Syötteen käyttäminen Dynaamisten hakumainosten kohdistuksessa

Sivusyötteen avulla voit määrittää tarkasti, mitä URL-osoitteita Dynaamisissa hakumainoksissasi käytetään. Lisäämällä laskeutumissivujen sivusyötteen voit auttaa Google Adsia määrittämään, milloin mainoksiasi näytetään ja mille verkkosivustosi sivuille käyttäjät tulisi ohjata. Suosittelemme, että lisäät sivusyötteen URL-osoitteisiin omia tunnisteita. Tästä on apua Dynaamisten hakumainosten kohteiden luokittelussa ja järjestämisessä.

Jos haluat hallita tarkemmin sitä, mille sivuille Dynaamisia hakumainoksia kohdistetaan, lue tämä artikkeli. Siinä kerrotaan, miten voit säästää aikaa lisäämällä ja lataamalla mainoksia sivusyötteen avulla. Jos lisäät mieluummin vain muutaman kohteen, katso artikkeli Tietoja Dynaamisten hakumainosten kohteista.

Ennen kuin aloitat

Lataa sivusyötteiden datamalli (suositeltu) tai luo oma laskentataulukko, jossa on ainakin kaksi saraketta.

• Sivun URL-osoite: Tämä on verkkosivu, jonka haluat lisätä kohdistukseen. Anna kullekin riville yksi URL‑osoite. Älä käytä URL‑osoitteita, joihin on lisätty seurantaparametreja. Lue lisätietoja Dynaamisten hakumainosten seurannan määrittämisestä.
  • Muokattu tunniste: Tällä tunnisteella voit kohdistaa mainoksia sivusyötteen avulla ja säätää hintatarjousta tunnistekohtaisesti. Syötä kullekin riville yksi tai useampi tunniste ja erota tunnisteet toisistaan puolipisteillä (;). Voit esimerkiksi luoda omia tunnisteita suosituille hotelleille niiden tähtiluokituksen mukaan. Neljän tähden hotelleille sopivia tunnisteita voisivat olla NELJÄ_TÄHTEÄ ja SUOSITTU_KOHDE.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Vaihe 1: Laskentataulukon lataaminen palvelimelle

Lataa laskentataulukko tilillesi näiden ohjeiden avulla:

1. Kirjaudu sisään AdWords-tilillesi.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista Jaettu kirjasto ja sitten Yritystiedot.
  3. Valitse ensin + Tiedot ja sitten Sivusyöte.
  4. Anna syötteelle nimi.
  5. Valitse Etsi tiedosto selaamalla ja liitä syötetiedosto.
  6. Klikkaa Lähetä ja käytä.

Muistettavaa

Kun uusi sivusyöte on ladattu, saattaa kestää muutamia päiviä, ennen kuin Google indeksoi syötteen sisältämät uudet verkkosivut. Tämän vuoksi Dynaamisia hakumainoksia ei välttämättä näy syötteen sivuilla heti.

Voit asettaa useita tunnisteita riviä kohti, mutta URL-osoitteessa kannattaa olla vain yksi rivi.Jos sivusyötteessä on useita samoja URL-osoitteita, vain viimeisimpänä lisätty URL-osoite voidaan näyttää. Aikaisemmin lisätyt URL-osoitteen kopiot hylätään.

Vaihe 2: Kohdistuslähteen valitseminen

1. Siirry AdWords-tilisi Kampanjat-välilehdelle.
  2. Klikkaa jotakin Dynaamisista hakumainoskampanjoistasi. Jos sinulla ei ole Dynaamisia hakumainoskampanjoita, katso ohjeita niiden luomiseen Dynaamisten hakumainosten luominen ‑artikkelista.
  3. Siirry kampanjan Asetukset-välilehdelle.
  4. Laajenna Dynaamiset hakumainokset ‑vaihtoehto ja klikkaa sitten Muokkaa-linkkiä.
  5. Valitse jompikumpi seuraavista kohdistuslähteistä sivusyötteeseesi:
    1. Käytä URL-osoitteita vain omasta sivun syötteestäni.
    2. Käytä URL-osoitteita sekä Googlen luomasta verkkosivustoni hakemistosta että omasta sivun syötteestäni.
  6. Valitse Sivusyötteet-osiosta yksi tai useampi syöte, jota käytetään kampanjassa.
  7. Valitse Tallenna.

Vaihe 3: Muokattujen tunnisteiden käyttäminen

Jos haluat käyttää muokattuja tunnisteita, luo dynaaminen mainoskohde jollekin kohteelle, jonka olet merkinnyt tunnisteella sivusyötteessäsi. Muokattuja tunnisteita on lisättävä syötteeseen vain, jos käytät niitä kohdistuksessa. Muussa tapauksessa voit jättää tämän osion tyhjäksi.

1. Siirry AdWords-tilisi Kampanjat-välilehdelle.
  2. Klikkaa Dynaamista hakumainoskampanjaa, joka sisältää luomasi sivusyötteen.
  3. Valitse Automaattiset kohteet ‑välilehti.
  4. Valitse + Lisää dynaaminen mainoskohde.
  5. Anna Kohdista mainonta sivusi syötteiden muokattuihin tunnisteisiin ‑kohdassa muokattu tunniste, jota käytit laskentataulukon lataamisen yhteydessä.
    1. Lisää halutessasi muokattu hintatarjous, jos haluat lisätä tai vähentää kyseisen tunnisteen saaneiden URL-osoitteiden kilpailukykyä.
  6. Valitse Tallenna.

Vaihe 4: Seurannan määrittäminen (valinnainen)

Jos haluat seurata, mitkä sivusyötteen kohteet johtavat mihinkin klikkaukseen, voit määrittää seurannan käyttämällä ValueTrack-parametreja. Käyttämällä {feeditem}-parametria voit määrittää kullekin riville oman tunnuksen. Lue lisätietoja Dynaamisten hakumainosten seurannan määrittämisestä.