Få forslag til negative søkeord i søketermrapporten

Du kan legge til negative søkeord du selv kommer på, men via søketermrapporten kan du også få forslag til termer du kan legge til som negative søkeord. Denne rapporten inneholder termer folk faktisk har søkt med, og som både utløste annonsen din og førte til klikk. Når du blar gjennom rapporten, kan det hende du ser enkelte søketermer som er knyttet til det du selger, men som allikevel ikke er helt relevante.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke søketermrapporten for å få forslag til negative søkeord, slik at du kan målrette annonser mer effektivt mot kunder som er interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr.

Når negative søkeord hentes fra søketermrapporten og legges til i søkekampanjer, blir de som standard lagt til som søketermer med eksakt samsvar. For å endre samsvartypen må du bruke de riktige symbolene.

Før du begynner

Hvis du ikke har brukt negative søkeord tidligere, kan du finne ut mer om dette i artikkelen Om negative søkeord.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Søkeord-fanen.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av søkeordene du vil kjøre en søketermrapport på bakgrunn av, og klikk så på Søketermer-knappen ovenfor tabellen.
  4. Nå åpnes Søketermer-siden, der du kan se informasjon om søkeordene du har valgt. For å se informasjon om alle søkeordene i rapporten, klikk på «Vis alle»-linken. See search terms
  5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av søkeordene du vil legge til som negative søkeord, og klikk så på Legg til som negativt søkeord-knappen. Når negative søkeord hentes fra søketermrapporten og legges til i søkekampanjer, blir de som standard lagt til som søketermer med eksakt samsvar. For å endre samsvartypen, bruk de riktige symbolene.

Vær oppmerksom på følgende

Sørg for at de negative søkeordene ikke overlapper med de vanlige søkeordene – for da vises nemlig ikke annonsen din.

6. Legg til de negative søkeordene på annonsegruppe- eller kampanjenivå.
  7. Legg til de negative søkeordene i en eksisterende liste over negative søkeord, eller opprett en ny liste.
  8. Klikk på Lagre.

Linker til beslektet innhold