Om budgivning i appkampanjer

I appkampanjer kan du optimalisere målrettingen og budgivningen i tråd med bestemte kampanjemål. Du ønsker kanskje å skaffe deg flere appbrukere eller få nye brukere til å utføre flere handlinger i appen – eller å oppnå en bestemt avkastning på annonsekostnadene. I denne artikkelen beskriver vi de ulike alternativene for budgivning og optimalisering samt hvordan du kan tilpasse budene etter målene dine.

Før du begynner

Hvis dette er den første gangen du bruker en appkampanje, bør du først lese artikkelen Om appkampanjer. Når du er klar til å opprette en kampanje, kan du følge veiledningen i Opprett appkampanjer.

Sånn fungerer det

Når du oppretter en appkampanje, kan du optimalisere kampanjen ut fra den brukertypen som er mest lønnsom for deg. Før du kan optimalisere for handlinger i appen, må du konfigurere de aktuelle handlingene som konverteringshendelser i Google Ads eller via Firebase. Finn ut mer om konverteringssporing i mobilapper.

Den enkleste måten å spore alle typer appkonverteringer på, er å generere rapporter via Google Analytics for Firebase. Når du har knyttet sammen Firebase og Google Ads, kan du by på hendelser i appen som du har angitt som konverteringer. Finn ut mer om sporing av konverteringer i mobilapper via Firebase.

Budstrategier for appkampanjer

Nå skal vi se nærmere på hvordan du kan utarbeide kampanjestrategier med utgangspunkt i bestemte budtyper.

Alle budstrategiene du kan bruke i appkampanjer, er målorienterte. Det vil si at det tas sikte på at du skal oppnå resultatene du har satt som mål, i løpet av konverteringsvinduet for den aktuelle hendelsen i appen din. Auksjonsresultater kan svinge, noe som innebærer at resultatene du oppnår på en gitt dag, både kan være over eller under målet det jobbes mot. Over tid skal du imidlertid kunne oppnå det ønskede resultatet med kampanjen. Finn ut mer om optimalisering av konverteringsvinduer for appkampanjer.

Fokus på å oppnå flere installeringer (kampanjer med budstrategien målkostnad per installasjon eller maksimer antall konverteringer)

I kampanjer der hovedfokuset ligger på appinstallasjoner, kan du selv velge hvorvidt du ønsker å fastsette et bud. Hvis det er merket av for å fastsette et bud, kalles dette en kampanje med målkostnad per installasjon (mål-CPI). Med denne metoden velger du selv hvor mye du er villig til å betale for hver nye bruker av appen din.

Når du fastsetter det aktuelle budet i Google Ads, oppgir du det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bli belastet hver gang noen installerer appen. Husk at budsjettet brukes slik at du skal få så mange installeringer som mulig til det fastsatte beløpet. Hvis du for eksempel angir et dagsbudsjett på NOK 1000 og målkostnaden per installasjon er NOK 20, er målet at du skal generere rundt 50 installeringer per dag med annonsene.

Hvis det ikke er merket av for kostnad per installasjon i kampanjeinnstillingene, kalles dette en kampanje med budgivning for maksimering av antall konverteringer. Med denne kampanjetypen angis automatisk de rette budene for at du skal få så mange installeringer som mulig med kampanjebudsjettet du har til rådighet.

Merk Hvis strategien «maksimer antall konverteringer» brukes i kampanjer med lave budsjetter, kan det optimale budet per konvertering være høyere enn det aktuelle budsjettet. I slike kampanjer kan det hende du ikke oppnår noen konverteringer i det hele tatt. Finn ut mer om budgivning for maksimering av antall konverteringer.

Fokus på å oppnå bestemte handlinger i appen (kampanjer med målkostnad per handling)

I kampanjer der du fokuserer på handlinger i appen, må du fastsette en målkostnad som brukes som utgangspunkt for å generere hendelser i appen. Dette kalles målkostnad per handling (mål-CPA). Med denne metoden velger du selv hvor mye du er villig til å betale for hver nye bruker av appen din som har høy sannsynlighet for å utføre den hendelsen i appen du har angitt.

