Om ändringar av frasmatchning och modifierare av breda matchningar

Det nya alternativet för frasmatchning har nu lanserats på alla språk. Frasmatchade sökord och MBM-sökord har samma uppdaterade frasmatchningsbeteende på alla språk.

Sedan februari 2021 innefattar frasmatchning modifierare av bred matchning (MBM). Från och med juli 2021 har både frasmatchade sökord och MBM-sökord samma uppdaterade frasmatchningsbeteende på alla språk och visar annonser vid sökningar med samma innebörd som sökorden.

Du behöver inte ändra dina frasmatchade sökord eller MBM-sökord för att ändringarna ska tillämpas.

Obs! De här ändringarna av frasmatchning och MBM påverkar inte exakt matchning, bred matchning eller negativa sökord. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning och negativa sökord.

Uppdaterad frasmatchning

Den uppdaterade frasmatchningen förenklar matchningstyperna genom att kombinera exaktheten med frasmatchning med den större räckvidden med (numera utfasade) modifierare av breda matchningar. Det nya frasmatchningsbeteendet är bredare än den tidigare frasmatchningen och något mer begränsande än den utfasade MBM-funktionen.

Ett exempel: Det frasmatchade sökordet ”flyttfirmor Örebro till Stockholm” innefattar precis som tidigare sökningar som ”billiga flyttfirmor Örebro till Stockholm”. Efter ändringen innefattar det också sökningar som tidigare bara matchades med MBM, som ”Örebro flyttfirma företag till Stockholm”. Med det uppdaterade frasmatchningsbeteendet fortsätter ordföljen att ha betydelse, och annonser visas inte vid sökningar där ordföljden ändrar innebörden i matchningen (till exempel sökningar efter flyttfirmor från Stockholm till Örebro). Se fler exempel på uppdaterad frasmatchning här.

Om ändringar av frasmatchning och modifierare av breda matchningar [Diagram]

Obs! Annonser kan visas vid sökningar med samma innebörd som ditt sökord. Sökordets innebörd kan vara underförstådd och sökningen kan vara en mer specifik variant med samma innebörd.

Modifierare av breda matchningar

Det går inte längre att använda modifierare av breda matchningar som separat matchningsbeteende. Det betyder att befintliga MBM-sökord fungerar exakt som frasmatchade sökord. Du kan inte heller skapa nya MBM-sökord.

Om du har äldre BMM-sökord i ditt konto:

• Befintliga MBM-sökord visas enligt det uppdaterade frasmatchningsbeteendet.
  • Du behöver inte lägga till samma sökord med frasmatchning för att fortsätta visa annonser.
  • Tidigare var det möjligt att lägga till en modifierare av breda matchningar i vissa av orden i en sökfras för att också resten av orden skulle fungera som brett matchade. Dessa delvis modifierade sökord fungerar nu exakt som med frasmatchning.
  • Om du redigerar äldre MBM-sökord konverteras sökordet automatiskt till frasmatchningsnotation (”sökord”) när du sparar.
  • Du kan fortfarande redigera andra attribut hos äldre MBM-sökord, som bud eller status.

Från och med juli 2021:

• Du kan inte lägga till nya sökord med den äldre MBM-notationen (+sökord).
  • Äldre MBM-sökord fortsätter visa annonser men beter sig som frasmatchade sökord.

Rekommenderade åtgärder

• Läs rekommendationen Ta bort överflödiga sökord för att hitta överflödiga MBM-sökord som förekommer i samma annonsgrupp som den frasmatchade varianten av sökordet.
  • Bevaka trafiken och lägg till negativa sökord om du vill utesluta vissa sökfrågor. Läs mer om negativa sökord
  • Kontrollera dina kampanjbudgetar så att du inte begränsas av budget, eftersom vissa frasmatchade sökord kan leda till större trafikvolym.
  • Läs rekommendationen Lägg till nya sökord för att se om det finns ytterligare sökord som du bör lägga till för att behålla täckningen. Eftersom vi begränsar räckvidden för MBM kan det finnas vissa sökfrågor som du inte längre når med dina befintliga sökord. Vi har märkt upp dessa sökord på listan över rekommenderade sökord. Läs mer om rekommendationer
  • Överväg att konvertera dina frasmatchade sökord och MBM-sökord till bred matchning om du använder Smart Bidding. På så sätt får du större räckvidd samtidigt du kan nå dina resultatmål.

