Skapa datasegment för sökannonskampanjer

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Genom att inrikta dina datasegment på sökannonser kan du anpassa dina kampanjer i söknätverket så att de når personer som har besökt din webbplats tidigare. I denna artikel beskriver vi hur du tillämpar datasegment med webbplatsbesökare på dina sökkampanjer.

Så fungerar det

Du kan använda dina datasegment för budgivning och inriktning på annonsgrupper eller kampanjer, men inte på båda nivåerna samtidigt för en och samma kampanj.

Anta att du har lagt till datasegment i en uppsättning annonsgrupper och vill använda segmenten på hela kampanjen. Då måste du ta bort datasegmenten från annonsgrupperna i kampanjen och sedan tillämpa dem på kampanjnivå.

På samma sätt gäller att om du har lagt till datasegment i en kampanj och vill använda dem för att inrikta dig på vissa annonsgrupper i kampanjen, måste du lägga till datasegmenten igen i varje annonsgrupp i kampanjen. Du kan växla nivåer hur många gånger du vill, men du måste göra det i rätt ordningsföljd.

Anvisningar

När du har lagt till en global webbplatstagg på din webbplats visas några automatiskt skapade datasegment i Målgruppshantering. Du kan använda de här datasegmenten direkt eller skapa nya datasegment med webbplatsbesökare och använda dem för budgivning eller inriktning i dina annonsgrupper eller kampanjer.

Så här tillämpar du datasegment på en enstaka kampanj eller annonsgrupp i söknätverket:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.

Optimization

1. Klicka på Redigera målgruppssegment om du vill göra ändringar i inriktningen.
  2. Välj kampanjen eller annonsgruppen du vill uppdatera.
  3. Använd alternativen Sök och Bläddra för att hitta och markera de segment som du vill inrikta annonseringen på.
  4. Markera kryssrutan vid segmentet du vill inrikta dig på. Det läggs då till i inriktningen.
  5. Klicka på Spara.

Bekräfta inriktningsinställningarna

Det finns två inriktningsinställningar:

Observation
(rekommenderas för kampanjer med sök- och hotellannonser)

• Du kan observera resultatet av dina datasegment och även använda budjusteringar för medlemmar i datasegmenten.
  • Observation begränsar inte kampanjens eller annonsgruppens räckvidd.

Inriktning
(rekommenderas för videokampanjer och kampanjer i Display-nätverket)

• Dina annonser visas bara för medlemmar i datasegmenten.
  • Inriktning begränsar kampanjens eller annonsgruppens räckvidd.
  • Du kan fortfarande ange olika budjusteringar för medlemmar i datasegmenten.
Obs! Du måste ange sökord för sökannonskampanjer som är inriktade på datasegment, med undantag för dynamiska sökannonskampanjer, oavsett vilka inriktningsinställningar du har valt.

Läs mer om inställningarna Inriktning och Observation

Lägga till datasegment genom att kopiera och klistra in

Så här kopierar du datasegment från en kampanj eller annonsgrupp till en annan:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment.
  5. Markera rutorna vid datasegmenten du vill kopiera.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera och välj Kopiera.

Så här klistrar du in kopierade datasegment:

1. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster och filtrera fram alla sökkampanjer.
  2. Stanna kvar på fliken Kampanjer om du vill klistra in segment på kampanjnivå. Om du vill klistra in segment i annonsgrupper klickar du på Annonsgrupper i sidmenyn.
  3. Markera kryssrutorna vid de kampanjer eller annonsgrupper där du vill klistra in datasegmenten.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera och välj Klistra in.
  5. Bekräfta alternativen och klicka på Klistra in.
    • Inkludera bud: Om du låter det här alternativet vara markerat inkluderas budmodifieraren för datasegmenten när du klistrar in dem. Om en annonsgrupp redan använder ett datasegment åsidosätter det inklistrade budet den befintliga budmodifieraren för annonsgruppen.
    • Kampanjens inriktningsinställningar eller Annonsgruppens inriktningsinställningar: Den här inställningen anger målkampanjernas eller målannonsgruppernas inriktningsinställningar för datasegment. Med alternativet Smart standardinställning (rekommenderas) behåller du befintliga inriktningsinställningar för dina målgruppssegment. Om en annonsgrupp saknar ett aktivt målgruppssegment används standardinställningen:
      • Observation för kampanjer i söknätverket och Shopping-kampanjer
      • Inriktning för videokampanjer och kampanjer i Display-nätverket
    • Du kan också välja att ändra inställningarna manuellt till Observation eller Inriktning.

