Over bieden in app-campagnes

In app-campagnes kunt u uw targeting en biedingen optimaliseren voor specifieke campagnedoelen, zoals meer app-gebruikers of meer in-app-acties van nieuwe gebruikers. In dit artikel wordt uitgelegd welke opties voor optimalisatie en bieden beschikbaar zijn en hoe u deze biedingen instelt op basis van uw doelen.

Voordat u begint

Als u nog nooit een app-campagne heeft gebruikt, kunt u het best eerst Over app-campagnes lezen. Wanneer u klaar bent om een campagne te maken, volgt u de instructies in Een app-campagne maken.

Hoe het werkt

Wanneer u een app-campagne maakt, kunt u ervoor kiezen de campagne te optimaliseren op basis van het type gebruiker dat voor u het waardevolst is. Voordat u kunt optimaliseren voor in-app-acties, moet u deze acties instellen als conversiegebeurtenissen in Google Ads. Hiervoor kunt u ook Firebase gebruiken. Meer informatie over conversies bijhouden voor mobiele apps.

De eenvoudigste manier om al uw app-conversies bij te houden, is om Google Analytics voor Firebase te gebruiken voor uw app-rapportage. Zodra u Firebase en Google Ads heeft gekoppeld, kunt u bieden voor in-app-gebeurtenissen die u heeft ingesteld als conversies. Meer informatie over hoe u conversies via mobiele apps bijhoudt met Firebase.

Biedstrategie en budget

Laten we eens kijken hoe u uw campagnestrategie kunt plannen voor uw biedbudget.

Gericht op het verkrijgen van meer installaties

Voor campagnes die zijn gericht op app-installaties, stelt u een bod voor app-installaties in. Dit wordt doelkosten per installatie (doel-CPI) genoemd. Hiermee kunt u kiezen hoeveel u bereid bent te betalen om een nieuwe gebruiker voor uw app te werven. In andere delen van Google Ads wordt dit aangeduid als doelkosten per actie (doel-CPA). Dat werkt op dezelfde manier, maar een actie in uw app-campagne is een installatie van uw app of de eerste keer dat uw app wordt geopend.

Wanneer u uw bod instelt, laat u Google Ads weten wat het gemiddelde bedrag is dat u wilt uitgeven telkens wanneer iemand uw app installeert. Uw budget wordt gebruikt om zo veel mogelijk installaties te verkrijgen voor het bedrag dat u heeft ingesteld. Als u bijvoorbeeld een dagbudget van € 100 heeft ingesteld en uw doelkosten per installatie € 2 zijn, is het uw doel om ongeveer vijftig installaties per dag te behalen via uw advertenties.

Gericht op het genereren van geselecteerde in-app-acties

Voor campagnes die gericht zijn op in-app-acties, stelt u een bod in voor app-gebeurtenissen. Dit wordt doelkosten per actie (doel-CPA) genoemd. Hiermee kunt u kiezen hoeveel u bereid bent te betalen voor een nieuwe gebruiker van uw app die de geselecteerde gebeurtenis naar verwachting voltooit.

Wanneer u uw bod instelt, laat u Google Ads weten wat het gemiddelde bedrag is dat u wilt uitgeven telkens wanneer iemand uw app installeert en de specifieke in-app-actie uitvoert. Uw budget wordt gebruikt om zo veel mogelijk installaties te verkrijgen voor het bedrag dat u heeft ingesteld. Als u bijvoorbeeld een dagbudget van € 300 heeft ingesteld en uw doelkosten per actie € 10 zijn, is het uw doel om ongeveer dertig acties per dag te behalen via uw advertenties.

Gericht op het behalen van rendement op advertentie-uitgaven

Opmerking: Doel-ROAS bevindt zich momenteel in de bètafase voor app-campagnes

Voor campagnes die zijn gericht op het behalen van rendement op advertentie-uitgaven, stelt u een doelrendement op advertentie-uitgavenwaarde in als een percentage van de waarde per uitgaven. Hiermee kunt u kiezen welk bedrag u terug wilt voor elke euro die u uitgeeft.

Wanneer u uw doel-ROAS instelt, laat u Google Ads weten wat het gemiddelde bedrag is dat u terug wilt voor elke uitgegeven euro. Houd in gedachten dat uw budget wordt gebruikt om zo veel mogelijk waarde te verkrijgen voor het bedrag dat u heeft ingesteld. Als u bijvoorbeeld een dagbudget van € 300 heeft ingesteld en uw doel-ROAS twintig procent is, is het uw doel om ongeveer € 60 aan waarde te verkrijgen via uw advertenties.

Uw biedstrategie voor in-app-acties bepalen

Wanneer het tijd is om een biedstrategie te kiezen, gebruikt u een budgetgewogen gemiddelde van uw bestaande biedingen voor in-app-acties als uitgangspunt. In dit gedeelte vindt u instructies om dat gemiddelde te vinden.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportagepictogram .
  3. Klik op de plusknop en selecteer Tabel.
  4. Geef Conversie op in het zoekveld en sleep Kosten/alle conv. naar het midden van de pagina.
  5. Klik op het filterpictogram Filter, geef in het zoekveld Conversie op, selecteer Naam conversieactie en klik vervolgens op Toepassen.
  6. Zoek de actie die is gerelateerd aan uw campagneoptimalisatiestrategie. U kunt het gemiddelde bekijken in de kolom 'Kosten/alle conv.' voor die actie.

De widget 'Hulp bij biedingen' gebruiken

Met de widget 'Hulp bij biedingen' kunt u de juiste biedingen instellen om uw app-campagnedoelen te behalen.

Meer informatie over de widget 'Hulp bij biedingen'.