Lägga till liknande målgrupper i inriktningen

Med inriktning på liknande målgrupper kan du visa annonser för användare med samma egenskaper som användarna i dina befintliga remarketinglistor. I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till den här typen av inriktning i dina kampanjer.

Innan du börjar

Inriktning på liknande målgrupper är tillgängligt för både sökkampanjer och kampanjer i Display-nätverket. Om du vill läsa mer om var dessa listor kommer från läser du om liknande målgrupper i Display-nätverket och om liknande målgrupper för söknätverket.

Anvisningar

För sökkampanjer:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Gå till navigeringsfältet till vänster och klicka på Sökkampanjer eller på den specifika kampanj som du lägger till inriktning i.
  3. Klicka på Målgrupper på sidmenyn till höger om navigeringsfältet.
  4. Klicka på pennikonen Redigera.
  5. Avsnittet Redigera målgrupper visas. Klicka på Välj en annonsgrupp eller på pennikonen Redigera bredvid den.
  6. I rutan Alla målgrupper klickar du på Remarketing och sedan på listans typ.
    • Du kan utöka avsnittet Liknande målgrupper eller YouTube-användare för att enklare göra detta.
    • Du kan också använda Liknande målgrupper för dynamisk prospektering.
  7. Klicka på kryssrutan vid listorna du vill välja.
  8. Klicka på Spara under listnamnen.

För displaykampanjer:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Gå till navigeringsfältet till vänster och klicka på Displaykampanjer eller på den specifika kampanj som du lägger till inriktning i.
  3. Klicka på Målgrupper på sidmenyn till höger om navigeringsfältet.
  4. Klicka på pennikonen Redigera.
  5. Avsnittet Redigera målgrupper visas. Klicka på Välj en annonsgrupp eller på pennikonen Redigerabredvid den.
  6. I rutan Alla målgrupper klickar du på Remarketing och sedan på listans typ.
    • Du kan utöka avsnittet Liknande målgrupper eller YouTube-användare för att enklare göra detta.
    • Du kan också använda Liknande målgrupper för dynamisk prospektering.
  7. Klicka på kryssrutan vid listorna du vill välja.
  8. Klicka på Spara under listnamnen.

Ange ett målgruppsbud eller en budjustering

Du kan få en högre avkastning på din investering och öka chansen att dina annonser visas för personer som är mer benägna att köpa dina produkter genom att använda Smart Bidding, tCPA eller tROAS. Läs mer om Smart Bidding.