Få forslag til negative søkeord i søketermrapporten

Med søketermrapporten kan du samle inn forslag til termer du kan legge til som negative søkeord. Denne rapporten inneholder termer som et betydelig antall personer har søkt etter, og som utløste annonsen din. Når du blar gjennom rapporten, kan det hende du ser enkelte søketermer som er knyttet til det du selger, men som allikevel ikke er helt relevante.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bruker søketermrapporten for å få forslag til negative søkeord, slik at du kan målrette mer effektivt mot kunder som er interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr.

Merk: Når negative søkeord hentes fra søketermrapporten og legges til i søkekampanjer, blir de som standard lagt til som negative søkeord med eksakt samsvar. For å endre samsvartypen må du bruke de riktige symbolene.

Før du begynner

Husk at samsvartyper for negative søkeord fungerer på en annen måte enn de positive motstykkene, og at de ikke samsvarer med varianter. Hvis du ikke har brukt negative søkeord tidligere, kan du finne ut mer i artikkelen om negative søkeord og i artikkelen om samsvarsalternativer for søkeord.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Søketermer.
  4. For å se søketermer for alle søkeord klikker du på Søketermer øverst. Hvis du bare vil se søketermene for en bestemt gruppe søkeord, merker du av i rutene ved siden av søkeordene du vil se søketermene for. Klikk så på Søketermer i menyen ovenfor tabellen.

5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av søketermene du vil legge til som negative søkeord, og klikk så på Legg til som negativt søkeord.

Herfra kan du legge til de negative søkeordene i en kampanje, en annonsegruppe, en eksisterende liste over negative søkeord eller en ny liste over negative søkeord.

Legg til negative søkeord i en kampanje eller annonsegruppe

1. Velg Annonsegruppe eller Kampanje. Hvert negative søkeord blir lagt til i kampanjen eller annonsegruppen tilknyttet de tilsvarende søketermene.
  2. Klikk på Lagre.

Legg til negative søkeord i en eksisterende liste over negative søkeord

1. Velg Liste over negative søkeord.
  2. Velg en eksisterende liste over negative søkeord fra rullegardinmenyen.
  3. Valgfritt: Bruk listen over negative søkeord i alle kampanjene som er tilknyttet de tilsvarende søketermene, ved å merke av for Legg til i kampanjer.
  4. Klikk på Lagre.

Legg til negative søkeord i en ny liste over negative søkeord

1. Velg Liste over negative søkeord.
  2. Velg Lagre som en ny liste, og bruk negative søkeord. Listen blir brukt i alle kampanjene tilknyttet de tilsvarende søketermene.
  3. Klikk på Lagre.

Merk: Negative søkeord kan ha eksakt samsvar, frasesamsvar eller fleksibelt samsvar. Sørg for at du bruker riktig samsvartype, slik at annonsene dine ikke blir forhindret fra å bli vist til brukere som søker etter søkeordene dine.

Linker til beslektet innhold