Om budgivning i appkampagner

I appkampagner kan du optimere din målretning og budgivning i henhold til konkrete kampagnemål, hvad enten det er at øge antallet af appbrugere eller at få nye brugere til at foretage flere handlinger i appen. I denne artikel får du en beskrivelse af de forskellige tilgængelige muligheder med hensyn til optimering og budgivning samt en vejledning i, hvordan du angiver bud ud fra dine konkrete mål.

Før du begynder

Hvis det er første gang, du bruger en appkampagne, er det bedst at starte med at læse om appkampagner. Når du er klar til at oprette din kampagne, kan du følge vejledningen i Opret en appkampagne.

Sådan fungerer det

Når du opretter din appkampagne, kan du vælge at optimere din kampagne ud fra den type bruger, der er mest værdifuld for dig. Før du kan optimere til handlinger i appen, skal du dog konfigurere disse handlinger som konverteringshændelser i Google Ads eller ved brug af Firebase. Få flere oplysninger om sporing af mobilappkonverteringer.

Den nemmeste metode til at spore alle dine appkonverteringer er at bruge Google Analytics til Firebase til din apprapportering. Når du har linket Firebase og Google Ads, kan du angive bud for de hændelser i appen, som du har opsat som konverteringer. Læs mere om sporing af mobilappkonverteringer med Firebase.

Budstrategi og budget

Lad os se på, hvordan du kan planlægge din kampagnestrategi omkring dit budget for budgivning.

Fokuser på at opnå flere installationer

For kampagner med fokus på appinstallationer angiver du et bud for appinstallationer. Dette kaldes målpris pr. installation (mål-CPI). Den giver dig mulighed for at vælge, hvor meget du er villig til at betale for en ny appbruger. Andre steder i Google Ads kaldes det målpris pr. handling (mål-CPA). Det virker på samme måde, men i din appkampagne er en "handling" en installation eller et eksempel på, at en bruger åbner din app for første gang.

Når du angiver dit bud, oplyser du Google Ads om det gennemsnitlige beløb, du er villig til at betale for hver appinstallation. Husk! Dit budget bruges med henblik på at opnå så mange installationer som muligt til det angivne beløb. Hvis dit daglige budget er 1.000 DKK, og din målpris pr. installation er 20 DKK, går du efter at opnå ca. 50 installationer pr. dag via dine annoncer.

Fokuser på at opnå udvalgte handlinger i appen

For kampagner, der er fokuseret på handlinger i appen, angiver du et bud på apphændelser. Det kaldes målpris pr. handling (mål-CPA, target cost-per-action). Det giver dig mulighed for at vælge, hvor meget du er villig til at betale for en ny appbruger, som med stor sandsynlighed vil fuldføre den hændelse, du har valgt.

Når du angiver dit bud, oplyser du Google Ads om det gennemsnitlige beløb, du er villig til at betale, hver gang en person installerer din app og gennemfører den specifikke handling i appen. Husk! Dit budget bruges med henblik på at opnå så mange installationer som muligt til det angivne beløb. Hvis dit daglige budget er 3.000 DKK, og din målpris pr. handling er 100 DKK, går du efter at opnå ca. 30 handlinger pr. dag via dine annoncer.

Fokuser på at ramme et afkast på annonceudgifterne

Bemærk! Mål-ROAS er i øjeblikket er tilgængelig i en betaversion for appkampagner.

For kampagner, der fokuserer på at opnå et afkast på annonceudgifterne, fastsætter du et mål for annonceafkast som en procentdel af værdi pr. udgift. På den måde kan du vælge, hvor meget værdi du vil have tilbage for hver krone, du bruger.

Når du angiver dit mål-ROAS, fortæller du Google Ads den gennemsnitlige værdi, du vil have tilbage for hver brugt krone. Husk, at dit budget bruges med henblik på at opnå så meget værdi som muligt for det angivne beløb. Så hvis du angiver 3000 kroner som dit daglige budget og 20 % som dit mål-ROAS, går du efter at få omkring 600 kroners værdi ud af dine annoncer.

Fastlæg din budstrategi for handlinger i appen

Når du skal vælge en budstrategi, skal du bruge et budgetvægtet gennemsnit af dine allerede angivne bud på handlinger i appen som udgangspunkt. I dette afsnit forklares det, hvordan du finder dette gennemsnit.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rapporteringsikonet ().
  3. Klik på plusknappen (), og vælg derefter Tabel.
  4. Indtast "Konvertering" i søgefeltet, og træk derefter Pris ift. alle konv. ind midt på siden.
  5. Klik på filterikonet (Filter), indtast "Konvertering" i søgefeltet, vælg Konverteringshandlingens navn, og klik derefter på Anvend.
  6. Find den handling, der er relateret til din kampagneoptimeringsstrategi, og find derefter gennemsnittet i kolonnen "Pris ift. alle konv." for den pågældende handling.

Brug widgeten Budvejledning

Widgeten Budvejledning er designet til at hjælpe dig med at angive de rigtige bud for at nå dine mål for appkampagner.

Læs om widgeten Budvejledning.