Kontrollera annonsgruppens status

I kolumnen Status på fliken Annonsgrupper kan du se om annonsgruppen är aktiv. Baserat på annonsgruppens status kan du ta reda på

• vilka av dina annonsgrupper som är pausade, aktiverade eller har en annan status
  • vilka ändringar du behöver göra i en annonsgrupp eller dess kampanj
  • om en annonsgrupp har godkänts eller inte enligt Google Ads-policyerna.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Ta reda på annonsgruppens status

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer högst upp.
  3. Klicka på fliken Annonsgrupper.
  4. Annonsgruppens status visas i kolumnen Status.
  5. Du kan sortera annonsgrupperna efter status genom att klicka på kolumnrubriken Status.
Öppna AdWords

Vad annonsgruppens status innebär

Annonsgruppens status Beskrivning
Kvalificerad Annonsgruppen är inställd för visning. Det kan vara en god idé att se efter på fliken Annonser att enskilda annonser i annonsgruppen inte överträder policyerna och därför inte visas.
Pausad Du har tillfälligt slutat visa annonser i den här annonsgruppen. Annonserna i annonsgruppen visas inte. Du kan återuppta den pausade annonsgruppen och börja visa annonser igen.
Borttagen Du har tagit bort den här annonsgruppen. Annonserna i annonsgruppen visas inte. Du kan återuppta den borttagna annonsgruppen och börja visa annonser igen.
Ofullständig Annonsgruppen saknar nödvändiga element (till exempel sökord eller annonser). Annonserna i annonsgruppen visas inte.
Kampanjen är pausad Du har pausat kampanjen för den här annonsgruppen. Annonserna i annonsgruppen visas inte. Du kan återuppta den pausade kampanjen och börja visa annonser igen.
Kampanj borttagen Du har tagit bort kampanjen för den här annonsgruppen. Annonserna i annonsgruppen visas inte. Du kan återuppta den borttagna kampanjen och börja visa annonser igen.
Kampanjen är tillfälligt avstängd Annonsgruppen visas inte eftersom det förskottsbetalda saldot har tagit slut. Kampanjen och dess annonsgrupper återupptas när du sätter in pengar.
Kampanjen är avslutad Annonsgruppen ingår i en kampanj som har passerat sitt slutdatum. Annonserna i annonsgruppen visas inte.
Kampanjen är vilande Du har schemalagt den här annonsgruppens kampanj så att den börjar senare. Dess annonser visas inte ännu.