Een videobereikcampagne maken

Met videobereikcampagnes kunt u ervoor kiezen meer unieke gebruikers te bereiken of gebruikers met uw hele boodschap te bereiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een videobereikcampagne maakt die is geoptimaliseerd voor uw bereikdoel.

Voordat u begint

Als u een videobereikcampagne maakt, kunt u kiezen hoe u uw doel wilt bereiken. Afhankelijk van uw keuze kunt u bepaalde advertentie-indelingen gebruiken.

• Met Efficiënt bereik kunt u meer unieke gebruikers bereiken tegen lagere kosten via bumperadvertenties, in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen of een optionele mix van beide indelingen in dezelfde campagne. Als u Advertenties met meerdere indelingen aanzet, kunt u ook in-feed advertenties en Shorts-advertenties gebruiken voor nog meer bereik voor uw budget.
  • Met In-stream die niet kan worden overgeslagen kunt u uw doelgroep bereiken met uw hele boodschap.
  • Met Doelfrequentie kunt u dezelfde gebruikers een bepaald aantal keer per week bereiken met bumperadvertenties, in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen en in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een videobereikcampagne maken voor een efficiënt bereik (met bumperadvertenties, in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, in-feed advertenties, Shorts-advertenties of een combinatie daarvan)

Bekijk onze Google Ads-tutorialvideo voor meer informatie over hoe u uw videobereikcampagne instelt voor efficiënt bereik.

Google Ads Tutorials: Video Reach Campaigns for Efficient Reach

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes en klik daarna op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop Add en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Merkbekendheid en -overweging.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Selecteer het campagnesubtype Videobereik.
  7. Kies Efficiënt bereik als de manier waarop u uw doel wilt bereiken.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Kies hoe u uw advertenties wilt kopen door Veiling of Reservering te selecteren.
  10. Voer een naam in voor de campagne.
  11. (Aanbeveling) We raden u aan advertenties met meerdere indelingen aan te zetten door het selectievakje 'Bereik meer unieke gebruikers met videoadvertenties met meerdere indelingen' aan te vinken in het gedeelte Advertenties met meerdere indelingen.
    • Opmerking: U kunt in dit gedeelte de voorraad selecteren die uw campagne moet tonen. De beschikbare advertenties zijn in-stream advertenties (bumperadvertenties, advertenties die kunnen worden overgeslagen), in-feed advertenties en Shorts-advertenties. U moet minstens één voorraad hebben geselecteerd. We raden u aan alle 3 de voorraden te gebruiken, omdat u dan het unieke bereik voor uw campagne maximaliseert.
  12. Geef informatie over uw campagne op, zoals de biedstrategie en het budget.
  13. (Optioneel) Als u wilt beperken hoe vaak advertenties worden weergegeven aan dezelfde gebruiker, klikt u op Aanvullende instellingen en klikt u vervolgens in het gedeelte Frequentielimiet op Limiet vertoningsfrequentie. Als u een limiet voor de vertoningsfrequentie bepaalt, voert u het maximale aantal vertoningen in en stelt u de frequentie in op per dag, per week of per maand.
  14. Geef een naam op voor de advertentiegroep.
  15. Kies de demografische en doelgroepsegmenten die uw advertentiegroep moet bereiken.
  16. Kies de zoekwoorden, onderwerpen en plaatsingen voor weergave van uw advertenties.
  17. Stel het bedrag in voor uw doel-CPM-bod.

Ga naar de widget Campagneschattingen om een schatting te bekijken van de beschikbare vertoningen en van de prestaties. De geschatte prestaties zijn een combinatie van targeting, budget en biedingen. U kunt de campagne-instellingen aanpassen om het gewenste resultaat te behalen. Als uw bod te laag is, presteert de campagne misschien niet goed in de Google Ads-veiling en wordt misschien niet uw hele budget uitgegeven. Schattingen worden alleen getoond als u minstens één advertentie-indeling aan uw campagne heeft toegevoegd.

Als u meerdere advertentie-indelingen aanzet, kan een te laag bod ertoe leiden dat uw advertenties niet in alle geselecteerde indelingen worden weergegeven.

18. Gebruik de editor om uw advertentie te maken.
    • Uw YouTube-video: Zoek naar een video die u heeft geüpload of plak hier de video-URL van YouTube. Als u de URL van de video opgeeft, bepaalt Google Ads automatisch de videoadvertentie-indeling op basis van de lengte van de video.
    • Uiteindelijke URL: Geef de uiteindelijke URL op. Dit is de landingspagina die mensen bezoeken als er interactie met uw advertentie plaatsvindt.
    • Zichtbare URL: Verstrek de zichtbare URL. Dit is het websiteadres dat in uw advertentie wordt getoond (maximaal 255 tekens).
    • [Optioneel] Call-to-action: Voer een call-to-action in die mensen aanspoort om op de advertentie te klikken (maximaal 10 tekens).
    • [Optioneel] Korte call-to-action-kop: Voer indien gewenst een kop in die bij de call-to-action hoort (maximaal 15 tekens).
    • Lange kop: Als u advertenties met meerdere formats gebruikt, voert u een kop in waarmee u uw product of service promoot (maximaal 90 tekens).
    • Beschrijving: Als u advertenties met meerdere formats gebruikt, voert u een beschrijving in van uw product of service (maximaal 90 tekens).
  19. Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd) om een trackingtemplate, een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL of aangepaste parameters voor de uiteindelijke URL toe te voegen.
  20. Selecteer een afbeelding die automatisch wordt gegenereerd op basis van de video's in uw YouTube-kanaal (aanbevolen) of een afbeelding die u handmatig uploadt als begeleidende banner. Begeleidende banners worden alleen weergegeven op computers.
  21. Geef een naam op voor uw advertentie.
  22. Als u nog een advertentie wilt maken in dezelfde campagne, klikt u op Nieuwe videoadvertentie.
  23. Klik op Campagne maken als u klaar bent.

