Använda pristillägg

Med pristillägg visas dina produkter eller tjänster i detalj så att användarna snabbare kan hitta det de letar efter via din annons. Eftersom varje uppgift med pristillägg har en egen länk kan användarna trycka sig vidare direkt från tillägget till det de vill ha på din mobilwebbplats.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar pristillägg. Om du vill ha bakgrundsinformation kan du läsa Om pristillägg. Om du vill lägga till många pristillägg kan du läsa Lägga till eller redigera flera pristillägg samtidigt.

Innan du börjar

När du ställer in ditt pristillägg ska du tänka på vad människor söker efter när de hittar din annons. Tänk på hur specifika annonsens sökord är och försök göra tillägget lika specifikt. Om dina sökord till exempel vänder sig till personer som söker efter exklusiva lakan ska tillägget ge användarna den specifika information de kan vilja ha: vilka modeller de kan köpa och deras pris. Tänk på att personer som söker efter lakan troligen inte vill ha information om handdukar eller mattor.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på plusteckenmenyn Add button (plus button  FAB).png och sedan på + Pristillägg.
  4. Välj på vilken nivå du vill lägga till tillägget på rullgardinsmenyn Lägg till i.
  5. Ange pristilläggets språk, typ, valuta och priskvalificerare.
  6. Ange rubrik, pris, beskrivning och slutlig webbadress för varje produkt eller tjänst som du vill visa upp. Du måste ange minst tre artiklar. Vi rekommenderar att du anger minst fem.

1. Du behöver inte använda olika slutliga webbadresser för varje rad om du bara har en enda tillgänglig.
    2. Tillägg kan innehålla upp till 25 tecken per rubrik och 25 tecken per beskrivning. Beskrivningen eller rubriken kan visas förkortad på smala mobilskärmar.
    3. Mer information om kraven på de olika typerna av pristillägg finns i nästa avsnitt.
    4. Tänk på att ditt tillägg ibland kan visas utan en beskrivning.
    5. Priset du anger kan visas avklippt eller avrundat på mobila enheter. Beloppet 12 345,67 kronor kan till exempel visas som 12,4k kr.
  7. Klicka på Spara för att spara det nya pristillägget.

Krav på de olika typerna av pristillägg

Varumärken

Alla rubriker måste vara varumärken som faktiskt erbjuds och får inte innehålla något annat än varumärkesnamnet. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om det specifika varumärket.

• Exempel på rubrik: Google for Work
  • Exempel på beskrivning: Professionell e-post, kalendrar och lagringsutrymme online

Händelser

Alla rubriker måste hänvisa till specifika händelser (som händelsens datum, plats, typ eller artist). För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika händelsen.

• Exempel på rubrik: Den 19 november eller Folkmusikfestival i Falun
  • Exempel på beskrivning: Folkmusikfestival i Falun eller 19/11 2016

Plats

Alla rubriker måste vara platser som är relevanta för ditt företag. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika platsen.

• Exempel på rubrik: Göteborg
  • Exempel på beskrivning: Fem platser i centrum

Områden

Alla rubriker måste vara stadsdelar eller områden inom en ort eller region. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om det specifika grannskapet.

• Exempel på rubrik: Stockholm
  • Exempel på beskrivning: Två- och trerumslägenheter

Produktkategorier

Alla rubriker måste vara varianter av en produktkategori. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information som är specifik för produktkategorin.

• Exempel på rubrik: Tennisskor
  • Exempel på beskrivning: Herr, dam, barn

Produktnivåer

Alla rubriker måste vara nivåer eller storlekar. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika nivån.

• Exempel på rubrik: Deluxe
  • Exempel på beskrivning: Vår största presentkorg

Tjänster

Alla rubriker måste vara olika typer av tjänster. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika tjänsten.

• Exempel på rubrik: Tandblekning
  • Exempel på beskrivning: 30 minuters drop-in-behandling

Tjänstekategorier

Alla rubriker måste vara varianter av en tjänstekategori, en kategori som omfattar flera specifika tjänster. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika tjänstekategorin.

• Exempel på rubrik: Tandvård
  • Exempel på beskrivning: Barn, lagningar, blekning

Tjänstenivåer

Alla rubriker måste vara tjänstenivåer. Beskrivningen måste ge ytterligare vägledning om varje tjänstenivå.

• Exempel på header: Trestjärnigt hotell
  • Exempel på beskrivning: Bar på rummet, gratis internet