Om lignende segmenter for Søk

Med remarketing kan du nå ut til brukere som allerede har besøkt nettstedet ditt. Dermed kommer du i kontakt med målgrupper som allerede er interessert i produktene eller tjenestene du tilbyr. Du ønsker sannsynligvis også å skaffe nye besøkende til nettstedet ditt. Du kan gjøre dette ved å finne folk som har en lignende søkeatferd som personene på remarketinglisten din.

Hvis du bruker Kundematch, kan du utvide disse listene med lignende segmenter for å få annonsekampanjer med større rekkevidde og dermed nå ut til flere brukere du kan omsette i nye kunder.

Når Apples ATT-retningslinjer trer i kraft, kan det hende at datasegmentene dine (spesielt lister over nettsteder og apper og lister som er opprettet automatisk) samt Kundematch-lister blir berørt i forbindelse med trafikk fra iOS 14 (deriblant ved bruk av disse listene til ekskluderinger). I kampanjer der du fremmer nettbaserte konverteringsmål – spesielt de tuftet på Kundematch og de andre datasegmentene dine – kan du komme til å se resultatsvingninger. I denne perioden utvider vi modellerte konverteringer til å omfatte mer trafikk fra iOS 14.

Fordeler

• finn og nå ut til andre som har likhetstrekk med eksisterende besøkende på nettstedet ditt
  • gjør det enklere å finne aktuelle målgrupper
  • få nye potensielle kunder

Slik fungerer lignende målgrupper for søk

Google Ads analyserer den nylige søkeaktiviteten til de besøkende på remarketinglisten din, for å bidra til å avdekke den samlede søkeatferden til besøkende på listen. Ut fra denne informasjonen finner systemet automatisk nye potensielle kunder som har en lignende søkeatferd som personene på remarketinglisten din.

Tenk deg at du har laget en remarketingliste over personer som har kjøpt joggesko på nettstedet ditt, der du selger sportsartikler. I stedet for å hjelpe deg med å nå ut til brede grupper av folk som er interessert i «jogging», kan vi ved hjelp av lignende segmenter finne ut at folk på denne listen ofte søkte etter «trening til triatlon» og «kjøp lette joggesko» før de kom til nettstedet og kjøpte noe der. Ut fra dette finner funksjonen for lignende segmenter andre som har den samme søkeatferden, deriblant folk som har søkt etter «kjøp lette joggesko».

Listene over lignende segmenter blir automatisk oppdatert etter hvert som den opprinnelige listen blir lengre og søkeaktiviteten til folk endres. Du trenger altså ikke å oppdatere listen over lignende segmenter etter at den er opprettet.

Krav til bruk av lignende segmenter

Google Ads finner lignende segmenter ved å se på millioner av personer som søker på Google. Systemet registrerer automatisk hvilke av remarketinglistene dine som innfrir kravene til bruk av lignende målgrupper, basert på en rekke faktorer, blant annet

• antallet besøkende i den opprinnelige listen
  • hvor nylig disse personene ble lagt til på den opprinnelige listen
  • graden av likhetstrekk mellom søkeatferden til disse personene
  • eventuelle justeringer av den opprinnelige listen

En liste over lignende segmenter opprettes fra en remarketingliste eller Kundematch-liste som har minst 1000 informasjonskapsler med lik nok søkeatferd til at et lignende segment kan opprettes. Finn ut hvordan Google Ads samler inn brukerinformasjon

Nettstedstagger, regelbaserte remarketinglister og Kundematch-lister basert på e-postadresser, postadresser og/eller telefonnumre kan brukes til å generere lignende segmenter. Hvis disse kildene ikke har nok informasjon, må du kanskje vente på flere interaksjoner og mer søkeaktivitet. I så fall kan det hende at listen vises som «Inkompatibel» i det delte bibliotekets Målgruppestyring-del.

Vær oppmerksom på følgende

Lignende segmenter bruker ikke sensitiv informasjon, for eksempel søkeaktivitet basert på helse, religion, etnisk opphav eller seksuell legning. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering

Personer som ikke vil inngå i lignende segmenter, kan velge bort dette i annonseinnstillingene.