Når du fastsetter det aktuelle budet i Google Ads, indikerer du hvor mye du er villig til å betale hver gang noen installerer appen og utfører den spesifiserte handlingen i appen. Husk at vi bruker budsjettet ditt på en slik måte at du skal oppnå så mange installasjoner som mulig med det aktuelle beløpet. Hvis du dermed fastsetter et dagsbudsjett på NOK 3000, og målkostnaden per handling er NOK 100, har du som mål å generere rundt 30 handlinger per dag med annonsene dine.

Fokusér på å generere forhåndsregistreringer

I kampanjer der du har fokus på forhåndsregistreringer, må du fastsette et bud på forhåndsregistrering for appen din eller spillet ditt. Dette kalles målkostnad per forhåndsregistrering. Med denne løsningen kan du selv velge hvor mye du er villig til å betale for en ny bruker som forhåndsregistrerer seg for appen eller spillet.

Når du fastsetter det aktuelle budet i Google Ads, oppgir du det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bli belastet med hver gang noen forhåndsregistrerer seg for appen eller spillet. Budstrategien i denne kampanjetypen er basert på mål-CPA-budgivning, og hensikten er at du skal få så mange konverteringer til eller under målkostnaden per forhåndsregistrering du har lagt inn.

Fastsett budstrategien for handlinger i appen

Når du skal velge budstrategi, tar du utgangspunkt i et budsjettvektet gjennomsnitt av de eksisterende budene dine for handlinger i appen. Nedenfor forklarer vi hvordan du finner denne gjennomsnittsverdien.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Klikk på plussknappen , og velg så Tabell.
  5. Skriv inn «Konvertering» i søkefeltet, og dra så Kostnad for alle konv. inn på midten av siden.
  6. Klikk på filterikonet Filter, skriv inn «Konvertering» i søkefeltet, velg Navn på konverteringshandlingen, og klikk så på Bruk.
  7. Finn handlingen knyttet til strategien din for kampanjeoptimalisering. Finn så gjennomsnittsverdien ved å se på den aktuelle handlingen i «Kostnad for alle konv.»-kolonnen.

Bruk Budveiledning-modulen

Hensikten med Budveiledning-modulen er at du skal kunne angi gode bud og dermed oppnå målene du har satt deg med appkampanjene dine.

Finn ut mer om budgivningsverktøy for appkampanjer.

Fokus på å nå et bestemt avkastningsmål (mål for avkastning på annonsekostnadene)

Apple innfører snart nye personvernregler for iOS 14-brukere. Disse kan få innvirkning på resultatene du oppnår med iOS-kampanjer i Google Ads. Mål-ROAS er bare tilgjengelig i Android-appkampanjer og krever optimalisering av hendelser i appen fra Google Analytics for Firebase SDK som også overfører en dynamisk inntektsverdi.
Merk: I appkampanjer foreligger mål-ROAS per nå bare i betaversjon. Hvis du vil bruke denne strategien, må du optimalisere hendelser i appen fra Google Analytics for Firebase SDK som også overfører en dynamisk inntektsverdi.

Vi anbefaler denne budstrategien dersom du ønsker å oppnå en bestemt avkastning på annonsekostnadene som påløper i appkampanjene dine.

Hvis du skal kjøre kampanjer med fokus på å oppnå god avkastning på annonsekostnadene, må du angi ønsket avkastning som en prosentandel av det antatte forbruket. Du kan altså fastsette hvor mange kroner du forventer å få tilbake for hver krone du bruker.

