Lägga till eller redigera flera pristillägg samtidigt

Med pristillägg kan du visa upp flera av dina produkter eller tjänster tillsammans med din annons. Om du använder många pristillägg kan du spara tid på att lägga till och överföra dem tillsammans.

Innan du börjar

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till flera pristillägg samtidigt med hjälp av ett kalkylark och hur du gör massredigeringar via menyn Redigera i ditt Google Ads-konto. Du kan läsa mer om pristillägg i Om pristillägg. Om du bara vill lägga till några få pristillägg hittar du anvisningar i Använda pristillägg.

Du kan även överföra flera pristillägg samtidigt för andra språk. Översatta namn och koder finns i Lägga till flera pristillägg samtidigt (på andra språk än engelska).

Lägga till flera pristillägg samtidigt med hjälp av ett kalkylark

1. Ladda ner kalkylarksmallen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Längst upp till höger klickar du på ikonen med tre punkter 3 dot icon
  4. Klicka på Ladda upp.
  5. Klicka på Visa mallar i det nya fönstret som visas för att välja det kalkylarksformat som du vill ladda ner.

2. Göra ändringar i kalkylarket

Du kan lägga till kampanj- och annonsgruppsnamn där du vill lägga till tillägget.

Kampanj (obligatoriskt). Ange kampanjens namn i fältet Campaign så att pristilläggen kopplas till kampanjen. Om du vill koppla pristillägget till flera kampanjer skapar du flera rader med samma innehåll frånsett kampanjnamnet (ange inte flera kampanjnamn på samma rad).

Annonsgrupp (valfritt). Ange annonsgruppens namn i fältet Ad group så att pristilläggen kopplas till annonsgruppen. Tänk på att du måste ange ett kampanjnamn om du väljer att koppla pristillägget till en annonsgrupp. Annonsgruppen måste ingå i kampanjen du väljer. Om du vill koppla pristillägget till flera annonsgrupper skapar du flera rader med samma innehåll frånsett annonsgruppsnamnet (ange inte flera annonsgruppsnamn på samma rad).

Språk (obligatoriskt). Se till att kolumnen Language i kalkylarket innehåller ett värde från kolumnen Value. Ange ”sv” för svenska.

Typ (obligatoriskt). Ange en av följande pristilläggstyper:

• Varumärken
  • Händelser
  • Platser
  • Områden
  • Produktkategorier
  • Produktnivåer
  • Tjänstekategorier
  • Tjänstenivåer
  • Tjänster

Priskvalificerare (valfritt). Lämna alternativet tomt om du inte vill visa en priskvalificerare. Ange annars något av följande:

• Från
  • Till
  • I genomsnitt

Spårningsmall (valfritt). Lämna det här alternativet tomt om du inte vill visa en spårningsmall. Ange spårningsmallens webbadress.

Specifik information om varje objekt som du vill visa upp i pristillägget (obligatoriskt). Ange följande:

• rubrik för objekt
  • slutlig webbadress för objekt
  • objektsbeskrivning
  • artikelpris. Ange ett belopp med två decimaler samt valutakoden enligt ISO 4217 (till exempel 34.99 USD). Om decimaltecknet i det valda språket är kommatecken i stället för punkt, använder du kommatecken (till exempel 34,99 EUR).

Slutlig mobilwebbadress (valfritt)

Prisenhet (valfritt). Lämna alternativet tomt om du inte vill visa en prisenhet. Ange annars något av följande:

• per timme
  • per dag
  • per natt
  • per vecka
  • per månad
  • per år

Information om andra valfria kolumner där du kan ange schemaläggning och datumintervall finns i Göra ändringar via massöverföring. Tänk på att du inte kan ange enhetspreferens för pristillägg.

Obs! Om du vill lägga till tillägget på kampanjnivå kan du lämna annonsgruppskolumnen tom. Lämna kampanj- och annonsgruppskolumnerna tomma om du vill lägga till tillägget på kontonivå.

3. Överföra kalkylarket så att ändringarna används och sparas

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg längst upp på sidan.
  3. Längst upp till höger klickar du på ikonen med tre punkter 3 dot icon
  4. Klicka på Ladda upp.
  5. Klicka på Visa mallar i dialogrutan som visas för att välja det kalkylarksformat som du vill ladda ner.
  6. Välj källa på rullgardinsmenyn. Klicka på Förhandsgranska ändringar och kontrollera att ändringarna i kalkylarket visas på rätt sätt i ditt konto.
  7. Klicka på Tillämpa om förhandsgranskningen av ändringarna ser bra ut.

Redigera flera pristillägg samtidigt i kontot

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i ditt konto.
  3. Klicka på Företagsinformation under Installation och klicka på det flöde för pristillägg som du vill redigera.
  4. Klicka på kolumnikonen Kolumner välj sedan Ändra kolumner.
  5. Utöka alternativet Attribut och kontrollera objekt-id:t (detta krävs för att göra en redigering).
  6. Klicka på Använd.
  7. Hämta rapporten.
  8. Se följande steg i avsnittet Redigera din data med ett kalkylblad i artikeln om Se till att din företagsinformation är uppdaterad.

9. Lägg till ytterligare en åtgärdskolumn i rapporten (värden under denna kolumn bör vara Ställ in för att uppdatera och Ta bort för att ta bort en artikel)
  10. Ta bort kolumner som Artikelstatus, Status, Klick, Exp. och Kostnad från kalkylarket.
  11. Ladda upp kalkylbladet när du har gjort ändringar för de tillägg du vill ha genom att klicka på de tre punkterna.

Tips

Tänk på att ditt Google Ads-konto omfattas av vissa begränsningar. Om du använder ett stort antal tillägg eller flöden bör du som tumregel ta bort eller ersätta artiklar som inte längre är aktuella. Läs mer om gränser för Google Ads-konton.