Redigera, ta bort eller ladda ned negativa sökord

Negativa sökord kan hjälpa dig att fokusera din kampanj på det som dina kunder faktiskt söker efter.

I den här artikeln beskriver vi hur du hanterar dina negativa sökord genom att redigera, ta bort och ladda ned dem i grupp. Beskrivningen gäller sökkampanjer. Läs mer om hur du lägger till negativa sökord

Innan du börjar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Så här får du åtkomst till dina negativa sökord

Så här kommer du åt dina negativa sökord:

1. Klicka på fliken Sökord.
  2. Klicka på fliken Negativa sökord.
  3. Två tabeller visas: Annonsgruppsnivå och Kampanjnivå. Ad group and Campaign level

Så här redigerar du dina negativa sökord

1. Markera kryssrutorna bredvid de negativa sökord som du vill redigera.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera i tabellen Annonsgruppsnivå eller Kampanjnivå och välj Ändra sökordstext … Gör ändringar för varje negativt sökord i rutorna som visas.

• (Valfritt) Om du vill ändra matchningstyp för dina negativa sökord använder du rullgardinsmenyn och väljer en ny matchningstyp.
  3. Klicka på Spara.

Så här tar du bort dina negativa sökord

1. Markera kryssrutorna vid de negativa sökord som du vill ta bort.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera i tabellen Annonsgruppsnivå eller Kampanjnivå och välj sedan Ta bort sökord.

Så här laddar du ned dina negativa sökord

1. Markera kryssrutorna vid de negativa sökord som du vill ladda ned.
  2. Klicka på nedladdningsknappen download icon i tabellen Annonsgruppsnivå eller Kampanjnivå.
  3. Avsnittet Ladda ned och schemalägg rapport visas. Ange ett namn på rapporten i fältet Rapportnamn. Välj ett filformat på rullgardinsmenyn Format.
  4. Klicka på Skapa.