Syötteen käyttäminen Dynaamisten hakumainosten ja Maksimitulokset-kampanjan kohdistamiseen

Voit ehkä päivittää nykyiset Dynaamiset hakumainoskampanjat Maksimitulokset-kampanjoiksi. Päivityksen myötä saat käyttöösi lisää mainosinventaaria ja mainosmuotoja, joiden avulla voit tavoittaa uusia asiakkaita. Mainostajat, jotka päivittävät Dynaamiset hakumainoskampanjat Maksimitulokset-kampanjoiksi, saavat keskimäärin yli 15 % enemmän konversioita tai yli 15 % paremman konversioarvon samantasoisella toimintakohtaisella hinnalla (CPA) tai mainostuotolla (ROAS). Lue lisää Dynaamisen hakumainoskampanjan päivittämisestä Maksimitulokset-kampanjaksi (beta).

Sivusyötteen avulla voit valita, mitä URL‑osoitteita dynaamisissa hakumainoksissasi käytetään. Lisäämällä laskeutumissivujen sivusyötteen voit auttaa Google Adsia määrittämään, milloin mainoksiasi näytetään ja mille verkkosivustosi sivuille käyttäjät tulisi ohjata. Sivusyötteen URL‑osoitteisiin kannattaa lisätä omia tunnisteita, jotka auttavat Dynaamisten hakumainostesi kohdennusten luokittelussa ja järjestämisessä.

Jos haluat hallita tarkemmin sitä, mille sivuille Dynaamisia hakumainoksia kohdistetaan, lue tämä artikkeli. Siinä kerrotaan, miten voit säästää aikaa lisäämällä ja lataamalla mainoksia sivusyötteen avulla. Jos lisäät mieluummin vain muutaman kohteen, tutustu dynaamisten hakumainosten kohteita käsittelevään artikkeliin.

Huom. Yhdellä tilillä voi olla enintään 100 sivusyötettä.

Ennen kuin aloitat

Lataa sivusyötteiden datamalli (suositeltu) tai luo oma laskentataulukko, jossa on ainakin kaksi saraketta.

• Sivun URL-osoite: Tämä on verkkosivu, jonka haluat lisätä kohdistukseen. Lisää yksi URL-osoite riviä kohti. Älä käytä URL‑osoitteita, joihin on lisätty seurantaparametreja. Lue lisää Dynaamisten hakumainosten seurannan käyttöönotosta.
  • Oma tunniste: Tämän tunnisteen avulla voit kohdistaa mainoksia sivusyötteen sisältämille sivuille ja muokata hintatarjousta tunnistekohtaisesti. Syötä kullekin riville yksi tai useampi tunniste ja erota ne toisistaan puolipisteellä (;). Voit esimerkiksi luoda muokattuja tunnisteita suosituille hotelleille niiden tähtiarvion mukaan. Neljän tähden hotelleille sopivia tunnisteita voisivat olla NELJÄ_TÄHTEÄ; SUOSITTU_KOHDE; jne.

Päällekkäisten URL-osoitteiden poistaminen

Yksittäinen syöte-elementti on päällekkäinen URL-osoite, jos samassa sivusyötteessä on samoja URL-osoitteita, vaikka kullakin rivillä käytettäisi erilaisia omia tunnisteita. Poista päällekkäiset URL‑osoitteet ennen sivusyötteen lähettämistä.

Sivusyötteessä olevia URL-osoitteita koskevat parhaat käytännöt

• Vältä päällekkäisiä URL-osoitteita. Käytä sen sijaan useita omia tunnisteita kussakin URL-osoitteessa käyttääksesi tiettyjä dynaamisia kohdennuksia. Kullekin URL-osoitteelle voi lisätä jopa 20 omaa tunnistetta.
  • Uudelleenohjaukset olisi hyvä korvata lopullisella kohde-URL:llä.
  • URL-osoitteissa ei saa olla seurantaparametreja (nykyiset seurantaparametrit eivät vaikuta mainontaan, ja niitä saatetaan poistaa ajoittain).
  • Uudelleenohjaus toisen osoitteen kautta johtaa URL-osoitteen hylkäämiseen, joten tällaiset uudelleenohjaukset tulee poistaa.
  • Sivut, joita Google AdsBot ei pysty indeksoimaan tai joilla on indeksointiongelmia, tulee poistaa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Laskentataulukon lataaminen

Lataa laskentataulukko tilillesi näiden ohjeiden avulla:

Huom. Tarkista sivusyöte päällekkäisten URL‑osoitteiden varalta ennen lataamista. Jos lataat päällekkäisiä URL‑osoitteita sisältävän sivusyötteen, saat virheilmoituksen.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Valitse Bisnesdata.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sivusyöte.
  4. Nimeä syöte.
  5. Klikkaa Valitse tiedosto ja liitä syötetiedostosi.
  6. Valinnainen: Jos haluat nähdä esikatselun ennen latausta, klikkaa Esikatselu.
  7. Klikkaa Käytä.
Vinkki: Kun uusi sivusyöte on ladattu tai nykyistä sivusyötettä on muokattu, saattaa kestää 2–14 päivää, ennen kuin Google indeksoi syötteen (syötteen koosta riippuen). Dynaamisia hakumainoksia ei välttämättä näy syötteen sivuilla heti.

Kohdistuslähteen valitseminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Valitse Hakuverkostokampanjoistasi sellainen, joka sisältää dynaamisia mainosryhmiä. Jos sellaista ei ole, siirry artikkeliin Dynaamisten hakumainosten luominen.
  4. Siirry yläreunan Asetukset-välilehdelle.
  5. Laajenna Dynaamiset hakumainokset ‑vaihtoehto. Jos sitä ei löydy, klikkaa alareunasta Lisäasetukset.
  6. Valitse sivusyötteeseesi jompikumpi seuraavista kohdistuslähteistä:
    • Käytä URL‑osoitteita vain omasta sivusyötteestäni. Tällä asetuksella kohdistus perustuu omiin tunnisteisiin, tiettyihin sääntöihin tai kaikkiin verkkosivuihin, mutta dynaamiset mainoskohteet toimivat vain syötteessäsi olevissa URL‑osoitteissa. Jos kohdistus on esimerkiksi "URL_Contains kukat", näytetään kaikki syötteesi sivut, joiden URL‑osoite sisältää sanan "kukat".
    • Käytä URL-osoitteita sekä Googlen luomasta verkkosivustoni hakemistosta että omasta sivun syötteestäni. Tällä asetuksella voit käyttää kohteina omia tunnisteita, tiettyjä sääntöjä ja kaikkia verkkosivuja, ja se toimii sekä syötteessäsi että verkkosivustollasi olevissa URL‑osoitteissa. Jos kohdistus on esimerkiksi "URL_Contains kukat", näytetään kaikki Googlen hakemistossa ja syötteessäsi olevat sivut, joiden URL‑osoite sisältää sanan "kukat". Jos käytät omia tunnisteita, edelleen vain syötteessäsi olevat sivut näytetään, koska vain ne sivut sisältävät omia tunnisteita.
  7. Valitse yksi tai useampi syöte, jota haluat käyttää kampanjassa.
  8. Klikkaa Tallenna.
Huom. Muista poistaa virheelliset URL‑osoitteet syötteestä.

Seurannan määrittäminen (valinnainen)

Katso ohjeet Dynaamisten hakumainosten seurannan käyttöönottoon.