Over Slim bieden

Slim bieden verwijst naar biedstrategieën die AI van Google gebruiken om in elke veiling het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Deze functie staat bekend als bieden tijdens de veiling. Doel-CPA, Doel-ROAS, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren zijn allemaal Slim bieden-strategieën.

Slim bieden-strategieën

Bedrijfsdoel Campagnedoel Slim bieden-strategie
Meer sales of leads Zo veel mogelijk conversies genereren met een vast budget of een vaste ROI Aantal conversies maximaliseren, Doel-CPA
Hogere winst Zo veel mogelijk conversies genereren met een vast budget of een vast rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) Doel-ROAS, Conversiewaarde maximaliseren

De voordelen van Slim bieden

Met Slim bieden krijgt u 4 belangrijke voordelen waarmee u tijd kunt besparen en de prestaties kunt verbeteren.

Geavanceerde machine learning

Bij het bieden worden algoritmen voor machine learning getraind met grote hoeveelheden gegevens om voor uw account nauwkeuriger te voorspellen hoe verschillende biedingsbedragen van invloed kunnen zijn op het aantal conversies of de conversiewaarde. Deze algoritmen houden rekening met een breder scala aan parameters die van invloed zijn op de prestaties dan één persoon of team kan berekenen.

Breed scala aan contextsignalen

Met 'bieden tijdens de veiling' kunt u rekening houden met een breed scala aan signalen voor uw bodoptimalisatie. Signalen zijn identificeerbare kenmerken van een persoon of de context op het moment van een specifieke veiling. Dit geldt ook voor kenmerken zoals apparaat en locatie, die beschikbaar zijn voor handmatige bodaanpassingen, plus signalen en combinaties van signalen die uniek zijn voor Slim bieden. Hieronder staat een lijst van enkele belangrijke signalen.

Signalen voor automatisch bieden

Apparaat

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren voor doel-CPA- of doel-ROAS-strategieën op basis van de vraag of iemand een mobiel apparaat, desktop of tablet gebruikt.

Voorbeeld: Voor een autodealer kunnen biedingen worden aangepast als een persoon zoekt op een mobiel apparaat en de kans dus groter is dat er een afspraak op een nabijgelegen locatie wordt gemaakt.

Fysieke locatie

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de specifieke locatie (tot op stadsniveau) waar iemand zich bevindt, zelfs als de toegepaste targeting op locatie van de adverteerder niet zo specifiek is.

Voorbeeld: Zelfs als de targeting op locatie van de adverteerder is ingesteld op de staat New York, kunnen biedingen voor een bank worden aangepast als een persoon zoekt naar 'nieuwe bankrekening' vanuit een stad met een groter aantal bankfilialen, waar de kans groter is dat een rekening wordt geopend.

Locatie-intentie

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van iemands locatie-intentie in aanvulling op de fysieke locatie.

Voorbeeld: Voor een reisbureau kunnen biedingen worden aangepast als iemand actief onderzoek doet naar een vakantiebestemming die u te bieden heeft (bijvoorbeeld 'parijs vakanties augustus'), zelfs als de persoon zich niet fysiek in de buurt van die locatie bevindt.

Dag van de week en tijd van de dag

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de lokale tijd van de dag en de dag van de week in de tijdzone van iemand.

Voorbeeld: Voor een restaurant kunnen biedingen worden aangepast als iemand zoekt om 20:00 uur op een donderdag (wanneer de kans groter is dat mensen een reservering voor het weekend plaatsen) dan op een maandag om 08:00 uur.

Remarketinglijst

Beschrijving: Google Ads kan biedingen voor het zoeknetwerk, het Display Netwerk en Hoteladvertenties optimaliseren op basis van de remarketinglijst waartoe iemand behoort. Voor het zoeknetwerk en Display Netwerk kan ook worden gekeken naar hoe recent een gebruiker aan die lijst is toegevoegd. Voor het zoeknetwerk wordt ook rekening gehouden met de lijst waarop een gebruiker staat voor een bepaalde campagne of advertentiegroep.

Voorbeeld: Voor een online kledingwinkel kunnen biedingen worden aangepast op basis van het gegeven of een persoon een product tijdens een vorig bezoek al heeft bekeken, en of die het product vorige week heeft toegevoegd aan een winkelwagentje, omdat de kans dat de persoon het product dan zal kopen, groter is dan wanneer hij het vorige maand aan zijn winkelwagentje had toegevoegd.

Advertentiekenmerken

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van welke versie van een advertentie wordt getoond, inclusief de vraag of de advertentie is bedoeld voor een mobiele app.

Voorbeeld: Voor een telecombedrijf kunnen biedingen worden aangepast als met de getoonde advertentie reclame wordt gemaakt voor de 'Laatste deals' of voor 'Flexibele abonnementen', of dat deze verwijst naar de mobiele site of app, op basis van welke variant een grotere kans heeft om een conversie te genereren. Voor Display-campagnes moeten biedingen rekening houden met de advertentieformaten en -indelingen waarvan de kans het grootst is dat ze een conversie genereren.

