Konfigurering af samlet fakturering

Annoncører, der arbejder med flere Google Ads-konti, skal ofte holde styr på mange fakturaer. Ved at bruge samlet fakturering strømlines faktureringsprocessen, da de mange fakturaer samles til én månedlig faktura. Det giver dig også mulighed for selv at administrere fakturaopdateringer.

Før du begynder:

• Læs Om samlet fakturering for at være sikker på, at du opfylder kravene.
  • Hvis du vil konfigurere samlet fakturering, skal du have en  og kontakte en onlinespecialist for at konfigurere tilladelser. Når tilladelserne er på plads, kan nedenstående opgaver fuldføres.
  • Samlet fakturering kræver mindst én fakturakonfiguration. Hvis du forsøger at føje en konto til samlet fakturering uden først at oprette en fakturakonfiguration, får du vist trinnene til opsætning af standardfakturering.
Sådan angiver du samlet fakturering for en ny konto
  1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på den konto, du vil angive samlet fakturering for.
  3. Når kontoen vises, skal du klikke på værktøjsikonet  og vælge Faktureringsindstillinger under "Fakturering".
  4. Klik på Administrer indstillinger.
  5. Klik på blyantikonet  ud for din faktureringsadresse, og brug rullemenuen til at vælge land eller område. Klik derefter på Fortsæt.
  6. Vælg derefter den betalingsprofil, der skal bruges til betaling på kontoen, ved at søge efter en allerede oprettet profil. Det gør du ved at angive et navn eller et skatte-id i søgefeltet og klikke på Fortsæt.

7. Hvis du ønsker at oprette en ny profil, der skal betale for kontoen, skal du klikke på Tilføj ny betalingsprofil, angive dine oplysninger og derefter klikke på Send. Dette indstiller kontoen til manuel eller automatisk betaling.

8. Når du har valgt betalingsprofilen, skal du vælge fakturakonfigurationen for at konsolidere omkostningerne for den pågældende konto.  Bemærk! Hvis fakturakonfigurationen er i en anden valuta, kan du ikke vælge den.
  9. Herefter skal du vælge din serviceaftale og klikke på Gem og fortsæt.
  10. På næste side skal du oprette et kontobudget. Du kan vælge at bevare standardindstillingerne eller udfylde budgetbeløb, ønsket startdato og andre oplysninger.

Tip!

Det er en god idé at tilføje et indkøbsordrenummer, da det vil gøre det lettere for din økonomiafdeling at godkende ordren.

11. Klik på knappen Gem.
  12. Når du gemmer, får du efter kort tid eventuelle aftaler via mail. Disse aftaler skal læses og accepteres, før dine annoncer kan begynde at blive vist.

Gå til Google Ads

Sæt en eksisterende konto på samlet fakturering

Hvis du allerede har konfigureret fakturering for en Google Ads-konto, kan du sætte denne eksisterende konto på samlet fakturering.

Mens de fleste konti kan sættes på samlet fakturering, findes der nogle, som af forskellige årsager ikke kan. Hvis nedenstående trin ikke svarer til det, som du ser på din konto, skal du kontakte din Online Specialist.

1. Log ind på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på den konto, der skal sættes på samlet fakturering.
  3. Når kontoen vises, skal du klikke på værktøjsikonet  og vælge Faktureringsindstillinger under "Fakturering".
  4. Klik på linket Faktureringsoverførsler ude i siden. Her bør du kunne se den fakturakonfiguration, der i øjeblikket betaler for kontoen.
  5. Klik på knappen Skift faktura. Klik på Skift betaler, hvis den konto, du er ved at tilføje, bruger manuelle eller automatiske betalinger.
  6. På den næste side skal du vælge, hvornår ændringen skal træde i kraft, og derefter klikke på Næste.
  7. Vælg den fakturakonfiguration, der skal linkes til denne konto. Husk! Hvis din fakturakonfiguration er i anden valuta, kan du ikke vælge den.
  8. Herefter skal du vælge din serviceaftale og klikke på Gem og fortsæt.
  9. Næste trin er at oprette et kontobudget. Du kan vælge at bevare standardindstillingerne eller udfylde budgetbeløb, ønsket startdato og andre oplysninger.

Tip!

Hvis du sætter en eksisterende konto på samlet fakturering, skal du huske, at alle de omkostninger, der er påløbet på kontoen før faktureringsændringsdatoen, ikke overføres til den samlede faktura. Det er med andre ord kun omkostninger, der er påløbet, efter at denne ændring er trådt i kraft, der kan kombineres på den samlede faktura. Vi anbefaler, at du vælger den første i måneden som startdato, så du slipper for at modtage flere fakturaer for en given måned.

10. Klik på knappen Gem.
  11. Når du gemmer, får du efter kort tid eventuelle aftaler via mail. Disse aftaler skal læses og accepteres, før dine annoncer kan begynde at blive vist.

Gå til Google Ads