Impressioprosenttidatan katsominen

Impressioprosentti kertoo, kuinka tehokkaita mainoksesi ovat verrattuina toisten mainostajien mainoksiin.

Tämä mittari lasketaan jakamalla mainoksesi saamien impressioiden määrä sillä impressioiden kokonaismäärällä, jonka mainoksesi oli kelvollinen saamaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit näyttää impressioprosenttidataa ja mitä kohteita sinun kannattaa tarkastella. Saat myös lisätietoja impressioprosenttimittarin toimintaperiaatteista.

Ennen kuin aloitat

Jos impressioprosenttimittari ei ole sinulle entuudestaan tuttu, lue ensin Impressioprosentti-artikkeli.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat, Mainosryhmät, Tuoteryhmät (Shopping-kampanjoille) tai Avainsanat.
  3. Klikkaa sarakekuvaketta Sarakkeet ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  4. Valitse Kilpailutiedot ja lisää haluamasi impressioiden osuussarakkeet valitsemalla valintaruudut sarakkeiden nimien vierestä.
  5. Valitse Käytä. Impressioiden osuustiedot tulevat näkyviin tilastotaulukkoon.

Muita tapoja tarkastella impressioiden osuutta

• Voit tarkastella tiettyjen mainosryhmien ja avainsanojen impressioiden osuustietoja ottamalla käyttöön impressioiden osuussarakkeen Mainosryhmät ja Avainsanat ‑sivuilla.
  • Shopping-kampanjoiden impressioiden osuustiedot löytyvät Kampanjat, Mainosryhmät tai Tuoteryhmät ‑sivuilta.

Tarkasteltavat mittarit

Tässä on muutamia määrityksiä, jotka auttavat sinua tulkitsemaan impressioprosenttidataasi:

• Haun impressioiden osuus: Impressiot, jotka olet saanut hakuverkostossa, jaettuna sillä impressioiden arvioidulla määrällä, jonka olit kelvollinen saamaan.
  • Display-verkoston impressioiden osuus: Display-verkostossa saamiesi impressioiden määrä jaettuna sillä arvioidulla impressioiden määrällä, jonka olit kelvollinen saamaan.
  • Haun menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuus (budjetti): Niiden kertojen prosenttiosuus, joina mainostasi ei näytetty hakuverkostossa, koska budjetti ei riittänyt. Tämä data on saatavilla vain kampanjatasolla.
  • Display-mainonnan menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuus (budjetti): Niiden kertojen prosenttiosuus, joina mainostasi ei näytetty Display-verkostossa, koska budjetti ei riittänyt. Tämä data on saatavilla vain kampanjatasolla.
  • Haun menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuus (sijoitus): Niiden kertojen prosenttiosuus, joina mainostasi ei näytetty hakuverkostossa, koska huutokaupan mainossijoitus ei ollut riittävän hyvä. Huom. Menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuutta (sijoitusta) ei näytetä Mainosryhmät-välilehdellä, jos budjettisi on käytetty loppuun tarkastellun ajanjakson aikana.
  • Display-mainonnan menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuus (sijoitus): Niiden kertojen prosenttiosuus, joina mainostasi ei näytetty Display-verkostossa, koska huutokaupan mainossijoitus ei ollut riittävän hyvä. Huom. Menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuutta (sijoitusta) ei näytetä Mainosryhmät-välilehdellä, jos budjettisi on käytetty loppuun tarkastellun ajanjakson aikana.
  • Hakumainonnan tarkan haun näyttökertojen prosenttiosuus: Saamasi näyttökerrat jaettuna hakuverkostosta saatavilla olevilla näyttökerroilla hakutermeistä, jotka vastasivat tarkasti avainsanojasi (tai olivat avainsanojen läheisiä muunnelmia). Tämä data ei ole käytettävissä Shopping-kampanjoissa.

Muista seuraavat seikat

• Impressioprosenttimittarit raportoidaan erikseen kullekin kampanjatyypille, eikä niitä yhdistetä tilitasolla.
  • Kaikki impressioprosenttimittarit päivitetään muutaman kerran päivässä.
  • Hakuverkoston ja Display-verkoston kampanjoiden impressioprosenttisarakkeiden data on käytettävissä lokakuun 2012 ja nykyhetken väliseltä ajalta. Shopping-kampanjoiden impressioprosenttidata on ollut käytettävissä syyskuusta 2013 lähtien. Poikkeuksen muodostaa Haun menetettyjen näyttökertojen prosenttiosuus (budjetti) ‑mittari, joka on ollut saatavilla marraskuusta 2014 lähtien.