Använd pristillägg

Med pristillägg visas dina produkter eller tjänster i detalj, så att användarna snabbare kan hitta vad de letar efter via din annons. Eftersom varje uppgift med pristillägg har en egen länk kan användarna trycka sig vidare direkt från tillägget till det de vill ha på din mobilwebbplats.

I den här artikeln förklarar vi hur du skapar pristillägg. Om du vill ha bakgrundsinformation börjar du med Om pristillägg. Om du vill lägga till flera pristillägg kan du se Lägga till eller redigera flera pristillägg samtidigt.

Innan du börjar

När du ställer in ditt pristillägg ska du tänka på vad människor söker efter när de hittar din annons. Tänk på hur specifika annonsens sökord är och försök att matcha den nivån i det tillägg du skapar. Om dina sökord till exempel är riktade mot folk som söker efter exklusiva lakan ska tillägget ge användarna den specifika information de kan vilja ha: vilka lakan de kan köpa och priset för de olika sorterna. Tänk på att de som söker efter lakan antagligen inte vill ha information om handdukar eller mattor.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Avgör om du vill lägga till pristillägget på kontonivå, kampanjnivå eller annonsgruppsnivå. Om du lägger till det på kampanj- eller annonsgruppsnivå väljer du sedan den kampanj eller annonsgrupp där du vill lägga till tillägget.
  3. Klicka på Annonstillägg.
  4. Klicka på Visa.
  5. Klicka på + Tillägg.
  6. Klicka på + Nytt pristillägg.
  7. Ange språk, typ, valuta och priskvalificerare för detta specifika pristillägg.
  8. Använd tre till åtta rader för att beskriva dina produkter eller tjänster, deras respektive priser och en slutlig webbadress. Vi rekommenderar att du skapar fem eller fler rader.

1. Du behöver inte använda olika slutliga webbadresser för varje rad om du bara har en tillgänglig.
    2. Tillägg kan ha upp till 25 tecken per rubrik och 25 tecken per beskrivning. Din beskrivning eller rubrik kan förkortas för smalare mobila skärmar.
    3. Du hittar angivelser om vilka krav som gäller för varje typ av pristillägg i nästa avsnitt av artikeln.
    4. Tänk på att ditt tillägg ibland kan visas utan en beskrivning.
    5. Priset du anger kan avkortas eller avrundas för visning på mobiler. Beloppet 12 345,67 kronor skulle t.ex. kunna visas som 12,4k kronor.
  9. Klicka på Spara för att spara ditt nya pristillägg.

Krav för varje typ av pristillägg

Varumärken

Alla rubriker måste vara varumärken som faktiskt erbjuds och får inte innehålla något annat än varumärkesnamnet. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om det specifika varumärket.

• Exempel på rubrik: Google for Work
  • Exempel på beskrivning: Professionell e-post, kalendrar och lagringsutrymme online

Händelser

Alla rubriker måste hänvisa till specifika händelser (som händelsens datum, plats, typ eller artist). För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika händelsen.

• Exempel på rubrik: Den 19 november eller Folkmusikfestival i Falun
  • Exempel på beskrivning: Folkmusikfestival i Falun eller 19/11 2016

Plats

Alla rubriker måste vara platser som är relevanta för ditt företag. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika platsen.

• Exempel på rubrik: Göteborg
  • Exempel på beskrivning: Fem platser i centrum

Områden

Alla rubriker måste vara stadsdelar eller områden inom en ort eller region. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om det specifika grannskapet.

• Exempel på rubrik: Stockholm
  • Exempel på beskrivning: Två- och trerumslägenheter

Produktkategorier

Alla rubriker måste vara varianter av en produktkategori. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information som är specifik för produktkategorin.

• Exempel på rubrik: Tennisskor
  • Exempel på beskrivning: Herr, dam, barn

Produktnivåer

Alla rubriker måste vara nivåer eller storlekar. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika nivån.

• Exempel på rubrik: Deluxe
  • Exempel på beskrivning: Vår största presentkorg

Tjänster

Alla rubriker måste vara olika typer av tjänster. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika tjänsten.

• Exempel på rubrik: Tandblekning
  • Exempel på beskrivning: 30 minuters drop-in-behandling

Tjänstekategorier

Alla rubriker måste vara varianter av en tjänstekategori, en kategori som omfattar flera specifika tjänster. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika tjänstekategorin.

• Exempel på rubrik: Tandvård
  • Exempel på beskrivning: Barn, lagningar, blekning

Tjänstenivåer

Alla rubriker måste vara tjänstenivåer. Beskrivningen måste ge ytterligare vägledning om varje tjänstenivå.

• Exempel på header: Trestjärnigt hotell
  • Exempel på beskrivning: Bar på rummet, gratis internet