Ställa in samlad fakturering

Annonsörer som arbetar med flera Google Ads-konton måste ofta hantera många olika fakturor. Om du använder samlad fakturering kan du effektivisera faktureringsprocessen genom att samla ihop flera fakturor till en månadsfaktura. Du kan då också själv göra fakturauppdateringar.

Innan du börjar:

• Läs om samlad fakturering att vara säker på att du uppfyller kraven.
  • Om du vill kunna använda samlad fakturering måste du ha ett förvaltarkonto och kontakta en onlinespecialist som hjälper dig att ställa in dina behörigheter. När behörigheterna har godkänts kan du utföra de uppgifter som beskrivs nedan.
  • För samlad fakturering krävs minst en faktura. Om du försöker lägga till ett konto till samlad fakturering utan att först skapa en faktura, ser du stegen för att ställa in standardfakturering.
Koppla ett nytt konto till samlad fakturering
  1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på det konto som du vill koppla till samlad fakturering.
  3. I detta konto klickar du på kugghjulet  eller verktygsikonen Alternativ och väljer Konfiguration. Välj sedan Fakturering och betalningar.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn på sidan Kontoregistrering och välj det land eller område där din faktureringsadress finns. Klicka sedan på Fortsätt.
  5. Sedan väljer du en betalningsprofil som ska användas för att betala för kontot. Du kan söka efter en befintlig profil genom att skriva in ett namn eller ett person-/organisationsnummer i sökfältet och klicka på Fortsätt.

6. Om du vill använda en ny profil för att betala för kontot klickar du på Lägg till ny betalningsprofil och sedan på Skicka. Kontot får inställningen manuell eller automatisk betalning som sin standardinställning.

7. När du har valt betalningsprofil väljer du fakturainställning för att samla kostnader för kontot.  Observera att om fakturainställningen är i en annan valuta så kan du inte välja den.
  8. Välj sedan ditt serviceavtal och klicka på Spara och fortsätt.
  9. På nästa sida skapar du en kontobudget. Använd standardinställningarna eller ange budgetbelopp, önskat startdatum och annan information.

Tips

Det kan vara praktiskt att lägga till ett inköpsordernummer som underlättar när ekonomiavdelningen ska verifiera ordern.

10. Klicka på Spara.
  11. Strax efter att du sparar får du avtal via e-post. Du måste läsa och godkänna dessa innan dina annonser kan börja visas.

Besök Google Ads

Koppla ett befintligt konto till samlad fakturering

Om du redan har ställt in fakturering för ett Google Ads-konto kan du placera detta befintliga konto under samlad fakturering.

De flesta kontotyper kan kopplas till samlad fakturering, men det finns vissa undantag. Kontakta onlinespecialisten om stegen nedan inte överensstämmer med det du ser i ditt konto.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på det konto som du vill koppla till samlad fakturering.
  3. I detta konto klickar du på kugghjulet  eller verktygsikonen Alternativ och väljer Konfiguration. Välj sedan Fakturering och betalningar.
  4. Klicka på länken Faktureringsöverföringar på sidan av sidan. Där bör du se den fakturagrupp som för närvarande betalar för kontot.
  5. Klicka på pennikonen . Om kontot du lägger till har manuella eller automatiska betalningar klickar du på Ändra betalare.
  6. På nästa sida väljer du när du vill att ändringen ska träda i kraft och klickar sedan på Nästa.
  7. Välj den fakturainställning som du vill länka till detta konto. Kom ihåg att om fakturainställningen är i en annan valuta kan du inte välja den.
  8. Välj sedan ditt serviceavtal och klickar på Spara och fortsätt.
  9. Nu är det dags att skapa en kontobudget. Använd standardinställningarna eller ange budgetbelopp, önskat startdatum och annan information.

Tips

Kostnader som du har samlat på dig i kontot före ändringsdatumet överförs inte till den samlade fakturan när du kopplar ett befintligt konto till samlad fakturering. Bara de kostnader som du samlar på dig efter ändringen kommer med i den samlade fakturan. Vi rekommenderar att du väljer första dagen i månaden som startdatum, så att du inte får flera fakturor för en viss månad.

10. Klicka på Spara.
  11. Strax efter att du sparar får du avtal via e-post. Du måste läsa och godkänna dessa innan dina annonser kan börja visas.

Besök Google Ads