Interfacetaal

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de taalvoorkeuren van een gebruiker.

Voorbeeld: Voor een site voor Spaans taalonderwijs kunnen biedingen worden aangepast voor de zoekopdracht 'een nieuwe taal leren' als de taalvoorkeur van een persoon is ingesteld op Engels in plaats van Spaans, en er minder kans bestaat dat de persoon een nieuwe training gaat kopen.

Browser

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de browser die een bezoeker gebruikt.

Voorbeeld: Voor een bedrijf voor gezonde voeding kunnen biedingen worden aangepast als een persoon zoekt met Chrome, wat in het verleden heeft geresulteerd in een hogere conversiekans voor die branche dan andere browsers.

Besturingssysteem

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van het besturingssysteem dat een bezoeker gebruikt.

Voorbeeld: Voor een ontwikkelaar van game-apps kunnen biedingen worden aangepast als iemand op Google Play zoekt naar 'puzzelgame' vanaf een Android-apparaat dat is geüpgraded naar de nieuwste OS-versie, wanneer de kans groter is dat de app wordt geïnstalleerd dan op een apparaat met een ouder OS.

Daadwerkelijke zoekopdracht (Zoeken en Shopping)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de tekst van de zoekopdracht die de advertentie heeft geactiveerd, niet alleen het overeenkomende zoekwoord.

Voorbeeld: Voor een schoenenwinkel kunnen biedingen worden aangepast als een persoon zoekt naar 'leren schoenen', omdat de kans dat een nieuw paar wordt gekocht dan groter is dan wanneer wordt gezocht op 'schoenreparatie', hoewel voor beide zoekopdrachten het brede zoekwoord 'schoenen' wordt gebruikt.

Zoeknetwerkpartner (alleen Zoeken)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van op welke zoekpartnersite de advertentie wordt weergegeven.

Voorbeeld: Voor een merk voor consumentenartikelen kunnen biedingen worden aangepast als een zoekopdracht afkomstig is van een relevantere zoekopdracht op een e-commercesite, waar de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd dan op een nieuwssite.

Webplaatsing (alleen Display)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van op welke siteplaatsing de advertentie wordt weergegeven.

Voorbeeld: Voor een merk voor consumentenartikelen kunnen biedingen worden aangepast als de advertentie wordt weergegeven op een populaire site met veel verkeer, waar de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd.

Sitegedrag (alleen Display)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de activiteit van een gebruiker op uw site, waaronder het aantal bekeken pagina's, de waarde van de bekeken producten, hoe ver het conversieproces is gevorderd en andere sites die eerder zijn bezocht.

Voorbeeld: Voor een meubelmerk kunnen biedingen worden aangepast als een persoon meerdere banken met een hogere waarde heeft bekeken in vergelijking met lampen die een lagere prijs hebben.

Productkenmerken (alleen Shopping)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van vergelijkbare kenmerken voor producten zoals prijs, staat, merk en productcategorie.

Voorbeeld: Voor een winkel die outdoorartikelen verkoopt, kunnen biedingen worden aangepast als u een nieuwe tent toevoegt aan uw productgegevens die vergelijkbaar is met andere tenten waarvoor de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd.

Kenmerken voor hotels en reisschema's (alleen Hoteladvertenties)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van hotelkenmerken en door de gebruiker geselecteerde reisschema's.

Voorbeeld: Voor een bepaald hotel kunnen biedingen worden aangepast als er positieve gebruikersbeoordelingen zijn en de gebruiker in- en uitcheckdatums heeft geselecteerd (in plaats van de standaardwaarde), waarbij de kans op een hotelboeking groter is.

Mobiele-app-beoordelingen (binnenkort beschikbaar)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van de kracht en de kwantiteit van de beoordelingen van een app.

Voorbeeld: Voor een fitnessmerk kunnen biedingen worden aangepast als een app veel goede recensies heeft gekregen en de kans groter is dat de app wordt geïnstalleerd.

Prijsconcurrentievermogen (alleen Shopping en Hoteladvertenties)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van hoe uw productprijs zich verhoudt tot die van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u.

Voorbeeld: Voor een kookwinkel kunnen biedingen worden aangepast als u een betere aanbieding heeft voor een messenset dan andere adverteerders.

Seizoensgebondenheid (alleen voor Shopping)

Beschrijving: Google Ads kan biedingen optimaliseren op basis van seizoensgebonden trends in verschillende perioden in het jaar.

Voorbeeld: Voor een elektronicawinkel kunnen biedingen worden aangepast als iemand op zoek is naar een nieuwe televisie tijdens de feestdagen, wanneer de kans op een conversie doorgaans groter is.

