Negatiivisten avainsanojen lisääminen kampanjoihin

Kun lisäät negatiivisia avainsanoja tilillesi tai kampanjoihisi, mainoksia ei kohdisteta sellaisen sisällön yhteyteen, jossa esiintyy kyseisiä termejä. Jos käytät negatiivisia avainsanoja muiden poissulkemisten tai sisältökohdistustapojen ohella, mainokset kohdistetaan kaikkeen mainosryhmälle valitsemaasi sisältöön, mikä auttaa sinua tavoittamaan laajemman yleisön.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten negatiivisia avainsanoja lisätään tili- ja kampanjatasolla. Voit myös lukea lisää negatiivisten avainsanojen muokkaamisesta, poistamisesta ja lataamisesta.

Ennen kuin aloitat

Jos negatiiviset avainsanat eivät ole sinulle ennestään tuttuja, lue niistä lisää täältä.

Hyvä muistaa

Negatiiviset avainsanat eivät ole yhtä tarkkoja Display-verkostossa kuin hakuverkostossa. Negatiivisten avainsanojen käytöstä huolimatta mainoksesi voivat näkyä satunnaisesti sivustoilla, joilla esiintyy kyseisiä termejä. Display-mainoksissa voi käyttää enintään 5 000:ta negatiivista avainsanaa. Sivustokategoria-asetusten ja sisällön poissulkemisten avulla voit välttää parhaiten kohdistamisen sivustoille tai videoihin, jotka eivät liity tuotteisiisi tai palveluihisi.

Display- ja Videokampanjoissa negatiivisia avainsanoja käsitellään laajan vastaavuuden avainsanoina.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen mainosryhmiin, kampanjoihin ja negatiivisten avainsanojen listoihin

1. Valitse, haluatko lisätä negatiivisia avainsanoja kaikkiin kampanjoihin vai tiettyyn kampanjaan, ja valitse sitten tietty kampanja tai mainosryhmä.
    • Jos haluat muokata negatiivisia avainsanoja kaikissa kampanjoissa, klikkaa Muokkaa poissulkemisia.
    • Jos haluat muokata negatiivisia avainsanoja tietyssä kampanjassa, klikkaa Näytä taulukko ‑kohdan vieressä olevaa nuolta , valitse muokattava kampanja ja klikkaa Muokkaa poissulkemisia.
  2. Lisää avainsanat, yksi kullekin riville. Varmista, että negatiiviset avainsanat eivät ole päällekkäisiä tavallisten avainsanojesi kanssa, jotta mainokset eivät lakkaa näkymästä.
    • Huom. Jos lisäät negatiivisia avainsanoja Hakukampanjaan, voit valita vastaavuustyypin käyttämällä sopivia symboleja. Display- ja Videokampanjoissa kaikki negatiiviset avainsanat lisätään laajan vastaavuuden avainsanoina eikä vastaavuustyyppiä voi muuttaa.
  3. Jos olet lisäämässä negatiivisia avainsanoja kampanjaan, voit tallentaa ne uuteen tai aiemmin luotuun negatiivisten avainsanojen listaan ja ottaa listan käyttöön kampanjassa. Valitse Tallenna uuteen tai aiemmin luotuun listaan ja nimeä uusi listasi tai valitse joku aiemmin luoduista listoista.
  4. Klikkaa Valmis.
Huom. Maksimitulokset-kampanjaan voi lisätä tilitason negatiivisia avainsanoja.

Aiemmin luodun negatiivisten avainsanojen listan käyttäminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hakuavainsanat.
  4. Siirry Negatiiviset hakuavainsanat ‑välilehdelle ja klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Käytä negatiivisten avainsanojen listaa ‑vaihtoehto ja valitse sitten kampanja, jossa haluat käyttää negatiivisten avainsanojen listoja.
  6. Merkitse alla olevasta taulukosta valituiksi niiden listojen ruudut, joita haluat käyttää.
  7. Klikkaa Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen listojen lisääminen useisiin kampanjoihin tai poistaminen useista kampanjoista

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Poissulkemislistat ja siirry Negatiivisten avainsanojen listat ‑välilehdelle.
  4. Näin voit lisätä negatiivisten avainsanojen listan useisiin kampanjoihin:
    1. Valitse lista, jonka haluat lisätä.
    2. Klikkaa Ota käyttöön kampanjoissa.
    3. Merkitse valituiksi niiden kampanjoiden ruudut, joissa haluat käyttää listaa.
    4. Klikkaa Valmis.
  5. Näin voit poistaa negatiivisten avainsanojen listan useasta kampanjasta:
    1. Valitse lista, jonka haluat poistaa.
    2. Merkitse valituiksi niiden kampanjoiden ruudut, joista haluat poistaa listan.
    3. Valitse Poista lista valituista kampanjoista.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen tilitasolla

Voit lisätä negatiivisia avainsanoja tilitasolla, jolloin ne tulevat automaattisesti käyttöön relevanttien kampanjatyyppien koko Haku- ja Shopping-inventaarissa. Tilitasolla voi lisätä enintään 1 000 negatiivista avainsanaa. Lue lisää tilitason negatiivisista avainsanoista.

Huom. Älykkäistä Display‑kampanjoista ei voi sulkea pois negatiivisten avainsanojen listoja, mutta avainsanojen manuaalinen poissulkeminen onnistuu.

Vinkki

Voit kokeilla rajoittaa Display‑mainosten näkyvyyttä sulkemalla pois sivustoja tai kategorioita.