Update uw bestaande advertenties naar uitgebreide tekstadvertenties

Belangrijk: Vanaf 31 januari 2017 kunt u alleen nog tekstadvertenties maken en bewerken in de indeling voor uitgebreide tekstadvertenties. Uw bestaande standaardtekstadvertenties worden nog steeds weergegeven naast uitgebreide tekstadvertenties, maar u kunt de content van deze advertenties niet aanpassen. U kunt ze nog wel onderbreken en inschakelen. Als u uw standaardtekstadvertentie vóór 31 januari 2017 heeft gemaakt en de advertentie nog wacht op goedkeuring, wordt deze nog gewoon beoordeeld. We raden u ten zeerste aan stappen te nemen om uw standaardtekstadvertenties over te zetten naar de nieuwe uitgebreide indeling.

In dit artikel leest u hoe u alles uit uw nieuwe advertenties haalt.

Kent u de verschillen tussen uitgebreide tekstadvertenties en standaardtekstadvertenties niet? Meer informatie

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Kies in het linkermenu de campagne met de advertentie die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Advertenties.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de tekstadvertentie die u wilt bewerken en selecteer Kopiëren en bewerken in het dropdownmenu naast het potloodpictogram. Tekst van de bestaande advertentie wordt gebruikt om velden in de nieuwe indeling in te vullen, zodat u meteen op weg bent om een nieuwe uitgebreide advertentie te maken.
  6. Voer een uiteindelijke URL, een koptekst, beschrijvende tekst en tekst in de optionele Pad-velden in. Terwijl u typt, worden meteen een mobiele en een desktopversie van uw advertentie weergegeven in het Advertentievoorbeeld.
  7. Klik op Advertentie opslaan wanneer u tevreden bent met de nieuwe tekstadvertentie.
We raden u aan te wachten tot de nieuwe uitgebreide tekstadvertentie is goedgekeurd voordat u de standaardtekstadvertentie onderbreekt. Uw standaardtekstadvertentie onderbreken.

Maak optimaal gebruik van uitgebreide tekstadvertenties

Met uitgebreide tekstadvertenties beschikt u over een aantal van de beste praktijken die u al kent van tekstadvertenties. Maar met bijna 50% meer advertentietekst en een extra kop bieden uitgebreide tekstadvertenties u meer kansen om verbinding te maken met gebruikers en meer gekwalificeerde klikken naar uw website te genereren.

• Denk nog eens na over de boodschap van uw advertentie. Het kan verleidelijk zijn, maar voeg niet zomaar een tweede kop toe aan uw bestaande advertenties. Bekijk het hele bericht dat u wilt presenteren, rekening houdend met alle onderdelen van uw nieuwe advertentie.
  • Doe uw voordeel met de tekenlimieten. Uitgebreide kopvelden verhogen de klikbare ruimte van uw advertenties en stellen u in staat uitgebreider te communiceren met gebruikers die op zoek zijn, alvorens zij beslissen wel of niet door te klikken naar uw site.
  • Focus op het optimaliseren van uw koppen. Mensen lezen het meest waarschijnlijk de kop van uw advertentie. Bij weergave op de pagina met zoekresultaten, worden de kopvelden van de advertentie gecombineerd met een koppelteken '-'. Op mobiel kan de kop overlopen naar een volgende regel. Houd bij het schrijven van de advertentie rekening met de verschillende manieren waarop de kop kan worden weergegeven om ervoor te zorgen dat de advertentie pakkend is en zich makkelijk laat lezen op verschillende apparaten.
  • Maak drie tot vijf advertenties per advertentiegroep. In plaats van uw bestaande tekstadvertenties te bewerken, kunt u uw bestaande tekstadvertenties aanvullen met nieuwe uitgebreide tekstadvertenties. Door dit te doen kunt u de prestaties maximaliseren.
  • Gebruik advertentie-extensies. Wanneer u onder uw advertentie informatie opneemt, zoals extra deep links naar uw website of uw bedrijfslocatie, verhoogt dat aantoonbaar de prestaties van uw advertentie. Aan de slag
  • Experimenteer met verschillende advertentievarianten. Google Ads-hulpprogramma's die ondersteuning bieden voor experimenteren met verschillende advertentieteksten, zoals campagneconcepten en experimenten, zijn volledig compatibel met uitgebreide tekstadvertenties. We raden aan verschillende varianten van uw uitgebreide tekstadvertenties uit te proberen om te zien welke het beste presteren voor uw bedrijf.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

Lees de praktische tips van Google voor meer informatie hoe u optimaal gebruik kunt maken van uitgebreide tekstadvertenties.
Effectieve tekstadvertenties maken: praktische tips van Google