Tillämpa datasegment på flera sökkampanjer/annonsgrupper samtidigt

Så här tillämpar du datasegment på hela kontot samtidigt:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på Målgruppslistor i sidmenyn till vänster.
  5. Välj datasegmentet du vill lägga till.
  6. Klicka på Lägg till och välj Kampanjer (önskade) eller Annonsgrupper.
  7. Markera kryssrutan vid kampanjerna du vill välja eller markera kryssrutan högst upp för att välja alla kampanjer.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Välj en inriktningsinställning och klicka på Lägg till målgrupper. Datasegmenten läggs till i de valda kampanjerna. Du kan ändra budjusteringen igen eller använda Smart Bidding.

Om ditt konto har en kombination av datasegment på kampanj- och annonsgruppsnivå ska du upprepa steg 5–8 två gånger. Lägg först till datasegmenten i alla kampanjer på kampanjnivå. Lägg sedan till datasegmenten i alla annonsgrupper på annonsgruppsnivå. På så sätt kan du vara säker på att du täcker in allt.

Obs!

• Om du lägger till ett datasegment i alla kampanjer ignoreras de kampanjer/annonsgrupper som redan innehåller datasegmentet. Detta bidrar till att göra täckningen mer komplett.
  • Om du lägger till ett datasegment på kampanjnivå ignoreras kampanjer som innehåller datasegmentet på annonsgruppsnivå, eftersom det då uppstår en konflikt. På samma sätt gäller att om du lägger till ett datasegment på annonsgruppsnivå ignoreras annonsgruppen i kampanjer som använder segmentet.
Tips för att skapa datasegment för sökannonser
  • Lägg till en enstaka tagg en gång på alla sidor på din webbplats och skapa så många datasegment du vill baserat på de avsnitt på din webbplats som människor besöker.
  • Kategorisera besökarna genom att skapa mer detaljerade datasegment för att skräddarsy dina annonser och bud så att de fungerar så bra som möjligt.
  • Placera en tagg i sidfoten på alla sidor på din webbplats. Du kan också klistra in taggen med hjälp av ett innehållshanteringssystem.

Typer av segment med webbplatsbesökare som är tillgängliga för Google Sök:

• besökare på en sida
  • besökare på en sida med en specifik tagg
  • anpassad kombination (baserad på samma segmenttyper som anges ovan)

Valfria nästa steg

1. Skapa datasegment med webbplatsbesökare
  2. Lägga till den globala webbplatstaggen på hela webbplatsen
Lägga bud, skräddarsy annonser och kopiera kampanjer
  • Om du vill ändra buden på befintliga sökord för personer i dina datasegment kan du använda budjusteringsfunktionen. Ange budjusteringar för datasegment i dina kampanjer eller använd automatisk budgivning med Smart Bidding, som tar hänsyn till målgruppssegment för att fastställa bud vid auktionstillfället.
  • Om du vill lägga bud på sökord som du vanligen inte bjuder på för att visa dina annonser för personer i dina datasegment, kan du skapa en ny kampanj med dessa sökord och använda inriktningsinställningen för målgruppssegmenten.
  • Om du vill visa olika annonser för personer i dina datasegment kan du använda OM-funktioner för dina annonser. På så sätt kan du anpassa budskapet till olika segment.

Tips

När du har skapat en kampanj med ett datasegment bör du uppdatera buden och budgetarna och skapa anpassade annonser. Tänk på att personer som ingår i datasegmentet redan har visat intresse för din produkt eller tjänst.

Om du har tillämpat flera målgruppssegment i en kampanj och en person som använder Sök läggs till i fler än ett segment, tillskrivs målgruppen med högst budjustering exponeringen.

Olika segmentstorlekar för olika nätverk

Datasegmentens storlek kan variera mycket eftersom det används olika typer av identifierare för att skapa segmenten. Dessutom är vissa datasegment tillgängliga för både söknätverket och Googles Display-nätverk, medan andra bara är tillgängliga för Display-nätverket. Storleken på söksegmentet baseras på personer i segmentet som har sökt på Google under de senaste 30 dagarna.