Skapa en videoräckviddskampanj

Med videoräckviddskampanjer kan du välja att nå fler unika användare eller nå användare med hela ditt budskap. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en videoräckviddskampanj som är optimerad för ditt räckviddsmål.

Innan du börjar

När du skapar en videoräckviddskampanj kan du välja hur du vill nå ditt mål, vilket avgör vilka annonsformat du kan välja mellan.

• Med Effektiv räckvidd kan du nå fler unika användare till lägre kostnad med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser eller en valfri kombination av båda typerna i samma kampanj. Om du aktiverar flerformatsannonser kan du även använda flödes- och Shorts-annonser för att få ännu större räckvidd med din budget.
  • Med Inte överhoppningsbar in stream kan du nå din målgrupp med hela ditt budskap.
  • Med Målfrekvens kan du nå samma användare ett visst antal gånger varje vecka med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser och inte överhoppningsbara in stream-annonser.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en videoräckviddskampanj för effektiv räckvidd (med bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser, flödesannonser, Shorts-annonser eller en kombination)

Titta på vår instruktionsvideo om Google Ads för att lära dig hur du skapar en videoräckviddskampanj för effektiv räckvidd.

Google Ads Tutorials: Video Reach Campaigns for Efficient Reach

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på plusknappen Add och välj Ny kampanj.
  4. Välj målet Medvetenhet och övervägande.
  5. Välj kampanjtypen Video.
  6. Välj Videoräckvidd som kampanjens undertyp.
  7. Välj Effektiv räckvidd för hur du vill nå ditt mål.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Välj hur du vill köpa dina annonser genom att välja Auktion eller Reservation.
  10. Ange ett namn på kampanjen.
  11. (Rekommenderas) Vi rekommenderar att du aktiverar flerformatsannonser genom att markera rutan Nå fler unika användare med videoannonser i flerformat i avsnittet Flerformatsannonser.
    • Obs! I detta avsnitt kan du välja vilket annonsutrymme du vill att kampanjen ska visas i. De tillgängliga annonserna är in stream-annonser (bumperannonser, överhoppningsbara annonser), flödesannonser och Shorts-annonser. Du måste välja minst ett annonsutrymme. Vi rekommenderar att du använder alla tre annonsutrymmena eftersom det maximerar den unika räckvidd du kan få för din kampanj.
  12. Ange information om kampanjen, som budstrategi och budget.
  13. (Valfritt) Begränsa hur många gånger annonser visas för samma användare genom att klicka på Fler inställningar och sedan på Tak för exponeringsfrekvens i avsnittet Frekvenstak. När du begränsar exponeringsfrekvensen anger du hur många exponeringar du vill ha som tak och ställer in frekvensen per dag, vecka eller månad.
  14. Ge annonsgruppen ett namn.
  15. Välj de demografiska segment och de målgruppssegment som du vill att annonsgruppen ska nå.
  16. Välj de sökord, ämnen och placeringar där du vill att dina annonser ska visas.
  17. Ange ett belopp för ditt mål-CPM-bud.

Kontrollera widgeten Kampanjuppskattningar för att se en uppskattning av tillgängliga exponeringar och uppskattat resultat. Det uppskattade resultatet är en kombination av inriktning, budget och bud. Du kan ändra kampanjinställningarna så att du får det resultat du vill ha. Tänk på att om budet är för lågt kan det hända att kampanjen inte ger bra resultat i Google Ads-auktionen och att du inte förbrukar hela budgeten. Uppskattningar ges endast när du har lagt till minst ett annonsformat i kampanjen.

Om flera annonsformat är aktiverade och du anger ett för lågt bud kan det dessutom leda till att dina annonser inte visas i alla valda format.

18. Använd redigeraren för att skapa din annons.
    • Din YouTube-video: Sök efter en video som du har laddat upp eller klistra in webbadressen till videon från YouTube. När du anger videons webbadress avgör Google Ads automatiskt videoformatet utifrån längden på din video.
    • Slutlig webbadress: Ange den slutliga webbadressen, det vill säga målsidan som människor kommer till när de interagerar med din annons.
    • Visningsadress: Ange visningsadressen, det vill säga den webbadress som visas i annonsen (upp till 255 tecken).
    • [Valfritt] Uppmaning: Ange en uppmaning som får användarna att klicka på annonsen (högst tio tecken).
    • [Valfritt] Kort uppmaningsrubrik: Om du vill kan du ange en rubrik som ska visas tillsammans med uppmaningen (upp till 15 tecken).
    • Lång rubrik: När du använder flerformatsannonser måste du ange en rubrik som marknadsför din produkt eller tjänst (högst 90 tecken).
    • Beskrivning: När du använder flerformatsannonser måste du ange en beskrivning som förklarar mer om din produkt eller tjänst (högst 90 tecken).
  19. Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen.
  20. Välj antingen en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller en bild som du manuellt laddar upp som kompletterande banner. Kompletterande bannerannonser visas endast på datorer.
  21. Ge annonsen ett namn.
  22. Om du vill skapa en annan annons i samma kampanj klickar du på Ny videoannons.
  23. Klicka på Skapa kampanj när du är klar.

