Lägga till liknande segment i inriktningen

Med inriktning på liknande segment kan du visa annonser för användare med samma egenskaper som användarna i dina befintliga remarketinglistor. I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till den här typen av inriktning i dina kampanjer.

Innan du börjar

Inriktning på liknande segment är tillgängligt för Display-nätverket, söknätverket, YouTube, Gmail, appar och Discovery-annonser. Om du vill veta mer om var dessa listor kommer från kan du läsa om liknande segment i Display-nätverket och om liknande segment för söknätverket.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

För alla kampanjer:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. I navigeringsfältet till vänster klickar du på en kampanj eller namnet på den specifika kampanj som du lägger till inriktning i.
  3. Klicka på Målgrupper på sidmenyn till höger om navigeringsfältet.
  4. Klicka på pennikonen Redigera.
  5. Avsnittet Redigera målgrupper visas. Klicka på Välj en annonsgrupp eller på pennikonen Redigera bredvid den.
  6. I rutan Alla målgrupper klickar du på Remarketing och liknande segment och sedan på listans typ. Bläddra igenom och välj de listor du vill rikta in dig på.
    • Du kan utöka avsnittet med liknande segment för att göra det enklare.
  7. Klicka på Spara.

Ange ett målgruppsbud eller en budjustering

Du kan få en högre avkastning på din investering och öka chansen att dina annonser visas för personer som är mer benägna att köpa dina produkter genom att använda Smart Bidding, tCPA eller tROAS. Tänk på att mål-ROAS endast är tillgängligt för sök-, display- och Shopping-kampanjer. Läs mer om Smart Bidding

Obs! Du kan också använda liknande segment för dynamisk prospektering.