Få negativa sökordsförslag med hjälp av söktermsrapporten

Utöver de negativa sökord du själv kommer på kan du använda söktermsrapporten för att få fler förslag på negativa sökord. Rapporten visar faktiska termer som personer har sökt med och som både ledde till klick och till att din annons visades. Där kan du hitta söktermer som har anknytning till det du säljer men som inte är exakta matchningar.

I den här artikeln visar vi hur du kan använda söktermsrapporten för att få förslag på negativa sökord så att du kan inrikta dig bättre på kunder som är intresserade av din produkt eller tjänst.

Negativa sökord som läggs till i en sökkampanj från söktermsrapporten anges som exakt matchande som standard. Du kan ändra matchningstypen genom att använda lämpliga specialtecken.

Innan du börjar

Om du inte har använt negativa sökord tidigare kan du läsa mer Om negativa sökord.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Markera kryssrutorna vid sökorden som ska ingå i söktermsrapporten och klicka på Söktermer ovanför tabellen.
  4. Då öppnas sidan Söktermer där du hittar information om de valda sökorden. Klicka på länken Visa alla om du vill se information om alla sökord i rapporten. See search terms
  5. Markera kryssrutorna vid sökorden du vill lägga till som negativa sökord och klicka på Lägg till som negativt sökord. Negativa sökord som läggs till i en sökkampanj från söktermsrapporten anges som exakt matchande som standard. Du kan ändra matchningstypen genom att använda lämpliga specialtecken.

Viktigt att tänka på

Se till att de negativa sökorden inte överlappar dina vanliga sökord eftersom det medför att annonsen inte visas.

6. Lägg till de negativa sökorden på annonsgrupps- eller kampanjnivå.
  7. Lägg till de negativa sökorden på en befintlig lista över negativa sökord eller skapa en ny lista.
  8. Klicka på Spara.