Ideeën voor uitsluitingszoekwoorden ontvangen via het rapport Zoektermen

Naast de uitsluitingszoekwoorden die u zelf bedenkt, vindt u in het rapport Zoektermen meer ideeën voor termen die u als uitsluitingszoekwoord kunt toevoegen. In het rapport worden termen weergegeven die mensen daadwerkelijk hebben gebruikt en die uw advertentie hebben geactiveerd en tot een klik hebben geleid. Als u het rapport doorneemt, vindt u mogelijk zoektermen die wel betrekking hebben op wat u verkoopt, maar die niet exact naar uw aanbod verwijzen.

In dit artikel leest u hoe u in het zoektermenrapport ideeën opdoet voor uitsluitingszoekwoorden, zodat u klanten die in uw product of service geïnteresseerd zijn, beter kunt targeten.

Standaard worden uitsluitingszoekwoorden die aan een campagne in het zoeknetwerk worden toegevoegd vanuit het rapport Zoektermen, toegevoegd als exact zoekwoord. Gebruik de juiste symbolen om het zoektype te wijzigen.

Voordat u begint

Als u geen ervaring heeft met uitsluitingszoekwoorden, leest u meer informatie over uitsluitingszoekwoorden.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  3. Klik bovenaan op Zoektermen.

4. Als u zoektermen wilt zien voor slechts een selecte groep zoekwoorden, klikt u op Zoekwoorden zoeken en vinkt u de vakjes aan naast de zoekwoorden waarvoor u zoektermen wilt zien. Klik vervolgens op Zoektermen in het menu dat boven de tabel wordt weergegeven.

5. Vink het selectievakje aan naast de zoektermen die u als uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen. Klik vervolgens op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord. Standaard worden uitsluitingszoekwoorden die aan een campagne in het zoeknetwerk worden toegevoegd vanuit het rapport Zoektermen, toegevoegd als exact zoekwoord. Gebruik de juiste symbolen om het zoektype te wijzigen.

Hier kunt u uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een advertentiegroep of campagne, aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden of aan een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een advertentiegroep of campagne

1. Selecteer Advertentiegroep of Campagne. Elk uitsluitingszoekwoord wordt toegevoegd aan de advertentiegroep of de campagne die is gekoppeld aan de overeenkomende zoektermen.
  2. Klik op Opslaan

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  2. Kies in het dropdownmenu een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  3. Optioneel: Pas de lijst met uitsluitingszoekwoorden toe op alle campagnes die zijn gekoppeld aan de bijbehorende zoektermen door het selectievakje Toevoegen aan campagnes aan te vinken.
  4. Klik op Opslaan.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  2. Selecteer Opslaan als nieuwe lijst en uitsluitingszoekwoorden toepassen. De lijst wordt toegepast op alle campagnes die zijn gekoppeld aan de bijbehorende zoektermen.
  3. Klik op Opslaan

Houd rekening met het volgende:

Gebruik geen uitsluitingszoekwoorden die overlappen met uw gewone zoekwoorden. Dit leidt er namelijk toe dat uw advertentie niet wordt weergegeven.