Vanliga frågor

Vad händer med mina frasmatchade sökord och MBM-sökord?

För frasmatchade sökord kan det hända att du ser en ökning av trafikvolymen. Vi rekommenderar att du bevakar söktermsrapporten och kontoresultatet noga. Läs mer om söktermsrapporten

För MBM-sökord, särskilt sådana som använder modifierare av vissa ord men inte andra (till exempel +röda handskar), kan det hända att trafikvolymen minskar.

Bör jag konvertera mina MBM-sökord till frasmatchning?

Dina befintliga MBM-sökord fortsätter fungera och det finns inga fördelar med att konvertera dem. Om du ändå väljer att ändra dina MBM-sökord till frasmatchning (eller en annan matchningstyp) har vi två lösningar som kan hjälpa dig att konvertera dina MBM-sökord i stor skala.

Obs! Oavsett om du använder de här lösningarna eller konverterar manuellt skapas ett nytt sökord med önskad matchningstyp och MBM-sökorden tas bort. Resultatstatistiken från dina tidigare MBM-sökord överförs inte till de nya sökordsvarianterna. Du kan se resultatstatistik för borttagna sökord under Sökord i sidmenyn genom att ändra standardfiltret för sökordsstatus från Alla utom borttagna till Alla.

I Google Ads:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Välj sökorden du vill ändra eller markera kryssrutan högst upp i tabellen.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Gå till alternativet Ändra matchningstyper.
  7. När du håller muspekaren över Ändra matchningstyper ser du Ändra sökord med modifierare av breda matchningar.
  8. Välj Ändra sökord med modifierare av breda matchningar.

Med den här lösningen tillämpas endast den valda ändrade matchningstypen på MBM-sökord.

Animation som visar hur du ändrar sökord med modifierare av breda matchningar i Google Ads.

I Google Ads Editor visas varningar bredvid MBM-sökord. Välj Åtgärda för att uppdatera alla valda MBM-sökord till valfri matchningstyp.

Om jag har samma sökord med både frasmatchning och MBM, ska jag radera MBM-varianten?

För att hjälpa dig med den här åtgärden kan du använda rekommendationen Ta bort överflödiga sökord för att hitta överflödiga MBM-sökord som förekommer i samma annonsgrupp som den frasmatchade varianten av sökordet. Läs mer om hur du hittar och åtgärdar dubbletter av sökord

Om jag har både frasmatchade sökord och MBM-sökord i mitt konto, vilket får företräde i auktionen?

Den här ändringen påverkar inte vilken matchningstyp som får företräde i auktionerna. Normalt får sökordet med högst annonsrankning företräde vid annonsvisning, men det finns undantag. Läs mer om liknande sökord i ett Google Ads-konto

Vad händer med mina MBM-sökord där modifierare används på vissa ord men inte på andra?

Modifierare av breda matchningar tillämpas inte längre på bara en delmängd av orden i sökfrasen. Om du använder en sökfras som ”+röda handskar” tillämpas operatorn nu på båda orden, liknande ”röda +handskar” eller ”röda handskar”. För att kompensera för trafikminskningen rekommenderar vi följande åtgärder:

• Använd bred matchning (till exempel: flyttfirmor) om du använder Smart Bidding.

• Se rekommendationerna om att lägga till nya sökord för att se vilka sökord du bör lägga till för att återfå trafikvolymen.

Påverkar detta sökordets kvalitetsresultat?

Ändringen påverkar inte kvalitetsresultatet. Läs mer om kvalitetsresultat

Hur påverkar detta sökord för display/video?

Uppdateringen till det nya frasmatchningsbeteendet påverkar inte matchningsbeteendet hos sökord för display eller video.
  • I Display-nätverket tolkas alla sökord som brett matchade.
  • Sökord för video, inklusive YouTube-sökning, använder endast exakt matchning, frasmatchning och bred matchning. MBM tolkas som bred matchning och påverkas därför inte av den här ändringen.

I likhet med hur det fungerar i Googles söknätverk kommer annonsörer inte längre att kunna skapa sökord med MBM-notation från och med juli 2021. Vi rekommenderar att du använder frasmatchning i videokampanjer om du vill säkerställa att användarsökningar har samma innebörd som sökordet.