Förbättra exponeringsandelen

I denna artikel får du tips på hur du kan förbättra din exponeringsandel. För att kunna göra detta måste dina annonser visas oftare eller på fler platser.

Innan du börjar

Om du inte har gjort det förut kan du börja med att läsa lite om exponeringsandel. Om du vill veta hur du kan se exponeringsandelen kan du läsa om hur du visar data om exponeringsandel.

Så förbättrar du exponeringsandelen

Allmänna råd om hur du kan förbättra visningsandelen:

• Öka kampanjens budget: Det är viktigt att komma ihåg att budgeten styr hur ofta en annons visas, vilket kan öka andelen visningar där din annons visas av de totala visningarna.
  • Höj budet: Genom att höja budet kan du öka sannolikheten för att annonsen visas vid en given annonsauktion.
  • Minska regionala mål: Om du minskar dina regionala mål kan visningsandelen öka. Kom ihåg att en minskning av de regionala målen också minskar antalet potentiella visningar som du kan få.
  • Ändra budgeten: Om du ökar dina regionala mål kan visningsandelen minska. Det beror på att det nu finns fler potentiella visningar för dina annonser. Du kan undvika detta genom att justera budgeten så att den täcker kostnaderna med de nya kampanjinställningarna.
  • Förbättra annonskvaliteten: För kampanjer i Söknätverket kan du förbättra annonskvaliteten.

För kampanjer i Display-nätverket:

En av de bästa sakerna du kan göra är att förbättra kvaliteten på dina displayannonser.

Justera dina hanterade placeringar. Med hanterade placeringar kan du välja de webbplatser eller delmängder av webbplatser i Display-nätverket där du vill att dina annonser ska visas.

• Om du ökar antalet placeringar kan du eventuellt behöva justera budgeten så att den täcker kostnaderna för de nya kampanjinställningarna.
  • Om du begränsar antalet placeringar kan visningsandelen bli högre, men kom ihåg att din del av tårtan blir mindre.

Förbättra exponeringsandelen i absolut topposition:

Exponeringsandel i topposition är procentandelen exponeringar som visas på den mest framträdande positionen på sidan för Shopping-kampanjer eller i hotellannonsbokningsmodulen för hotellkampanjer.

• Förbättra informationen: Din produktdata formar annonsernas beteende och resultat. Läs om hur du optimerar din produktdata.
  • Höj budet: Genom att höja ditt bud kan du öka sannolikheten för att annonsen visas på en mer framträdande position.
  • Öka budgeten: Brukar din budget ta slut före dagens slut? Öka budgeten så är det mer sannolikt att dina annonser visas på en framträdande position.