoteller kan merkes med «FIRESTJERNERS» og «POPULÆR DESTINASJON».

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Del 1: Last opp regnearket

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp regnearket til kontoen din:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Velg Bedriftsdata under Delt bibliotek i venstre navigasjonsrad.
  3. Klikk på + Data, og velg så Sidefeed.
  4. Skriv inn et navn på feeden din.
  5. Klikk på Finn filen, og legg ved feedfilen din.
  6. Klikk på Last opp og bruk.

Vær oppmerksom på følgende

Når du laster opp nye sidefeeder kan det ta noen dager for Google å gjennomsøke de nye nettsidene i feeden, og det kan derfor oppstå forsinkelser før de dynamiske søkeannonsene dine vises på sidene du har lagt til i feeden.

Du kan bruke flere etiketter per rad, men du bør bare ha én rad per nettadresse. Hvis du har flere identiske nettadresser i en sidefeed, er bare den siste nettadressen du la til, kvalifisert for visning. Dupliserte nettadresser du har lagt til før denne, blir ikke godkjent.

Del 2: Velg målrettingskilde

1. Gå til Kampanjer-fanen i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på én av kampanjene dine med dynamiske søkeannonser. Hvis du ikke har en DSA-kampanje, går du til Opprett dynamiske søkeannonser.
  3. Gå til Innstillinger-fanen for den aktuelle kampanjen.
  4. Utvid alternativet for dynamiske søkeannonser og klikk på Endre-linken.
  5. Velg en av disse målrettingskildene for sidefeeden din:
    1. Bruk utelukkende nettadresser fra sidefeeden min
    2. Bruk både nettadresser fra Googles indeks over nettstedet mitt og fra sidefeeden min
  6. Gå til Sidefeeder-delen og velg en eller flere feeder som du vil bruke i kampanjen.
  7. Klikk på Lagre.

Del 3. Bruk egendefinerte etiketter

For å bruke egendefinerte etiketter må du opprette et dynamisk annonsemål for det spesifikke elementet du merket i sidefeeden din. Du trenger bare å legge til egendefinerte etiketter i feeden hvis du skal bruke dem til målretting. Ellers kan du la denne delen stå tom.

1. Gå til Kampanjer-fanen i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på den DSA-kampanjen som inneholder sidefeeden du opprettet.
  3. Velg Automatiske mål-fanen.
  4. Klikk på + Dynamisk annonsemål.
  5. I Målrett mot egendefinerte etiketter fra sidefeedene dine legger du inn den egendefinerte etiketten du brukte da du lastet opp regnearket.
    1. Hvis du vil, kan du legge til et egendefinert bud for å gjøre nettadresser med den aktuelle egendefinerte etiketten mer eller mindre konkurransedyktige.
  6. Klikk på Lagre.

Del 4. Konfigurer sporing (valgfritt)

For å spore hvilke elementer på sidefeeden det er som leder opp til hvert klikk, kan du konfigurere sporing med ValueTrack-parametre. Bruk parameteren {feeditem} for å angi en egen ID for hver rad. Finn ut hvordan du konfigurerer sporing for dynamiske søkeannonser