Evaluer og optimaliser bud

Etter at annonsene dine har kjørt en stund, gjør du lurt i å gjennomgå resultatene du oppnår. Hvis målet ditt er å øke salget og nettstedstrafikken, bør du stille deg selv følgende spørsmål:

• Hvilke søkeord fører til flest klikk på annonsene dine?
  • Hvilke steder og enheter søker kundene dine fra?
  • På hvilke dager og klokkeslett er omsetningen høyest?

Du finner svar på disse spørsmålene i rapportene i kontoen din. Finn ut mer om resultatene du oppnår med kontoer, kampanjer og annonsegrupper.

Evaluer kostnader og inntekter

Når du skal måle resultatene du oppnår med en kampanje, kan det være lurt å finne ut hvor ofte folk som ser annonsen din, faktisk klikker på den. Ved å sortere søkeordene dine etter klikkfrekvens (CTR) ser du hvilke søkeord som har fått mange visninger, men få klikk. Hvis målet ditt er å generere salg, kan du endre budene for disse søkeordene.

Tips

• For å finne ut om klikk fører til salg, anbefaler vi deg å konfigurere konverteringssporing i kontoen din. Med dette gratisverktøyet kan du se hva som skjer etter at folk har klikket på annonsen din – om de kjøpte produktet eller registrerte seg for nyhetsbrevet. Med denne informasjonen kan du beregne den faktiske avkastningen du oppnår.

• Har du ikke tid til å evaluere budene dine? La Google gjøre jobben for deg. Med Maksimer antall klikk angir du et dagsbudsjett. Vi justerer så CPC-budene dine (kostnad per klikk) for at du skal kunne oppnå så mange klikk som mulig innenfor budsjettet ditt. Hvis du har spesifikke mål, kan du eventuelt prøve en automatisk budstrategi. Budene dine blir da justert ut fra målene du har satt deg.

Juster budene for å oppnå økt avkastning

Når du har funnet ut hvilke søkeord, steder, klokkeslett og enheter som gir best resultater, kan du justere budene deretter.

Her er noen eksempler på scenarioer der du kan vurdere å endre budene:

• Lav gjennomsnittlig kostnad per klikk (CPC) med høy konverteringsfrekvens: Hvis et søkeord for eksempel har lav gjennomsnittlig CPC, men mange klikk likevel fører til konverteringer, kan du forsøke å øke søkeordets maks. CPC-bud.
  • Høy gjennomsnittlig CPC med lav konverteringsfrekvens: Hvis et søkeord har høy gjennomsnittlig CPC, men klikkene sjelden resulterer i konverteringer, kan du forsøke å redusere søkeordets maks. CPC-bud. Med denne strategien kan du øke avkastningen på søkeord med dårlige resultater og frigjøre deler av budsjettet – og disse midlene kan du i stedet kan bruke på mer verdifulle søkeord.
  • Lav trafikk på visse tider av døgnet: Du bør vurdere å øke budene dine for steder der du oppnår bedre resultater. Hvis det er færre fysiske besøk i butikken på visse tider av døgnet, kan du øke budene for denne tidsperioden og kjøre annonser med kampanjetilbud for å friste flere til å besøke bedriften din.

Her er et par ting du bør ha i bakhodet når du vurderer å endre budene dine:

• Hold deg til mindre endringer: Se så om dette fører til endringer i antallet klikk og konverteringer for søkeordene før du på nytt endrer noe. Trafikken på nettet endrer seg stadig, så det er viktig at du evaluerer budene regelmessig.
  • Øk antallet kvalitetspoeng: Du kan oppnå en bedre annonseplassering uten å øke kostnadene. Jo flere kvalitetspoeng søkeordene dine har, dess mindre betaler du for en gitt annonseplassering.

Verktøy du kan optimalisere budene dine med

Når du skal velge bud som passer til målene du har satt deg, har Google en rekke verktøy du kan benytte deg av, deriblant automatiske budstrategier.

Når du har kjørt kampanjene dine i noen uker, har verktøyene tilstrekkelig informasjon til å kunne gi deg mer personlig tilpassede anbefalinger:

• Budsimulatoren: Få svar på hypotetiske spørsmål som «Hvor mange flere visninger oppnår jeg hvis jeg øker budet med én krone?». Med dette verktøyet kan du finjustere budene dine til det nivået som passer for deg. Finn ut mer om Budsimulatoren.
  • Anslag for førstesidebud: Finn ut hvor mye du sannsynligvis må by for at annonsene dine skal vises øverst i Google-søkeresultatene eller på den første siden med søkeresultater.
  • Anbefalinger-siden: I denne delen av kontoen din får du se anbefalinger om hvordan du kan angi bedre CPC-bud. Jo bedre budene dine er, dess mer trafikk kan du generere, og dess høyere annonserangering og resultater kan du oppnå.

GÅ TIL ANBEFALINGER-SIDEN NÅ

Linker til beslektet innhold