Bruk negative søkeord i kampanjer

Hvis du bruker negative søkeord i kontoen din eller kampanjene dine, kan du unngå å målrette annonser mot innhold som har disse termene. Hvis du bruker negative søkeord sammen med andre ekskluderinger eller metoder for innholdsmålretting, blir annonsene målrettet mot et hvilket som helst innhold i annonsegruppen, så du kan nå ut til en bredere målgruppe.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du legger til negative søkeord på konto- og kampanjenivå. Du kan også finne ut hvordan du endrer, fjerner eller laster ned negative søkeord.

Før du begynner

Hvis du ikke har brukt negative søkeord tidligere, kan du først finne ut mer om negative søkeord.

Vær oppmerksom på dette

Negative søkeord fungerer ikke like presist i Displaynettverket som i Søkenettverket. Derfor kan annonsene dine bli vist sporadisk på sider som inneholder disse termene. For bannerannonser tar systemet hensyn til maksimalt 5000 negative søkeord. Innholdsekskluderinger og alternativer for nettstedskategorier er de beste metodene for å unngå målretting mot ikke-relaterte nettsteder og videoer.

I banner- og videokampanjer betraktes alle negative søkeord som søkeord med fleksibelt samsvar.

Legg til negative søkeord i kampanjer, annonsegrupper og lister over negative søkeord

1. Velg om du vil legge til negative søkeord i alle kampanjene eller en bestemt kampanje, og velg deretter den aktuelle kampanjen eller annonsegruppen.
    • Klikk på Endre ekskluderinger for å endre negative søkeord i alle kampanjene.
    • For å endre negative søkeord i en bestemt kampanje, klikk på pilen ved siden av «Vis tabellen», velg kampanjen du vil redigere, og klikk på Endre ekskluderinger.
  2. Legg inn ett søkeord per linje. Sørg for at de negative søkeordene ikke overlapper med de vanlige søkeordene – for da vises nemlig ikke annonsen din.
    • Merk: Hvis du legger til negative søkeord i en søkekampanje, kan du angi samsvartypen ved å velge de aktuelle symbolene. For video- og bannerkampanjer blir alle negative søkeord lagt til med samsvartypen fleksibelt samsvar, og her kan du ikke endre samsvartypen.
  3. Hvis du legger til negative søkeord i en kampanje, kan du velge å lagre søkeordene i en ny eller eksisterende liste over negative søkeord. Denne listen kan du så bruke i kampanjen. Merk av for Lagre i en ny eller eksisterende liste, og gi så listen et navn, eller velg en eksisterende liste.
  4. Klikk på Ferdig.
Merk: I Performance Max-kampanjer kan du legge til negative søkeord på kontonivå.

Bruk en eksisterende liste over negative søkeord

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Søkeord for søkeannonsering.
  4. Gå til «Negative søkeord for søkeannonsering»-fanen, og klikk på plussknappen .
  5. Velg Bruk en liste over negative søkeord-alternativet, og velg kampanjen der du vil bruke lister over negative søkeord.
  6. I tabellen nedenfor merker du av i avmerkingsboksen ved siden av listene over negative søkeord du vil bruke.
  7. Klikk på Lagre.

Legg til lister over negative søkeord i – eller fjern dem fra – flere kampanjer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Ekskluderingslister, og gå til «Lister over negative søkeord»-fanen.
  4. Slik legger du til en liste over negative søkeord i flere kampanjer:
    1. Velg listen over negative søkeord du vil legge til.
    2. Klikk på Bruk på kampanjer.
    3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjene der du vil bruke listen.
    4. Klikk på Ferdig.
  5. Slik fjerner du en liste over negative søkeord fra flere kampanjer:
    1. Velg listen over negative søkeord du vil fjerne.
    2. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjene du vil at listen skal fjernes fra.
    3. Klikk på Fjern listen fra de valgte kampanjene.

Legg til negative søkeord på kontonivå

Du kan legge til negative søkeord på kontonivå, så brukes de automatisk i alle søke- og Shopping-beholdninger i relevante kampanjetyper. Du kan maksimalt legge til 1000 negative søkeord på kontonivå. Finn ut mer om negative søkeord på kontonivå.

Merk: Lister over negative søkeord kan ikke ekskluderes fra Smart-kampanjer for Displaynettverket, og søkeord kan bare ekskluderes manuelt fra slike kampanjer.

Tips

Prøv å ekskludere nettsteder eller kategorier for å begrense visningen av bannerannonsene dine.