Een videocampagne maken met bumperadvertenties

Bumperadvertenties zijn korte video's waarmee u meer klanten kunt bereiken en de bekendheid van uw merk kunt vergroten via een korte, makkelijk te onthouden boodschap. U kunt bumpervideocampagnes in Google Ads maken met behulp van het campagnetype Video.

Hoe het werkt

• Video's mogen maximaal zes seconden lang zijn. Kijkers kunnen uw advertentie niet overslaan.
  • Een weergave van uw bumperadvertentie wordt niet opgeteld bij het aantal weergaven van de video op YouTube.
  • Voor bumperadvertenties wordt de biedstrategie Doel-CPM (kosten per duizend vertoningen) gebruikt. U betaalt telkens wanneer uw advertentie duizend keer is vertoond.
  • Bumperadvertenties werken vaak goed wanneer ze worden weergegeven in combinatie met TrueView-advertenties. Meer informatie over indelingen voor TrueView-videoadvertenties. Deze korte advertentie kan vooral effectief zijn op mobiele apparaten. Mensen kijken namelijk vaak video's onderweg.

Hieronder laten we u zien hoe u een bumpervideocampagne instelt in Google Ads.

Voordat u begint

Zorg dat u bekend bent met videocampagnes en videoadvertentie-indelingen voordat u begint met de configuratie van een bumpervideocampagne. Voor bumpercampagnes is een video van zes seconden of korter vereist. Deze video moet worden gehost op YouTube.

Instructies

Ga als volgt te werk om bumpervideocampagnes te maken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes. Klik vervolgens op de blauwe plusknop  en selecteer Nieuwe campagne.
  3. Selecteer het doel Merkbekendheid en bereik.
  4. Selecteer het campagnetype Video.
  5. Selecteer Bumper.
  6. Geef een campagnenaam op.
  7. Stel uw budget in. Kies de netwerken, de locaties die u wilt targeten, de taal van uw klanten en andere geavanceerde instellingen.
  8. Geef een naam op voor uw advertentiegroep.
  9. Geef uw doel-CPM-bod op.
  10. Geef onder 'Uw videoadvertentie maken' de URL van uw YouTube-video op (de video mag maximaal zes seconden duren) en volg de stappen om uw videoadvertentie te maken.
  11. Selecteer onder Videoadvertentie-indeling de optie Bumperadvertentie.
  12. Geef de uiteindelijke URL, de zichtbare URL en de URL-opties van de video op.
  13. Kies of u de begeleidende banner van de video automatisch wilt genereren (aanbevolen) of een afbeelding wilt uploaden.
  14. Geef de naam van uw advertentie op en klik op Opslaan en doorgaan.