Syötteen käyttäminen Dynaamisten hakumainosten kohdistuksessa

Sivusyötteen avulla voit määrittää tarkasti, mitä URL-osoitteita Dynaamisissa hakumainoksissasi käytetään. Lisäämällä laskeutumissivujen sivusyötteen voit auttaa Google Adsia määrittämään, milloin mainoksiasi näytetään ja mille verkkosivustosi sivuille käyttäjät tulisi ohjata. Suosittelemme, että lisäät sivusyötteen URL-osoitteisiin omia tunnisteita. Tästä on apua Dynaamisten hakumainosten kohteiden luokittelussa ja järjestämisessä.

Jos haluat hallita tarkemmin sitä, mille sivuille Dynaamisia hakumainoksia kohdistetaan, lue tämä artikkeli. Siinä kerrotaan, miten voit säästää aikaa lisäämällä ja lataamalla mainoksia sivusyötteen avulla. Jos lisäät mieluummin vain muutaman kohteen, katso artikkeli Tietoja Dynaamisten hakumainosten kohteista.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Lataa sivusyötteiden datamalli (suositeltu) tai luo oma laskentataulukko, jossa on ainakin kaksi saraketta.

• Sivun URL-osoite: Tämä on verkkosivu, jonka haluat lisätä kohdistukseen. Anna kullekin riville yksi URL‑osoite. Älä käytä URL‑osoitteita, joihin on lisätty seurantaparametreja. Lue lisää Dynaamisten hakumainosten seurannan määrittämisestä.
  • Oma tunniste: Tällä tunnisteella voit kohdistaa mainoksia sivusyötteessäsi ja muokata hintatarjousta tunnistekohtaisesti. Syötä kullekin riville yksi tai useampi tunniste ja erota ne toisistaan puolipisteellä (;). Voit esimerkiksi luoda omia tunnisteita suosituille hotelleille niiden tähtiluokituksen mukaan. Neljän tähden hotelleille sopivia tunnisteita voisivat olla NELJÄ_TÄHTEÄ ja SUOSITTU_KOHDE.

Ohjeet

Laskentataulukon lataaminen

Lataa laskentataulukko tilillesi näiden ohjeiden avulla:

1. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta  ja valitse sitten Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  2. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Sivusyöte.
  3. Anna syötteelle nimi.
  4. Klikkaa Valitse tiedosto ja liitä syötetiedostosi.
  5. Valinnainen: Jos haluat nähdä esikatselun ennen latausta, klikkaa Esikatselu.
  6. Klikkaa Käytä.
Vinkki: Kun uusi sivusyöte on ladattu, saattaa kestää muutamia päiviä, ennen kuin Google indeksoi syötteen. Tämän vuoksi Dynaamisia hakumainoksia ei välttämättä näy syötteen sivuilla heti.

Kohdistuslähteen valitseminen

1. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat.
  2. Valitse hakuverkoston kampanjoistasi sellainen, joka sisältää Dynaamisia mainosryhmiä. Jos sellaista ei ole, siirry kohtaan Dynaamisten hakumainosten luominen.
  3. Valitse sivuvalikosta Asetukset.
  4. Laajenna Dynaamiset hakumainokset ‑vaihtoehto.
  5. Valitse jompikumpi seuraavista kohdistuslähteistä sivusyötteeseesi:
    • Käytä URL-osoitteita vain omasta sivun syötteestäni. Tällä asetuksella kohdistus perustuu omiin tunnisteisiin, tiettyihin sääntöihin tai kaikkiin verkkosivuihin, mutta dynaamiset mainoskohteet toimivat vain syötteessäsi olevissa URL‑osoitteissa. Jos kohdistus on esimerkiksi "URL_Contains kukat", näytetään kaikki syötteesi sivut, joiden URL‑osoite sisältää sanan "kukat".
    • Käytä URL-osoitteita sekä Googlen luomasta verkkosivustoni hakemistosta että omasta sivun syötteestäni. Tällä asetuksella voit käyttää kohteina omia tunnisteita, tiettyjä sääntöjä ja kaikkia verkkosivuja, ja se toimii sekä syötteessäsi että verkkosivustollasi olevissa URL‑osoitteissa. Jos kohdistus on esimerkiksi "URL‑Contains kukat", näytetään kaikki Googlen hakemistossa ja syötteessäsi olevat sivut, joiden URL‑osoite sisältää sanan "kukat". Jos käytät omia tunnisteita, edelleen vain syötteessäsi olevat sivut näytetään, koska vain ne sivut sisältävät omia tunnisteita. Valitse yksi tai useampi syöte, jota haluat käyttää kampanjassa.
  6. Valitse yksi tai useampi syöte, jota haluat käyttää kampanjassa.
  7. Valitse Tallenna.

Seurannan määrittäminen (valinnainen)

Sivusyötteeseen lisäämissäsi URL-osoitteissa ei saa olla uudelleenohjauksia tai seurantaa. Lue lisää Dynaamisten hakumainosten seurannan määrittämisestä