Du kan lägga till fler annonser i en kampanj efter att den har skapats. Gå till sidan Annonser i Google Ads, klicka på plusknappen Addoch välj Videoannons. Du kan bara lägga till överhoppningsbara in stream-annonser eller bumperannonser i kampanjen när du väljer Effektiv räckvidd.

Skapa en videoräckviddskampanj med inte överhoppningsbara in stream-annonser

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på plusknappen Add och välj Ny kampanj.
  4. Välj målet Medvetenhet och övervägande.
  5. Välj kampanjtypen Video.
  6. Välj Videoräckvidd som kampanjens undertyp.
  7. Välj Inte överhoppningsbar in stream för hur du vill nå ditt mål.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Välj hur du vill köpa dina annonser genom att välja Auktion eller Reservation.
  10. Ange ett namn på kampanjen.
  11. Ange information om kampanjen, som budstrategi och budget.
  12. (Valfritt) Begränsa hur många gånger annonser visas för samma användare genom att klicka på Fler inställningar och sedan på Tak för exponeringsfrekvens i avsnittet Frekvenstak. När du begränsar exponeringsfrekvensen anger du hur många exponeringar du vill ha som tak och ställer in frekvensen per dag, vecka eller månad.
  13. (Valfritt) Du kan lägga till ett produktflöde i din kampanj genom att utöka avsnittet Produktflöde och markera kryssrutan.
  14. Ge annonsgruppen ett namn.
  15. Välj de demografiska segment och de målgruppssegment som du vill att annonsgruppen ska nå.
  16. Välj de sökord, ämnen och placeringar där du vill att dina annonser ska visas.
  17. Ange ett belopp för ditt mål-CPM-bud.
    Kontrollera widgeten Kampanjuppskattningar för att se en uppskattning av tillgängliga exponeringar och uppskattat resultat. Det uppskattade resultatet är en kombination av inriktning, budget och bud. Du kan ändra kampanjinställningarna så att du får det resultat du vill ha. Tänk på att om budet är för lågt kan det hända att kampanjen inte ger bra resultat i Google Ads-auktionen och att du inte förbrukar hela budgeten.
  18. Använd redigeraren för att skapa din annons.
    • Din YouTube-video: Sök efter en video som du har laddat upp eller klistra in webbadressen till videon från YouTube. När du anger videons webbadress avgör Google Ads automatiskt videoformatet utifrån längden på din video.
    • Slutlig webbadress: Ange den slutliga webbadressen, det vill säga målsidan som människor kommer till när de interagerar med din annons.
    • Visningsadress: Ange visningsadressen, det vill säga den webbadress som visas i annonsen (upp till 255 tecken).
    • Uppmaning: Ange en uppmaning som får användarna att klicka på annonsen (högst tio tecken).
    • Rubrik: Ange en rubrik som marknadsför din produkt eller tjänst (högst 15 tecken).
  19. (Valfritt) Klicka på Webbadressalternativ för annons (avancerat) för att lägga till en spårningsmall, suffix för slutlig webbadress eller anpassade parametrar till den slutliga webbadressen.
  20. Välj en bild som genereras automatiskt från videorna i din YouTube-kanal (rekommenderas) eller som du laddar upp manuellt som en kompletterande banner. Kompletterande bannerannonser visas endast på datorer.
  21. Ge annonsen ett namn.
  22. Om du vill skapa en annan annons i samma kampanj klickar du på Ny videoannons.
  23. Klicka på Skapa kampanj när du är klar.
Du kan lägga till fler annonser i en kampanj efter att den har skapats. Gå till sidan Annonser i Google Ads, klicka på plusknappen Addoch välj Videoannons. Du kan bara lägga till inte överhoppningsbara in stream-annonser i kampanjen om du väljer Inte överhoppningsbar in stream.

Läs mer om hur du skapar en videoräckviddskampanj med målfrekvens för att nå samma personer flera gånger.

Relaterad länk