Bruk Google Ads Editor til å konfigurere kampanjer med datasegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan bruke Google Ads Editor til å legge til datasegmenter i kampanjene dine. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere kampanjene dine ved hjelp av datasegmenter i Google Ads Editor.

Veiledning

Legg til datasegmenter i kampanjer

1. Velg kampanjen du ønsker å legge til målgrupper for, fra kontotreet.
  2. Klikk på Søkeord og målretting i typelisten og velg Målgrupper.
  3. Klikk på Legg til en målgruppe og velg Målgruppe for kampanjen.
  4. Velg målgruppen du vil legge til, og klikk så på OK.
  5. Klikk på Endre den fleksibel rekkevidden for kampanjen nederst i redigeringspanelet.
  6. I «Målgrupper»-delen velger du Målretting eller Observasjon.
Merk:
Når du oppretter en ny søke- eller Shopping-kampanje, er «Observasjon» standardinnstillingen i «Målgrupper»-delen.

Legg til datasegmenter i annonsegrupper

1. Velg annonsegruppen du vil legge til målgrupper i.
  2. Klikk på Søkeord og målretting i typelisten og velg Målgrupper.
  3. Du kan legge til flere datasegmenter i flere annonsegrupper i løpet av én flyt. For å se alle de tilgjengelige annonsegruppene må du sørge for at du ser hele kontoen din i trevisningen. Listene legges innledningsvis til i annonsegruppene med en budjustering på +0 %. Denne verdien kan endres ved å følge veiledningen nedenfor.
  4. Trinn 4 (viktig): Hvis du skal legge til datasegmentene dine i hovedsøkekampanjen din, der du allerede bruker søkeordmålretting, må du velge «Observasjon» som målrettingsinnstilling for målgrupper. Målrettingsinnstillingen er tilgjengelig på Annonsegrupper-fanen, i «Fleksibel rekkevidde»-redigeringspanelet. Du kan endre målrettingsinnstillingen for flere annonsegrupper samtidig, ved å velge annonsegruppene i datavisningen.
  5. Når du velger «Observasjon» som målrettingsinnstilling, kan annonser bli vist i Google Ads til alle brukere basert på søkeordene dine, og budjusteringer du har angitt for datasegmentet ditt, blir tatt i bruk.
  6. Hvis du konfigurerer en duplisert kampanje som består av datasegmentene du bruker med søkeannonser, må du velge «Målretting» som målrettingsinnstilling. Med denne innstillingen kan Google Ads vise annonsene i denne kampanjen bare til besøkende på nettstedet ditt som er med i datasegmentet ditt.
    Merk:
    Når du oppretter nye annonsegrupper for søke- eller Shopping-kampanjer, er «Observasjon» valgt som standardinnstilling i «Målgrupper»-delen. Standardinnstillingen for plasseringer, emner, kjønn, aldersgruppe og foreldrestatus er «Målretting».
  7. Legg ut endringene dine, og hold øye med resultatene for datasegmentene dine sammenlignet med resultatene for resten av kontoen din.
  8. (Valgfritt): Når du har gjennomgått resultatene for datasegmentet ditt, er det lurt å endre budjusteringene slik at de står i forhold til avkastningen du har satt deg som mål. Du kan bruke Google Ads Editor til å justere budmodifikatorer for datasegmenter på flere måter:
    • I Google Ads Editor: Velg først budmodifikatorene for datasegmentet du ønsker å justere, eller budmodifikatorene for hele kontoen din i trevisningen. Deretter velger du Målgrupper-underfanen på Søkeord og målretting-fanen. Du kan sortere og filtrere for å finne listene som inneholder budene du vil endre, og deretter kan du velge alle listene du vil bruke den samme budjusteringen for. Angi den nye budjusteringen (+50 % må angis som 50), og legg ut endringene dine.
    • Kopiér justeringer: I Google Ads Editor kan du eksportere listeinnstillingene dine, gjøre endringer i programmer som Google Regneark og deretter kopiere og lime inn endringene dine i Google Ads Editor. Følg fremgangsmåten for å kopiere justeringer:
      1. Klikk på Søkeord og målretting-fanen.
      2. Velg Målgrupper-underfanen.
      3. Eksportér listeinnstillingene dine ved å gå til verktøyraden, klikke på Konto > Eksportér > Eksportér nåværende visning og deretter lagre filen.
      4. For å endre budjusteringer for lister kan du bruke et regnearkprogram, for eksempel Google Regneark.
      5. Kopiér alle endringene dine, deriblant «Kampanje»,- «Annonsegruppe»- og «Budmodifikator»-kolonnene.
      6. For å lime inn og ta i bruk endringene i Google Ads Editor, gå til Søkeord og målretting-fanen, velg Målgrupper-underfanen, og klikk på Gjør flere endringer.
    • Importér justeringer: Du kan også eksportere listeinnstillingene dine, gjøre endringer i programmer som Google Regneark og deretter importere og ta i bruk de aktuelle innstillingene.
      1. Gå til den relevante kampanjen eller hele kontoen din i trevisningen.
      2. Klikk på Søkeord og målretting-fanen.
      3. Velg Målgrupper-underfanen.
      4. Eksportér listeinnstillingene dine ved å klikke på Konto > Eksportér > Eksportér nåværende visning og deretter lagre filen.
      5. For å endre budjusteringer for lister kan du bruke et regnearkprogram, for eksempel Google Regneark.
      6. Kopiér alle endringene dine, deriblant «Kampanje»,- «Annonsegruppe»- og «Budmodifikator»-kolonnene, som en CSV-fil.
      7. For å importere og ta i bruk endringene i Google Ads Editor, gå til verktøyraden, velg Konto > Importér > Fra fil, og importer deretter filen din.