Når du fastsetter ønsket mål-ROAS i Google Ads, angir du den gjennomsnittlige verdien du vil ha tilbake for hver krone du bruker. Vær oppmerksom på at budsjettet ditt brukes slik at du skal kunne oppnå så høy verdi som mulig med beløpet du fastsetter. Hvis du dermed fastsetter et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 3000 og mål-ROAS-en er på 20 %, tar du sikte på å generere en verdi på rundt NOK 600 per dag med annonsene i tidsrommet knyttet til hendelsen i appen.

Merk deg at alt etter hvor stort beløp kampanjens dagsbudsjett er, går en høyere mål-ROAS på kompromiss med skaleringen av kampanjens dekningsområde. Jo høyere mål-ROAS-en er, desto færre potensielle installeringer kan du oppnå. Tilsvarende blir det enklere å oppskalere dekningsområdet til kampanjen desto lavere mål-ROAS-en er.

Her har du et eksempel på fordelene du oppnår med – og kompromissene du må tåle – hvis du bruker mål-ROAS

Slik fastsetter du en anbefalt innledende mål-ROAS hvis du bruker kampanjer med målkostnad per handling

Hvis du tidligere har kjørt kampanjer med målkostnad per handling (mål-CPA), anbefaler vi at du bruker den historiske avkastningen du har fått på annonsekostnadene, som utgangspunkt for å beregne det første ROAS-målet for den nye kampanjen.

Når du oppretter en kampanje med mål-ROAS, anbefaler vi at du følger fremgangsmåten nedenfor når du skal fastsette en innledende mål-ROAS-verdi som gjenspeiler de historiske resultatene du har oppnådd med tidligere kampanjer med ROAS-mål. På denne måten er du sikker på at kampanjen får en god start.

1. Først må du fastsette konverteringsvinduet for hendelsen i appen som det kan bys på.
  2. Så må du finne resultatene oppnådd med en sammenlignbar* kampanje i en tilsvarende tidsperiode (hvis du f.eks. vil se på et vindu på 30 dager, må du bare sjekke verdier som er over 30 dager gamle).
    • * Dette skal være en kampanje som markedsfører den samme app-ID-en, som bruker den samme hendelsen det kan bys på, og som har de samme innstillingene for steds- og språkmålretting.
  3. Du kan gjøre dette ved å aktivere «Konv.verdi/kostnad»-kolonnen.
  4. Vi anbefaler at du bruker ROAS-verdien (konv.verdi/kostnad) du oppnådde med den sammenlignbare kampanjen, som utgangspunkt for den innledende mål-ROAS-verdien i den nye kampanjen.
    Merk: Dette siste trinnet på veien mot å forstå hva som er fornuftige ROAS-mål i nye kampanjer, er kanskje ikke relevant for alle kampanjer.
    • Sørg for at du tar høyde for forskjellen mellom historiske mål-CPA-verdier og de faktiske kostnadene per handling oppnådd med kampanjer (der det er aktuelt) når du skal fastsette det innledende ROAS-målet:
      • I kampanjen med historisk mål-CPA: Hvis mål-CPA-en konsekvent er høyere enn kampanjens faktiske kostnad per handling, kan du bruke en tilsvarende modifikator for mål-ROAS-budet du vurderer å fastsette i den nye kampanjen.
      • Hvis kampanjens faktiske kostnad per handling for eksempel er på NOK 30, og du har fastsatt mål-CPA-verdien som NOK 60, må du bruke en modifikator på 50 % i den evaluerte ROAS-verdien for å kunne fastsette et egnet innledende mål-ROAS-bud.

Når grunnvolumet til kampanjen er etablert, kan du velge å justere ROAS-målet. Ut fra mål-ROAS-en forsøkes det å nå ROAS-målet i løpet av konverteringsvinduet for hendelsen i appen.

Tips:
Hvis du vil redusere behovet for manuelle budendringer i appkampanjer, kan automatiserte regler gjøre endringene automatisk for deg. Finn ut hvordan du konfigurerer automatiske regler for appkampanjer.