Legg til lignende segmenter i målrettingen

Med målretting mot lignende segmenter kan du vise annonser til folk som har ting til felles med andre i de nåværende remarketinglistene dine. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du legger til denne typen målretting i kampanjene dine.

Før du begynner

Målretting mot lignende segmenter er tilgjengelig for Displaynettverket, Søkenettverket, YouTube, Gmail, appannonser og Discovery-annonser. Hvis du vil vite mer om hvor informasjonen i disse listene kommer fra, kan du lese artiklene om lignende segmenter i Displaynettverket og lignende segmenter for søk.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

For alle kampanjene dine:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. I navigasjonsraden til venstre klikker du på en hvilken som helst kampanje eller navnet på den spesifikke kampanjen du legger til målretting for.
  3. Klikk på Målgrupper i sidemenyen til høyre for navigasjonsraden.
  4. Klikk på blyantikonet Endre.
  5. «Rediger målgrupper»-delen vises. Her klikker du på Velg en annonsegruppe eller blyantikonet Endre ved siden av.
  6. I «Alle målgrupper»-feltet klikker du på Remarketing og lignende segmenter og så på listetypen. Bla gjennom og velg listene du vil målrette annonser mot.
    • Du kan utvide delene for lignende segmenter for at dette skal bli enklere.
  7. Klikk på Lagre.

Sånn angir du målgruppebud og budjusteringer

Med smart budgivning, altså mål-CPA eller mål-ROAS, kan du oppnå høyere avkastning og øke sannsynligheten for at du får vist annonsene dine til de som mest trolig kommer til å kjøpe noe. Vær oppmerksom på at mål-ROAS bare er tilgjengelig for søke-, banner- og Shopping-kampanjer. Finn ut mer om smart budgivning.

Merk: Du kan også bruke lignende segmenter for dynamisk prospektering.