Sitelinkextensies toevoegen

U kunt sitelinkextensies aan uw advertenties toevoegen die mensen naar specifieke pagina's op uw site leiden (bijvoorbeeld een specifiek product of openingstijden). In dit artikel leest u hoe u sitelinkextensies toevoegt aan geschikte campagnes.

Voordat u begint

• Sitelinkextensies zijn geschikt voor campagnes in het zoeknetwerk en videocampagnes op YouTube.
  • Houd rekening met de volgende praktische tips wanneer u de sitelinkextensies instelt:
    • Houd de linktekst kort: Als u korte links gebruikt, kunt u meer links tonen. Zorg er dus voor dat u de limieten niet overschrijdt. Sitelinktekst is in de meeste talen beperkt tot maximaal 25 tekens of in het geval van double-byte-talen (zoals het Chinees, Japans en Koreaans) tot maximaal 12 tekens.
    • Maak links die passen bij uw site: In de navigatiebalken van uw website vindt u snelle ideeën voor sitelinks.
    • Voeg beschrijvingen toe: Een beschrijving bij elke link maakt uw advertentie makkelijker voor mensen die deze bekijken. Een beschrijving houdt niet in dat u minder links kunt weergeven.
Opmerking: Als u geen tijd heeft om beschrijvingen voor uw sitelinks te schrijven, kan Google Ads ze automatisch voor u genereren, mits u bent aangemeld voor sitelinkextensies voor dynamische advertenties.

Sitelinkextensies op accountniveau

• Als u bestaande sitelinkextensies op accountniveau in uw Google Ads-account heeft, worden deze getoond in alle geschikte campagnes.
  • Sitelinkextensies op campagne- of advertentiegroepniveau in Google Ads overschrijven altijd sitelinkextensies op accountniveau.
  • Als u niet wilt dat een sitelinkextensie op accountniveau wordt getoond in een geschikte campagne, kunt u deze uit het account verwijderen of een sitelinkextensie op campagne- of advertentiegroepniveau kiezen.

Sitelinkextensies op campagne- en advertentiegroepniveau

• Een advertentiegroep gebruikt standaard de sitelinkextensies van de campagne waartoe die advertentiegroep behoort.
  • Als u sitelinkextensies voor een advertentiegroep maakt, overschrijven deze sitelinkextensies op campagneniveau. U kunt er ook voor kiezen geen sitelinkextensies te laten zien voor een advertentiegroep.
  • Als u de standaardoptie voor het gebruik van sitelinkextensies op campagneniveau wilt herstellen, verwijdert u alle sitelinkextensies op advertentiegroepniveau.

Instructies

Sitelinkextensies toevoegen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  2. Klik op de plusknop  en vervolgens op Sitelinkextensie.
  3. Kies in het dropdownmenu 'Toevoegen aan' het niveau waaraan u de sitelink wilt toevoegen: Account, Campagne of Advertentiegroep.
  4. Als u een bestaande sitelink wilt gebruiken, selecteert u Bestaande gebruiken en selecteert u de sitelinks die u wilt toevoegen.
  5. Als u een nieuwe sitelink wilt maken, selecteert u Nieuwe maken.
  6. Vul de sitelinktekst en URL in.
  7. Geef in de beschrijvingsvelden extra informatie op over de link (optioneel, maar sterk aanbevolen). Als u allebei de beschrijvingsregels invult, kan de sitelink worden weergegeven met deze details.
  8. Klik op Opslaan om de sitelinkinstelling op te slaan voor de campagne.

Tip:

Voor maximale weergave geeft u minimaal 6 sitelinks op met beschrijvingen voor al uw advertentiegroepen en campagnes met een groot volume.

Sitelinkextensies bewerken

U kunt sitelinks bewerken op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. Dat doet u zo:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  2. Er wordt een lijst getoond van alle extensies die u heeft gemaakt.
  3. Klik op Sitelink.
  4. Zoek de specifieke sitelink, klik op het potloodje Bewerken naast de sitelink en klik op Bewerken.
  5. Pas de sitelink aan.
    • Houd er rekening mee dat eventuele wijzigingen ook worden toegepast op alle advertentiegroepen, campagnes en accounts waarvoor deze sitelink wordt gebruikt.
  6. Klik op Opslaan als u klaar bent met bewerken.

Sitelinkextensies plannen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  2. Klik op Sitelink.
  3. Zoek de sitelinkextensie die u wilt plannen, klik op het potloodje Bewerken naast de extensie en klik op Bewerken.
  4. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde opties.
  5. Stel een start- en einddatum in, zodat uw extensie alleen gedurende een bepaald tijdsbestek wordt getoond.
  6. Selecteer onder Extensieplanning de dagen en tijdstippen waarop u de extensie wilt laten zien. Klik op Planning toevoegen om meer dagen en tijden te plannen.
  7. Klik op Opslaan.

Apparaatvoorkeuren instellen voor sitelinkextensies

Als u uw sitelinkextensies wilt optimaliseren voor weergave op mobiele apparaten, doet u dat zo:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  2. Klik op Sitelink.
  3. Zoek de campagne met de sitelink die u wilt optimaliseren, klik op het potloodje Bewerken ernaast en klik op Bewerken.
  4. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde opties.
  5. Vink het vakje Mobiel aan onder Apparaatvoorkeur.
  6. Klik op Opslaan.

Achterhalen waarom uw sitelinks niet worden getoond

Als u een sitelink maakt op een gedetailleerder niveau, heeft die sitelink altijd voorrang op de sitelinkextensies op een hoger niveau. Als u bijvoorbeeld sitelinks maakt voor een advertentiegroep, heeft die sitelink standaard voorrang op sitelinks op campagneniveau. Het is belangrijk dat u een nieuwe sitelinkextensie op het juiste niveau koppelt, anders wordt die mogelijk niet getoond. U kunt er ook voor kiezen geen sitelinks weer te geven voor een advertentiegroep.

Volg deze stappen om te controleren of uw sitelinkextensie op het juiste niveau is gekoppeld:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  2. Klik op Sitelink.
  3. Klik op het filtericoon Filter en vervolgens op Niveau om te bekijken op welk niveau de sitelinkextensie is gekoppeld. Als de sitelinkextensie bijvoorbeeld op accountniveau is gekoppeld en er sitelinkextensies op een gedetailleerder niveau zijn, wordt deze extensie op accountniveau waarschijnlijk niet getoond.
  4. Als u de standaardoptie voor het gebruik van sitelinkextensies op campagneniveau wilt herstellen, verwijdert u de sitelinks op advertentiegroepniveau. Vink het selectievakje links van de sitelinkextensie aan en klik op Verwijderen in de blauwe balk.