Geconsolideerde facturering instellen

Adverteerders die met meerdere Google Ads-accounts werken, zijn vaak bezig met allerlei verschillende facturen. Met behulp van geconsolideerde facturering stroomlijnt u het factureringsproces door meerdere facturen samen te voegen op één maandfactuur. Een ander voordeel is dat u factuurupdates zelf kunt beheren.

Voordat u begint

• Lees de informatie over geconsolideerde facturering om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt.
  • Als u geconsolideerde facturering wilt instellen, heeft u een manageraccount nodig. Daarnaast moet u contact opnemen met een online specialist om rechten in te stellen. Zodra deze rechten zijn verleend, kunt u de taken uitvoeren die hieronder worden beschreven.
  • Voor geconsolideerde facturering is ten minste één factuurconfiguratie vereist. Als u probeert om een account toe te voegen aan geconsolideerde facturering zonder eerst een factuurconfiguratie te maken, worden de stappen voor standaardfacturering weergegeven.
Een nieuw account instellen voor geconsolideerde facturering
  1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik op het account waarvoor u geconsolideerde facturering wilt instellen.
  3. Nadat u het account heeft geopend, klikt u op het tandwielpictogram of op het gereedschapspictogram Opties, kiest u 'Instellen' en klikt u op Facturering en betaling.
  4. Klik op het dropdownmenu op de pagina 'Accountconfiguratie' en selecteer het land of gebied van uw factuuradres. Klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Selecteer nu een betalingsprofiel waarmee u voor het account wilt betalen. Voer een naam of een btw-nummer in het zoekveld in en klik op Doorgaan om een bestaand profiel te zoeken.

6. Als u een ​​nieuw profiel wilt gebruiken om te betalen voor het account, klikt u op 'Nieuw betalingsprofiel toevoegen', vult u uw gegevens in en klikt u op 'Verzenden'. Hierdoor wordt het account standaard ingesteld op handmatige of automatische betaling.

7. Nadat u het betalingsprofiel heeft geselecteerd, kiest u de factuurconfiguratie om de kosten voor dit account te consolideren.  Als uw factuurconfiguratie een andere valuta heeft, kunt u de configuratie niet selecteren.
  8. Kies vervolgens uw serviceovereenkomst en klik op Opslaan en doorgaan.
  9. Gebruik deze pagina om een accountbudget op te stellen. U kunt de standaardinstellingen gebruiken of het budgetbedrag, de gewenste startdatum en andere informatie opgeven.

Tip

Het is een goed idee om een inkoopordernummer toe te voegen, zodat uw financiële afdeling de order gemakkelijker kan verifiëren.

10. Klik op de knop Opslaan.
  11. U ontvangt nu per e-mail een of meer overeenkomsten. Deze moet u lezen en accepteren voordat uw advertenties kunnen worden weergegeven.

Ga naar Google Ads

Een bestaand account instellen voor geconsolideerde facturering

Als u facturering al heeft ingesteld voor een Google Ads-account, kunt u dit bestaande account instellen voor geconsolideerde facturering.

Hoewel geconsolideerde facturering voor de meeste accounts kan worden ingeschakeld, is dit voor sommige niet mogelijk, om uiteenlopende redenen. Als de volgende stappen niet overeenkomen met wat u in uw account ziet, neemt u contact op met een online specialist.

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik op het account waarvoor u geconsolideerde facturering wilt instellen.
  3. Nadat u het account heeft geopend, klikt u op het tandwielpictogram of op het gereedschapspictogram Opties, kiest u 'Instellen' en klikt u op Facturering en betaling.
  4. Klik op de link Overboekingen voor facturering aan de zijkant van de pagina. Daar ziet u de factuurconfiguratie die momenteel wordt gebruikt bij de betaling voor dat account.
  5. Klik op de potloodknop . Als het account dat u wilt toevoegen, gebruikmaakt van handmatige of automatische betalingen, klikt u op Wijzigen wie betaalt.
  6. Selecteer op de volgende pagina wanneer u de wijziging wilt laten ingaan en klik op Volgende.
  7. Selecteer de factuurconfiguratie die u aan dit account wilt linken. Houd er rekening mee dat als uw factuurconfiguratie een andere valuta heeft, u de configuratie niet kunt selecteren.
  8. Vervolgens kiest u de serviceovereenkomst en klikt u op Opslaan en doorgaan.
  9. Maak nu een accountbudget. U kunt de standaardinstellingen gebruiken of het budgetbedrag, de gewenste startdatum en andere informatie opgeven.

Tip

Als u voor een bestaand account geconsolideerde facturering inschakelt, moet u er rekening mee houden dat alle kosten die dit account voorafgaand aan de factureringswijziging heeft gegenereerd, niet worden overgezet naar de geconsolideerde factuur. Alleen kosten die na deze wijziging zijn gemaakt, kunnen worden gecombineerd in de geconsolideerde factuur. We raden u aan de eerste dag van de maand als startdatum te kiezen om te voorkomen dat u voor een bepaalde maand meerdere facturen ontvangt.

10. Klik op de knop Opslaan.
  11. U ontvangt nu per e-mail een of meer overeenkomsten. Deze moet u lezen en accepteren voordat uw advertenties kunnen worden weergegeven.

Ga naar Google Ads