Om endringer i endringselementer for frasesamsvar og fleksibelt samsvar

Den nye funksjonaliteten for frasesamsvar er nå tilgjengelig på alle språk. Søkeord med frasesamsvar og søkeord med endringselement for fleksibelt samsvar har nå den samme oppdaterte funksjonaliteten for frasesamsvar på alle språk.

I februar 2021 begynte Google Ads å innlemme funksjonalitet fra endringselementer for fleksibelt samsvar (BMM) i frasesamsvar. Fra og med juli 2021 kommer både søkeord med endringselementer for fleksibelt samsvar og søkeord med frasesamsvar til å ha den samme oppdaterte funksjonaliteten for frasesamsvar på alle språk. Dette betyr at det vises annonser for søk som omfattes av betydningen av det aktuelle søkeordet.

Du behøver ikke å gjøre noe i forbindelse med søkeord med BMM og frasesamsvar for at disse endringene skal implementeres.

Merk: Disse endringene i BMM og setningssamsvar har ikke innvirkning på samsvartypene eksakt samsvar, negativt samsvar og fleksibelt samsvar. Finn ut mer om samsvarsalternativer for søkeord og negative søkeord.

Oppdatert frasesamsvar

Med oppdatert frasesamsvar blir det enklere å bruke samsvartyper, ettersom kontrollen du oppnår med frasesamsvar, kombineres med den utvidede rekkevidden som oppnås med endringselementet for fleksibelt samsvar. Den nye funksjonaliteten for frasesamsvar er mer omfattende enn den foregående funksjonaliteten, og den er litt mer restriktiv enn funksjonaliteten i nå avviklede BMM.

Søkeordet «flyttetjenester Oslo til Kristiansand» med frasesamsvar dekker for eksempel fortsatt søk som «rimelige flyttetjenester Oslo til Kristiansand». I tillegg omfatter søkeordet også søk det tidligere bare ble funnet samsvar med gjennom BMM, som for eksempel «flyttetjenester bedrift Oslo til Kristiansand». Med oppdatert frasesamsvar har rekkefølgen av ordene fortsatt innvirkning på samsvarfunksjonaliteten. Det vises ikke annonser for søk der ordlyden endrer betydningen til samsvaret (f.eks. folk som skal flytte fra «Kristiansand til Oslo»). Her kan du finne flere eksempler på oppdatert frasesamsvar.

Om endringer i endringselementer for frasesamsvar og fleksibelt samsvar [Diagram]

Merk: Det kan vises annonser for søk som omfattes av søkeordets betydning. Denne betydningen kan være underforstått, og brukerens søk kan være en mer spesifikk variant av betydningen.

Endringselement for fleksibelt samsvar

Endringselement for fleksibelt samsvar kommer ikke lenger til å være tilgjengelig som en egen samsvarfunksjon. Dette innebærer at eksisterende søkeord med BMM kommer til å fungere akkurat som om de var søkeord med frasesamsvar, og du kan ikke lenger opprette nye søkeord med BMM.

Dette skjer med eldre BMM-søkeord i kontoen din:

• De eksisterende BMM-søkeordene får den oppdaterte funksjonen for frasesamsvar.
  • Du trenger ikke å legge til de samme søkeordene med frasesamsvar for at det fortsatt skal vises annonser.
  • Tidligere kunne du legge til BMM i en undergruppe av termene i et søkeord, mens resten av termene hadde fleksibelt samsvar. Disse delvis endrede søkeordene fungerer nå utelukkende som søkeord med frasesamsvar.
  • Hvis du redigerer teksten i eldre BMM-søkeord, konverteres disse søkeordene automatisk til notasjonen for frasesamsvar («søkeord»).
  • Du kan fortsatt redigere andre attributter i de eldre BMM-søkeordene dine, for eksempel bud eller status.

*Følgende gjelder per juli 2021:

• Nye søkeord kan ikke legges til med den eldre versjonen av BMM-notasjonen (+søkeord).
  • De gamle BMM-søkeordene vises fortsatt, men de fungerer som søkeord med frasesamsvar.

Anbefalte handlinger

• Merk av for «Fjern overflødige søkeord»-anbefaling for å fremheve overflødige søkeord med BMM som er overflødige ettersom de aktuelle søkeordene allerede er oppført med frasesamsvar i den samme annonsegruppen.
  • Overvåk trafikken din, og legg til negative søkeord hvis du ønsker å ekskludere visse søk. Finn ut mer om negative søkeord
  • Kontrollér at kampanjebudsjettene dine ikke er begrenset av budsjettet, ettersom volumet kan øke for enkelte søkeord med frasesamsvar.
  • Gjennomgå «Legg til nye søkeord»-anbefalingen for å se om du bør legge til flere søkeord for å opprettholde dekningen. Siden vi reduserer rekkevidden til BMM, er det kanskje enkelte søk du ikke lenger når ut til med de eksisterende søkeordene dine. Vi har merket disse søkeordene i listen over anbefalte søkeord.Finn ut mer om anbefalinger
  • Hvis du bruker smart budgivning, kan du vurdere å konvertere søkeord med BMM og frasesamsvar til søkeord med fleksibelt samsvar. På denne måten oppnår du størst mulig rekkevidde samtidig som det tas hensyn til resultatmålene dine i budgivningen.

