Skapa en videokampanj med bumperannonser

Bumperannonser är korta videor som hjälper dig att nå fler kunder och öka medvetenheten om ditt varumärke med korta och minnesvärda budskap. Du kan skapa bumpervideokampanjer i Google Ads med hjälp av kampanjtypen Video.

Så fungerar det

• Videorna kan vara högst sex sekunder långa. Tittarna kan inte hoppa över annonsen.
  • En visning av bumperannonsen räknas inte in i antalet visningar av videon på YouTube.
  • Bumperannonser använder budgivning med Mål-CPM (kostnad per tusen exponeringar). Du betalar för var tusende visning av annonsen.
  • Bumperannonser fungerar ofta bra när de visas tillsammans med TrueView-annonser. Läs mer om TrueView-videoannonsformat. Det korta formatet kan vara särskilt effektivt på mobila enheter eftersom många tittar på video när de är på språng.

Nedan beskriver vi hur du skapar en bumpervideokampanj i Google Ads.

Innan du börjar

Innan du skapar en bumpervideokampanj bör du vara bekant med videokampanjer och videoannonsformat. Bumperkampanjer kräver en video på högst sex sekunder. Videon måste visas på YouTube.

Anvisningar

Så här skapar du bumpervideokampanjer:

1. Logga in i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn. Klicka sedan på den blå plusknappen  och välj Ny kampanj.
  3. Välj målet Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  4. Välj kampanjtypen Video.
  5. Välj Bumper.
  6. Ange kampanjens namn.
  7. Ange din budget. Välj nätverk, platser du vill inrikta dig på, dina kunders språk och eventuella avancerade inställningar.
  8. Ange ett namn på annonsgruppen.
  9. Ange ditt mål-CPM-bud.
  10. Under Skapa videoannonsen anger du webbadressen till din YouTube-video (videon får vara högst sex sekunder lång). Följ anvisningarna för att skapa videoannonsen.
  11. Välj Bumperannons under Videoannonsformat.
  12. Ange videons slutliga webbadress, visningsadress och webbadressalternativ.
  13. Välj om du vill generera videons kompletterande banner automatiskt (rekommenderas) eller ladda upp en bild.
  14. Ange ett annonsnamn och klicka på Spara och fortsätt.