Om kvalitetsresultatet

Kvalitetsresultatet har til formål at give dig en overordnet fornemmelse af dine annoncers kvalitet. Det kvalitetsresultat (fra 1 til 10), der rapporteres for hvert søgeord på din konto, er et estimat af kvaliteten af dine annoncer og de landingssider, der har udløst visning af dem. Der er tre faktorer, der afgør dit kvalitetsresultat:

Et godt kvalitetsresultat betyder altså, at vores systemer anser din annonce og landingsside for at være relevante og nyttige for en person, der kigger på din annonce.

Denne artikel beskriver, hvordan kvalitetsresultatet fungerer.

Kvalitetsresultatet er baseret på tidligere effektivitetsdata

Kvalitetsresultatet er et samlet estimat over, hvor effektivt et søgeord samlet set har været på tidligere annonceauktioner. Baseret på disse data får alle dine søgeord et kvalitetsresultat på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er det laveste resultat, og 10 er det højeste.

Tomme kvalitetsresultater vises som "—" i tabellen, og de vises, hvis der ikke er nok eksponeringer eller klik til at fastlægge et søgeords kvalitetsresultat præcist.

Statuskolonner for kvalitetsresultat

I disse statuskolonner kan du se de fire kvalitetsresultatværdier: Kvalitetsresultat, landingsideoplevelse, annoncerelevans og forventet klikrate (CTR).

Disse valgfrie kolonner kan tilføjes i dine søgeordsrapporter. Du kan også se disse resultater i den tekst, der vises i taleboblen, når du holder markøren over ikonet for søgeordsstatus (Boble for annonceafvisning).

Kolonner for historisk kvalitetsresultat

I disse historikkolonner kan du se historiske data for alle fire kvalitetsresultatkolonner: Kval.res. (hist.), Landingssideopl. (hist.), Annoncerelevans (hist.) og Forv. CTR (hist.).

I historikkolonnerne kan du se det seneste kendte resultat for rapporteringsperioden. Hvis du anvender segmentet "Dag" på dine søgeordsrapporter, rapporterer Google Ads daglige værdier, der viser, hvad resultatet var ved hver dags afslutning. Bemærk! I disse kolonner vises der ikke historiske data for datoer, der ligger før den 22. januar 2016. Hvis du tidligere har downloadet data for historisk kvalitetsresultat via en tredjepart eller scripts, bør disse data dog stadig være tilgængelige.

"Tomme" kvalitetsresultater

Nye søgeord får i første omgang et "tomt" kvalitetsresultat, der vises som "—" i tabellen. I takt med at dine annoncer vises, akkumulerer dine søgeord effektivitetsdata, og dit kvalitetsresultat ændrer sig muligvis. Kvalitetsresultatet ændrer sig muligvis, når du har opnået et tilstrækkeligt antal eksponeringer.

I nogle tilfælde vises der et "tomt" kvalitetsresultat, selvom et søgeord har ført til mange eksponeringer. Det kan ske, hvis dine søgeord ikke har ført til et tilstrækkeligt antal eksponeringer med eksakt match. Eksponeringer med eksakt match henviser til annoncer, der er blevet vist ved søgninger efter termer, som matcher dine søgeord præcist. Hvis din annonce ikke er blevet vist tilstrækkeligt tit i forbindelse med søgninger, hvor der har været eksakt match af dine søgeord, vises der altså muligvis et "tomt" kvalitetsresultat.

Du skal også være opmærksom på, at et søgeord kun kan opretholde sit kvalitetsresultat, hvis der er registreret eksponeringer med eksakt match for nylig. Hvis et søgeord ikke har ført til en tilstrækkelig mængde trafik inden for den seneste tid, kan det også medføre et "tomt" kvalitetsresultatet.

Forskellige kvalitetsresultater for samme søgeord

I nogle tilfælde kan der blive vist forskellige kvalitetsresultater for det samme søgeord på tværs af kampagner eller annoncegrupper. Årsagen til det er, at de tre komponenter, kvalitetsresultatet består af (forventet klikrate, annoncerelevans og landingssideoplevelse), varierer fra annoncegruppe til annoncegruppe afhængigt af annoncemateriale, målretning, landingsside og forskellige andre faktorer. Medmindre annoncegrupperne er helt ens, kan et søgeord altså have forskelligt kvalitetsresultat på tværs af annoncegrupper eller kampagner.

Hvordan adskiller det sig fra annoncekvaliteten på auktionstidspunktet?

Vigtigt! Dit kvalitetsresultat bruges ikke til at afgøre annoncerangeringen på auktionstidspunktet.

Annoncerangeringen beregnes på det tidspunkt, hvor en person udfører en søgning, der udløser, at din annonce deltager på en auktion. I forbindelse med annoncerangeringen tager vi højde for realtidssignaler såsom forespørgslen og brugerens kontekst (f.eks. enhedstype, foretrukket sprog, sted, tidspunkt på dagen, søgetermernes karakter, de andre annoncer og søgeresultater, der vises på siden samt andre signaler og attributter) for at kunne beregne mere nøjagtige målinger af den forventede klikrate, annoncerelevansen og landingssideoplevelsen. Kvalitetsresultatet er på den anden side et mere generelt estimat, der bygger på din gennemsnitlige tidligere effektivitet. En anden forskel er, at kvalitetsresultatet er søgeordsbaseret.

Få flere oplysninger om annoncerangering

Hvad kendetegner en annonce af høj kvalitet?

Her er et eksempel på en god brugeroplevelse, der bygger på en annonce, der er af høj kvalitet og relevant. Lad os sige, du ejer et website, der sælger strømper, og kunden Niels er på udkig efter stribede strømper. Sådan hjælper din annonce (og dine søgeord med et godt kvalitetsresultat) Niels med at finde det, han ønsker.

• Niels ser din annonce, da han søger efter "mænd stribede strømper". Din annonce har "[stribede strømper]" som et søgeord.
  • Niels klikker på annoncen og lander direkte på siden "stribede strømper til mænd" på dit website. Siden indlæses hurtigt og er let for Niels at bruge.
  • Niels køber flere par stribede strømper.

Det er det, vi kalder en fantastisk brugeroplevelse. Ud over at få et potentielt set bedre kvalitetsresultat i de fleste tilfælde, får relevante annoncer normalt flere klik, de vises på en højere position, og de er mere succesfulde for dig.