U kunt altijd meer advertenties aan een campagne toevoegen nadat u deze heeft gemaakt. Ga hiervoor in Google Ads naar de pagina Advertenties, selecteer de plusknop Add en kies Videoadvertentie. Als u kiest voor Efficiënt bereik, kunt u alleen in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen en bumperadvertenties aan de campagne toevoegen.

Een videobereikcampagne maken met InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes en klik daarna op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop Add en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Merkbekendheid en -overweging.
  5. Selecteer het campagnetype Video.
  6. Selecteer het campagnesubtype Videobereik.
  7. Kies In-stream die niet kan worden overgeslagen als de manier waarop u uw doel wilt bereiken.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Kies hoe u uw advertenties wilt kopen door Veiling of Reservering te selecteren.
  10. Voer een naam in voor de campagne.
  11. Geef informatie over uw campagne op, zoals de biedstrategie en het budget.
  12. (Optioneel) Als u wilt beperken hoe vaak advertenties worden weergegeven aan dezelfde gebruiker, klikt u op Aanvullende instellingen en klikt u vervolgens in het gedeelte Frequentielimiet op Limiet vertoningsfrequentie. Als u een limiet voor de vertoningsfrequentie bepaalt, vult u het maximale aantal vertoningen in en stelt u de frequentie in op per dag, per week of per maand.
  13. (Optioneel) Als u een productfeed wilt toevoegen aan uw campagne, vouwt u het vak Productfeed uit en vinkt u het selectievakje aan.
  14. Geef een naam op voor de advertentiegroep.
  15. Kies de demografische en doelgroepsegmenten die uw advertentiegroep moet bereiken.
  16. Kies de zoekwoorden, onderwerpen en plaatsingen voor weergave van uw advertenties.
  17. Stel het bedrag in voor uw doel-CPM-bod.
    Ga naar de widget Campagneschattingen om een schatting te bekijken van de beschikbare vertoningen en van de prestaties. De geschatte prestaties zijn een combinatie van targeting, budget en biedingen. U kunt de campagne-instellingen aanpassen om het gewenste resultaat te behalen. Houd er rekening mee dat als uw bod te laag is, de campagne mogelijk niet goed presteert in de Google Ads-veiling en mogelijk niet uw hele budget wordt uitgegeven.
  18. Gebruik de editor om uw advertentie te maken.
    • Uw YouTube-video: Zoek naar een video die u heeft geüpload of plak hier de video-URL van YouTube. Als u de URL van de video opgeeft, bepaalt Google Ads automatisch de videoadvertentie-indeling op basis van de lengte van de video.
    • Uiteindelijke URL: Geef de uiteindelijke URL op. Dit is de landingspagina die mensen bezoeken als er interactie met uw advertentie plaatsvindt.
    • Zichtbare URL: Geef de zichtbare URL op. Dit is het websiteadres dat in uw advertentie wordt getoond (maximaal 255 tekens).
    • Call-to-action: Geef een call-to-action op die mensen aanspoort om op de advertentie te klikken (maximaal 10 tekens).
    • Kop: Geef een kop op om uw product of service te promoten (maximaal 15 tekens).
  19. (Optioneel) Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd) om een trackingtemplate, een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL of aangepaste parameters voor de uiteindelijke URL toe te voegen.
  20. Selecteer een afbeelding die automatisch wordt gegenereerd op basis van de video's in uw YouTube-kanaal (aanbevolen) of een afbeelding die u handmatig uploadt als begeleidende banner. Begeleidende banners worden alleen weergegeven op computers.
  21. Geef een naam op voor uw advertentie.
  22. Als u nog een advertentie wilt maken in dezelfde campagne, klikt u op Nieuwe videoadvertentie.
  23. Klik op Campagne maken als u klaar bent.
U kunt altijd meer advertenties aan een campagne toevoegen nadat u deze heeft gemaakt. Ga hiervoor in Google Ads naar de pagina Advertenties, selecteer de plusknop Add en kies Videoadvertentie. U kunt alleen in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen aan de campagne toevoegen als u 'In-stream die niet kan worden overgeslagen' kiest.

Ontdek meer informatie over hoe u een videobereikcampagne met doelfrequentie maakt om dezelfde mensen meerdere keren te bereiken.

Gerelateerde link