Vis lokale søkeannonser på Google Maps

Annonsering på Google Maps er en virkningsfull måte å trekke til deg kunder i lokalmiljøet. Hvis du har en lokal bedrift, kan annonser på Maps gjøre det enklere for folk å finne deg.

Denne artikkelen forklarer hvordan du viser annonser på Google Maps. Les mer om lokale søkeannonser på Google Maps.

Veiledning

Slik får du søkeannonsene dine til å vises på Google Maps:

• Slå på adressetillegg i Google Ads-kontoen din. Finn ut mer
  • Konfigurer eller oppdater oppføringen din i Google Min bedrift. Hvis du ikke har en Google Min bedrift-oppføring ennå, konfigurerer du den. Hvis du allerede har en oppføring, kontrollerer du at informasjonen er korrekt. Finn ut mer
  • Bruk stedsmålretting og by på steder. Målrett annonsene mot et bestemt sted, og angi bud etter sted – dermed øker budene dine jo nærmere folk befinner seg bedriften din. Finn ut mer
  • Optimaliser søkeordene din. I kampanjene dine bør du bruke søkeord som er knyttet til stedet bedriften befinner seg på, og hva folk søker etter lokalt. Finn ut mer

Slik går du gjennom klikkloggen din

For å se hvordan annonsene dine gjør det på Google Maps, sjekker du resultatdataene. Søkeannonser kan generere tre typer klikk:

• Klikk for å få stedsinformasjon: når folk klikker for å utvide annonser fra listen over søkeresultater
  • Klikk for å få veibeskrivelse: når folk klikker for å få veibeskrivelse til bedriften din
  • Klikk for å ringe på mobil: når folk klikker for å ringe til bedriften din

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Slik gjennomgår du resultatene for disse klikktypene:

1. Åpne Kampanjer, Annonsegrupper, Annonser eller Søkeord fra sidemenyen, avhengig av hvor og hvordan du har konfigurert målretting, budgivning og søkeord.
  2. Klikk på Segmentering og deretter på Klikktype øverst på siden.
Get location details