Vanlige spørsmål

Hva skjer med trafikk tilknyttet søkeordene mine med BMM og frasesamsvar?

For søkeord med frasesamsvar kan du oppleve at trafikkvolumet øker. Vi anbefaler at du overvåker søketermrapporten og kontoresultatene nøye. Finn ut mer om søketermrapporten

Du kan oppleve at trafikkvolumet for søkeordene dine med BMM reduseres. Dette gjelder spesielt søkeordene der endringselementene omfatter enkelte termer, men ikke alle (f.eks. +flytte tjenester).

Bør jeg konvertere søkeordene med BMM til frasesamsvar?

De eksisterende BMM-søkeordene dine kommer fortsatt til å fungere, og det er ingen fordeler ved å konvertere dem. Hvis du likevel ønsker å endre BMM-søkeordene til frasesamsvar (eller en annen samsvartype), har vi to løsninger som gjør det enklere å konvertere et høyt antall BMM-søkeord.

Merk: Uansett om du bruker disse løsningene eller konverterer søkeordene manuelt, blir et nytt søkeord opprettet med ønsket samsvartype, og BMM-søkeordene fjernes. Resultatstatistikken for de tidligere BMM-søkeordene overføres ikke til de nye søkeordene. Du kan se statistikk om resultatene du har oppnådd med søkeord som er fjernet, via «Søkeord»-alternativet i sidemenyen. Deretter kan du endre standardfilteret for søkeordstatus fra «Alle unntatt fjernede» til «Alle».

Gjør følgende i Google Ads:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Søkeord for søkeannonsering.
  4. Velg søkeordene du vil endre, eller velg alle søkeordene med avmerkingsboksen øverst i tabellen.
  5. Klikk på Endre.
  6. Gå til Endre samsvartyper.
  7. Når du holder markøren over Endre samsvartyper, får du opp alternativet Endre søkeord med endringselementer for fleksibelt samsvar.
  8. Velg Endre søkeord med endringselementer for fleksibelt samsvar.

Når du følger denne fremgangsmåten, omfatter de aktuelle endringene for samsvartyper bare søkeord med BMM.

Animasjon som viser hvordan du endrer søkeord med endringselementer for fleksibelt samsvar i Google Ads-brukergrensesnittet.

I Google Ads Editor vises advarsler ved siden av søkeord med BMM. Via Korriger-forespørselen kan du oppdatere alle de valgte søkeordene med BMM til en hvilken som helst samsvartype.

Bør jeg slette versjonen med BMM hvis jeg har samme søkeord både med frasesamsvar og BMM?

Du kan rydde opp i søkeordene ved å følge «Fjern overflødige søkeord»-anbefalingen, for da fremheves søkeord med BMM som er overflødige, fordi de aktuelle søkeordene allerede er oppført med frasesamsvar i den samme annonsegruppen. Finn ut mer om hvordan du kan finne og korrigere dupliserte søkeord

Hvis jeg både har et søkeord med BMM og et søkeord med frasesamsvar, hvilket av disse foretrekkes da under auksjonen?

Vi behandler søkeord med frasesamsvar og den eldre versjonen av søkeord med BMM likt i annonseauksjonen. Som regel er det søkeordet med den høyeste annonserangeringen som utløser visningen av en annonse, men det finnes unntak. Finn ut mer om lignende søkeord i Google Ads-kontoer

Hva skjer med søkeordene med BMM der endringselementene omfatter enkelte termer, men ikke alle?

Du kan ikke lenger bruke endringselementer for fleksibelt samsvar på en undergruppe av termene i et søkeord. Hvis du bruker et søkeord som +flytte tjenester, gjelder operatoren nå for begge ordene, akkurat som om du hadde skrevet inn +flytte +tjenester eller "flytte tjenester". Slik kan du kompensere for reduksjonen av trafikkvolumet:

• Bruk fleksibelt samsvar (f.eks. «flytte tjenester») hvis du bruker smart budgivning.

• Utforsk «Legg til nye søkeord»-anbefalingene for å se hvilke søkeord du bør legge til å få tilbake trafikkvolumet du har mistet.

Påvirker dette kvalitetspoengene for søkeord?

Denne endringen har ingen innvirkning på kvalitetspoengene. Finn ut mer om kvalitetspoeng

Hvordan påvirker dette søkeordene for banner- og videoannonsering?

Denne oppdateringen av funksjonaliteten for frasesamsvar har ingen innvirkning på samsvarfunksjonaliteten for søkeord for banner- eller videoannonsering.
  • I Displaynettverket behandles alle søkeord utelukkende som søkeord med fleksibelt samsvar.
  • I videonettverket – deriblant YouTube-søk – brukes bare eksakt samsvar, frasesamsvar og fleksibelt samsvar som samsvartyper. BMM betraktes som fleksibelt samsvar og berøres derfor ikke av denne lanseringen.

På samme måte som for Søkenettverket kan annonsører ikke lenger opprette søkeord med BMM-notasjon fra og med juli 2021. Vi anbefaler at du bruker frasesamsvar for videokampanjer hvis du ønsker at det skal tas hensyn til betydningen av søkeordet i brukernes søk.

Linker til relatert innhold