Tietoja Sovelluskampanjoiden hintatarjouksista

Sovelluskampanjoissa voit optimoida kohdistuksen ja hintatarjoukset tiettyjen kampanjatavoitteiden mukaan. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi uusien käyttäjien saaminen tai se, että uudet käyttäjät tekevät sovelluksessa enemmän valintoja. Tässä artikkelissa kuvataan käytettävissä olevat optimointi‑ ja hintatarjousasetukset sekä kerrotaan, miten voit määrittää kyseiset hintatarjoukset tavoitteidesi mukaan.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos käytät Sovelluskampanjaa ensimmäistä kertaa, lue artikkeli Tietoja Sovelluskampanjoista. Kun olet valmis luomaan kampanjan, seuraa artikkelin Sovelluskampanjan luominen ohjeita.

Näin se toimii

Kun luot Sovelluskampanjan, voit optimoida sen liiketoimintasi kannalta arvokkaimpien käyttäjien perusteella. Ennen kuin voit optimoida kampanjasi siten, että saat käyttäjät tekemään tiettyjä valintoja sovelluksessa, nämä valinnat on määritettävä konversiotapahtumiksi Google Adsissa tai Firebasen avulla. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta.

Helpoin tapa seurata kaikkia sovelluskonversioita on käyttää sovellusraportointiin Google Analytics for Firebasea. Kun olet linkittänyt Firebasen ja Google Adsin, voit määrittää hintatarjouksia niille sovelluksen sisäisille tapahtumille, jotka olet määrittänyt konversioiksi. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta Firebasen avulla.

Hintatarjousstrategia ja budjetti

Seuraavassa kerrotaan, kuinka voit suunnitella kampanjastrategiasi hintatarjousbudjettisi mukaan.

Asennusten määrän kasvattaminen

Sovellusasennuksiin keskittyvissä kampanjoissa voit määrittää hintatarjouksen sovellusasennuksille. Tätä kutsutaan asennuskohtaiseksi hintatavoitteeksi (tavoitehinta asennusta kohti). Sen avulla voit määrittää, kuinka paljon olet valmis maksamaan siitä, että saat sovelluksellesi uuden käyttäjän. Google Adsin muissa osissa asennuskohtaisesta hintatavoitteesta käytetään nimitystä CPA-tavoite tai toimintakohtainen hintatavoite. CPA-tavoite toimii samalla tavalla, mutta Sovelluskampanjassa toiminnaksi katsotaan asennus tai sovelluksen ensimmäinen avaus.

Asettamasi hintatarjous kertoo Google Adsille keskimääräisen summan, jonka haluat maksaa sovelluksen asennuksesta. Budjettisi käytetään siten, että saat mahdollisimman paljon asennuksia määrittämälläsi summalla. Jos siis määrität päiväbudjetiksesi 100 euroa ja asennuskohtainen tavoitehintasi on kaksi euroa, voit odottaa saavasi mainoksistasi noin 50 asennusta päivässä.

Tietyt sovelluksessa tehtävät valinnat

Sovelluksessa tehtyihin valintoihin keskittyvissä kampanjoissa voit määrittää hintatarjouksen sovellustapahtumille. Tätä kutsutaan toimintakohtaiseksi hintatavoitteeksi (CPA-tavoite). Sen avulla voit määrittää, kuinka paljon olet valmis maksamaan sovelluksesi uudesta käyttäjästä, joka todennäköisesti tekee haluamasi valinnan.

Asettamasi hintatarjous kertoo Google Adsille keskimääräisen summan, jonka haluat maksaa sovelluksen asennuksesta ja tietyn sovelluksen sisäisen valinnan tekemisestä. Budjettisi käytetään siten, että saat määrittämälläsi summalla mahdollisimman paljon asennuksia. Jos siis määrität päiväbudjetiksesi 300 euroa ja toimintakohtainen hintatavoitteesi on 10 euroa, voit odottaa saavasi mainoksistasi noin 30 tapahtumaa päivässä.

Mainostuoton saavuttaminen

Huom. Tavoiteltu mainostuotto on tällä hetkellä Sovelluskampanjoissa betavaiheessa.

Mainostuoton saavuttamiseen keskittyvissä kampanjoissa voit määrittää tavoitellun mainostuoton arvon prosenttiosuutena kulutuksesta. Sen avulla määrität, kuinka monta euroa haluat saada takaisin jokaista kuluttamaasi euroa kohti.

Kun määrität tavoitellun mainostuoton, kerrot Google Adsille keskimääräisen arvon, jonka haluat saada jokaisesta kuluttamastasi eurosta. Budjettisi käytetään siten, että saat mahdollisimman paljon arvoa määrittämälläsi summalla. Jos siis määrität päiväbudjetiksi 300 € ja tavoiteltu mainostuotto on 20 prosenttia, tavoitteenasi on saada mainoksistasi 60 € tuottoa.

Hintatarjousstrategian määrittäminen sovelluksessa tehdyille valinnoille

Hintatarjousstrategian valinnassa kannattaa aluksi hyödyntää nykyisten hintatarjousten budjetin mukaan painotettua keskiarvoa. Saat keskiarvon selville seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa raportointikuvaketta .
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse sitten Taulukko.
  4. Kirjoita hakukenttään Konversio ja vedä Hinta / kaikki konv. sivun keskiosaan.
  5. Klikkaa suodatinkuvaketta Suodatin, kirjoita hakukenttään Konversio, valitse Konversiotapahtuman nimi ja klikkaa sitten Käytä.
  6. Etsi tapahtuma, joka liittyy kampanjan optimointistrategiaasi. Keskiarvo näkyy tämän tapahtuman Hinta / kaikki konv. ‑sarakkeessa.

Hintatarjousopastuksen widgetin käyttäminen

Hintatarjousopastuksen widgetin avulla voit määrittää juuri sopivat hintatarjoukset, niin että saavutat Sovelluskampanjan tavoitteet.

Lue lisää Hintatarjousopastuksen widgetistä.