Bruk feeder til å målrette dynamiske søkeannonser mot målgrupper

Med en sidefeed kan du spesifisere nøyaktig hvilke nettadresser du vil bruke med de dynamiske søkeannonsene (DSA-ene) dine. Når du laster opp en sidefeed med landingssidene dine til Google Ads, blir det enklere å fastsette når annonsene dine skal vises, og hvor på nettstedet ditt brukerne skal føres. Vi anbefaler at du legger til egendefinerte etiketter i nettadressene i sidefeeden, slik at du kan kategorisere og organisere målene for de dynamiske søkeannonsene dine.

Hvis du vil ha mer kontroll over hvilke sider du målretter de dynamiske søkeannonsene mot, forklarer vi i denne artikkelen hvordan du kan spare tid ved å legge dem til og laste dem opp via en sidefeed. Hvis du bare vil legge til noen få mål, kan du lese denne artikkelen om mål for dynamiske søkeannonser.

Før du begynner

Last ned datamalen for sidefeeder (anbefales), eller opprett et regneark med minst to kolonner selv:

• Sidens nettadresse: Dette er nettsiden du vil målrette annonsene mot. Oppgi én nettadresse per rad. Ikke oppgi nettadresser der du har lagt til sporingsparametere. Finn ut hvordan du kan konfigurere sporing for dynamiske søkeannonser.
  • Egendefinert etikett: Med denne etiketten blir det enklere å målrette annonsene mot ønsket målgruppe via sidefeeden din og justere budet for hver etikett. Skriv inn minst én etikett per rad, atskilt med semikolon (;). Du kan for eksempel opprette egendefinerte etiketter for populære hoteller basert på stjernerangering. Alle firestjerners hoteller kan for eksempel merkes med «FIRESTJERNERS»; «POPULÆR DESTINASJON»; og så videre.

Veiledning

Last opp regnearket

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp regnearket til kontoen din:

1. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din, og velg så Bedriftsdata under Konfigurasjon.
  2. Klikk på plussknappen , og velg så Sidefeed.
  3. Gi feeden din et navn.
  4. Klikk på Velg fil og legg ved feedfilen din.
  5. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvisning for å se et sammendrag av det som blir lastet opp.
  6. Klikk på Bruk.
Tips: Når du laster opp nye sidefeeder, kan det ta noen dager før Google har gjennomsøkt feeden, og det kan derfor oppstå forsinkelser før de dynamiske søkeannonsene dine vises på sidene du har lagt til i feeden.

Velg målrettingskilde

1. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på en av kampanjene dine i Søkenettverket som inneholder dynamiske annonsegrupper. Hvis du ikke har en allerede, går du til Opprett en dynamisk søkeannonse.
  3. Gå til Innstillinger på sidemenyen.
  4. Vis Dynamiske søkeannonser-alternativet.
  5. Velg en av disse målrettingskildene for sidefeeden din:
    • Bruk bare nettadresser fra sidefeeden min. Med dette alternativet kan du målrette annonser ut fra egendefinerte etiketter, bestemte regler eller alle nettsider, men de dynamiske annonsemålene dine leveres bare på nettadresser i feeden din. Hvis du for eksempel har et mål som «URL_Contains blomster», vises alle sidene i feeden din som har «blomster» i nettadressen.
    • Bruk både nettadresser fra Googles indeks over nettstedet mitt og fra sidefeeden min. Med dette alternativet kan du målrette annonser mot egendefinerte etiketter, bestemte regler og alle nettsider, og det fungerer for nettadresser i feeden din og på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel har et mål som URL_Contains Blomster, vises alle sidene både i Googles indeks og i feeden din som har «blomster» i nettadressen. Hvis du bruker egendefinerte etiketter, vises fortsatt bare sidene fra feeden din, ettersom det er de eneste sidene med egendefinerte etiketter. Velg en eller flere av feedene dine som skal brukes sammen med kampanjen.
  6. Velg en eller flere av feedene dine som skal brukes sammen med kampanjen.
  7. Klikk på Lagre.

Konfigurer sporing (valgfritt)

Nettadressene du legger til i sidefeeden din, bør ikke inneholde viderekoblinger eller sporing. Finn ut hvordan du konfigurerer sporing for dynamiske søkeannonser.