Flexibele beheeropties voor prestaties

Met Slim bieden kunt u prestatiedoelen stellen en de instellingen aanpassen aan uw unieke zakelijke doelstellingen:

• Optimaliseer biedingen voor het zoeknetwerk voor het door u geselecteerde attributiemodel, met inbegrip van data-driven-attributie.
  • Stel apparaatspecifieke prestatiedoelen voor mobiel, desktop en tablet in met doel-CPA-biedingen.
  • Gebruik ingebouwde beheerfuncties om specifieke biedstrategieën te behouden. Ga naar Zoekadvertenties op basis van AI aansturen voor meer informatie.

Transparante prestatierapportage

Slim bieden biedt rapportagetools die u meer inzicht geven in de prestaties van uw biedingen, zodat u eventuele problemen snel kunt oplossen. Bijvoorbeeld:

• Rapporten voor biedstrategie die u inzicht geven in de prestaties van uw Slim bieden-strategieën. Ga naar Uw rapporten voor biedstrategie zoeken om uw rapport te vinden.
  • Gedetailleerde biedstrategiestatussen die aangeven hoe uw biedingen ervoor staan.
  • Campagneconcepten en -experimenten voor zoek- en Display-campagnes die het makkelijk maken om te testen hoe goed Slim bieden presteert ten opzichte van uw huidige biedmethode.
  • Simulatoren die voorspellen hoe uw advertenties zouden hebben gepresteerd wat betreft belangrijke statistieken zoals kosten, conversies, conversiewaarde, vertoningen en klikken als u andere CPA- of ROAS-doelen of andere budgetten had ingesteld.
  • Waarschuwingen en meldingen die problemen met Conversies bijhouden aangeven en duidelijke stappen bieden om deze op te oplossen.

Voor wie dit geschikt is

Slim bieden werkt voor kleine en grote bedrijven. Slim bieden kan de gegevens van al uw campagnes gebruiken om de prestaties te optimaliseren, dus ook nieuwe campagnes zonder eigen gegevens presteren mogelijk beter. Voor een nauwkeurige evaluatie van de resultaten raden we u aan de prestaties te meten over langere perioden met minstens 30 conversies, zoals een maand of langer (50 conversies voor Doel-ROAS). Relevante zoekwoorden kunnen worden toegevoegd aan campagnes met een laag volume om de targeting uit te breiden en het aantal conversies te verhogen.

Adverteerders die Slim bieden gebruiken, moeten voldoen aan de toepasselijke wettelijke vereisten en het advertentiebeleid van Google. U bent er bijvoorbeeld verantwoordelijk voor te zorgen dat uw gebruik van Slim bieden voldoet aan het beleid voor gepersonaliseerd adverteren van Google. Het is belangrijk dat u bekend bent met de contextsignalen die in Slim bieden worden gebruikt, zodat u kunt bepalen of Slim bieden geschikt is voor uw bedrijf.

Een Slim bieden-strategie maken

Voordat u begint

Als u 'Slim bieden' wilt gebruiken, moet 'Conversies bijhouden' aanstaan. Meer informatie over verschillende manieren om conversies bij te houden

Stel app-conversies bijhouden in via Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface in Google Ads, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface.

U kunt op de volgende manieren een Slim bieden-strategie maken voor één campagne (standaardstrategie) of meerdere campagnes (portfoliobiedstrategie):

• Slim bieden-strategie maken met een nieuwe campagne
  • Strategie maken of wijzigen vanuit de campagne-instellingen
  • Strategie maken vanuit Biedstrategieën

Voer de volgende stappen uit om uw biedstrategieën te maken, te checken of te beheren:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.

Attributie van conversies via videoadvertenties voor Slim bieden

Voor videoadvertenties met Slim bieden gebruikt Google Ads conversiegegevens van uw campagnes om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een engagement met uw videoadvertentie tot een conversie zal leiden.

Engagements voor TrueView for Action-advertenties worden gedefinieerd als klikken op de advertentie of 10 seconden kijktijd. Als beide zich voordoen, wordt alleen de klik geteld. Als een gebruiker een videoadvertentie ten minste 10 seconden bekijkt, geldt dit als het pad naar een websiteconversie als de conversie binnen 3 dagen na de engagement plaatsvindt. Als een gebruiker op uw advertentie klikt, wordt een resulterende conversie binnen de huidige conversieperiode aan deze klik toegeschreven.

Slim bieden-campagnes uitbreiden met brede zoekwoorden

Brede zoekwoorden passen bijzonder goed bij Slim bieden-strategieën, zoals Aantal conversies maximaliseren, Conversiewaarde maximaliseren, Doel-CPA en Doel-ROAS.

U hoeft niet te segmenteren op zoektype om de optimalisatie te verbeteren. Het biedsysteem stelt een bod in voor elke afzonderlijke veiling van iedere zoekopdracht en biedt hoger of lager, afhankelijk van hoe goed de zoekopdracht waarschijnlijk presteert. Als u brede zoekwoorden toepast, kunnen de algoritmen sneller leren en extra veilingen vinden waarmee u uw groeidoelstellingen kunt behalen. Meer informatie over brede zoekwoorden