Använda samtalstillägg

Skapa samtalstillägg om du vill visa ditt telefonnummer tillsammans med dina annonser. När samtalstilläggen visas kan kunderna trycka eller klicka på en knapp och ringa ditt företag direkt, eller trycka eller klicka på din annons för att besöka din webbplats. Samtalstilläggen ger dig kort sagt fler chanser att generera och registrera värdefulla konverteringar.

Innan du börjar

I den här artikeln beskriver vi hur du använder samtalstillägg. Det kan vara bra att läsa om samtalstillägg innan du börjar. Om du lägger till många samtalstillägg kan du följa anvisningarna i Lägga till och redigera flera samtalstillägg samtidigt.

Viktigt att tänka på

Om du skapar samtalstillägg på olika nivåer (konto, kampanj eller annonsgrupp) används den som är mest specifik. När du lägger till samtalstillägg i en annonsgrupp visas alltså dessa tillägg i stället för dina samtalstillägg på kampanj- eller kontonivå. På samma sätt åsidosätter tillägg på kampanjnivå tillägg på kontonivå.

Platsinriktning

För att få den bästa kombinationen av lokal inriktning och bredare räckvidd bör du dessutom använda adresstillägg. När du använder både adresstillägg och samtalstillägg kan annonser med specifika företagsadresser leda samtal till telefonnummer som är kopplade till dessa platser i stället för till telefonnumren i dina samtalstillägg. Sedan kan du samla in samtalsrapporteringsdata från dina annonser med adresstillägg respektive samtalstillägg för att se vilken typ av tillägg som fungerar bäst. Läs mer om adresstillägg.

Anvisningar

Skapa samtalstillägg

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn.
  3. Klicka på Tillägg och sedan på plusikonen .
  4. Välj Samtalstillägg på listan över alternativ. Vyn Lägg till samtalstillägg visas.
  5. Välj om du vill lägga till samtalstillägget i ditt Konto, din Kampanj eller din Annonsgrupp.
  6. Välj Skapa ny för att skapa ett nytt samtalstillägg eller Använd befintlig om du redan har ett samtalstillägg.
    • Ange ditt telefonnummer om du skapar ett nytt samtalstillägg.
    • Om du vill använda ett befintligt samtalstillägg väljer du ditt nummer på listan som visas.

Valfria inställningar

• Välj om du vill aktivera samtalsrapportering (rekommenderas).
  • Välj om du vill räkna konverteringar (rekommenderas). Google Ads skapar automatiskt en samtalskonvertering av standardtyp med namnet Samtal från annonser (Samtal från AdWords Express-annonser om du använder ett Google Ads-konto). Du kan skapa egna konverteringstyper genom att välja Hantera konverteringar på rullgardinsmenyn. Läs mer om spårning av samtalskonverteringar
  • Välj Mobil enhet under Enhetspreferens om du vill optimera samtalstillägget för mobila enheter (det visas fortfarande på datorer och surfplattor).
  • Välj under Avancerade alternativ om du vill schemalägga samtalstillägget så att det endast visas vissa dagar och timmar, till exempel när någon på företaget kan svara i telefon.

Se resultatet av dina samtalstillägg

När du har lagt till telefonnummer i din annons vill du troligen se vilket resultat de ger. Läs om hur du analyserar din samtalsrapporteringsdata.