Se de demografiske rapportene dine

Finn ut hvilke demografiske grupper du når ut til med annonsene dine, ved å se på de demografiske rapportene dine. Når du vet hvilke grupper de fleste konverteringene stammer fra, blir det enklere å gjøre følgende:

• Forstå kundebasen din
  • Finne områder med vekstpotensial
  • Evaluere kampanjene og annonsegruppene dine
  • Få et godt grunnlag for justeringer av annonsestrategien
  • Administrere og analysere flere demografiske målrettingsmetoder

Før du begynner

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan se demografiske rapporter og oppnå enda bedre resultater på grunnlag av disse dataene. Hvis du ønsker generell informasjon, bør du først lese Om demografisk målretting.

Eksempel

Anna, som har en skobutikk på nettet, ønsker å danne seg et helhetlig bilde av hvor gode resultater hun oppnår med annonsene sine i de demografiske målgruppene hun har valgt. I diagrammet med demografisk informasjon kan hun velge «Klikk», «Konverteringer» eller «Visninger» for å se hvor godt annonsene hennes gjør det i de ulike målrettingsgruppene sammenlignet med annonseringsmålene hennes. Fra diagrammet fremgår det at det stort sett er menn i alderen 25–34 år og folk som ikke er foreldre, som ser på annonsene hennes. Med denne statistikken kan Anna skreddersy annonsekampanjene sine etter disse bestemte målgruppene.

Veiledning

Du kan se demografiske diagrammer for klikk, konverteringer eller visninger avhengig av hvilke data som er viktigst for målene dine.

Slik ser du rapporter om én enkelt demografisk gruppe

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer og deretter på Displaynettverket-fanen for bannerkampanjer eller Målgrupper-fanen for søkekampanjer.
  3. Klikk på Demografi-fanen.
  4. Klikk på Kjønn, Aldersgruppe eller Foreldrestatus for å velge en demografisk målrettingsmetode.
  5. Klikk på Annonsegruppevisning eller Kampanjevisning.

Med annonsegruppevisningen får du detaljert informasjon om den demografiske målrettingen for hver av annonsegruppene i den samme kampanjen. Med kampanjevisningen får du detaljert informasjon om den demografiske målrettingen for alle annonsegruppene i en kampanje.

Hvis du klikker på «Alle kampanjer» etter å ha logget på kontoen din, får du se «Annonsegruppevisning»- og «Kontovisning»-knappene på Demografi-fanen.

Slik ser du rapporter for flere demografiske grupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer og deretter på Displaynettverket-fanen for bannerkampanjer eller Målgrupper-fanen for søkekampanjer.
  3. Klikk på Demografi-fanen.
  4. Klikk på ved siden av Se de demografiske kombinasjonene.
  5. I «Velg målretting»-rullegardinmenyen klikker du på Kjønn, Alder eller Foreldrestatus for å velge en demografisk målrettingsmetode.
  6. Legg til flere demografiske målrettingsmetoder. Neste gang du slår på funksjonen «Se de demografiske kombinasjonene», vises de demografiske målrettingsmetodene du har valgt.
  7. Klikk på Annonsegruppevisning eller Kampanjevisning.

Med annonsegruppevisningen får du detaljert informasjon om den demografiske målrettingen for hver av annonsegruppene i den samme kampanjen. Med kampanjevisningen får du detaljert informasjon om den demografiske målrettingen for alle annonsegruppene i en kampanje. Hvis du klikker på «Alle kampanjer» etter å ha logget på kontoen din, får du se «Annonsegruppevisning»- og «Kontovisning»-knappene på Demografi-fanen.

Tips

Du kan skjule diagrammene ved å klikke på Demografi, og da vises det et sammendrag på én linje av den demografiske målrettingen du har valgt.