Lokale zoekadvertenties tonen op Google Maps

Adverteren op Google Maps is een krachtige manier om klanten bij u in de buurt te bereiken. Als u een lokaal bedrijf heeft, kunnen mensen uw locatie makkelijk vinden via advertenties op Maps.

In dit artikel wordt beschreven hoe u advertenties kunt tonen op Google Maps. Bekijk meer informatie in Over lokale zoekadvertenties op Google Maps.

Instructies

Als u uw zoekadvertenties wilt tonen op Google Maps, moet u het volgende doen:

• Zet locatiecomponenten aan voor uw Google Ads-account. Meer informatie
  • Stel uw Bedrijfsprofiel-vermelding in of update deze. Als u nog geen vermelding heeft, stelt u uw Bedrijfsprofiel-vermelding in. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn als u al wel een vermelding heeft. Meer informatie
  • Gebruik targeting en bieden op locatie. Target een specifieke locatie en stel locatiespecifieke biedingen in. Uw biedingen worden dan verhoogd voor mensen die zich in de buurt van uw bedrijf bevinden. Meer informatie
  • Optimaliseer uw zoekwoorden. Neem in uw campagnes zoekwoorden op die zijn gerelateerd aan uw locatie en daadwerkelijk worden gebruikt in lokale zoekopdrachten. Meer informatie

Hoe u de klikgeschiedenis kunt bekijken

Als u wilt weten hoe uw zoekadvertenties op Google Maps het doen, bekijkt u de prestatiegegevens. Met zoekadvertenties kunnen drie typen klikken worden gegenereerd:

• Klikken op 'Locatiegegevens ophalen': wanneer mensen klikken om advertenties in de lijst met zoekresultaten uit te vouwen.
  • Klikken op 'Routebeschrijving': wanneer mensen klikken om een routebeschrijving naar uw bedrijf op te vragen.
  • Klikken op de advertentie om uw bedrijf mobiel te bellen: wanneer mensen klikken om uw bedrijf te bellen.

Volg de onderstaande instructies om de prestaties van elk kliktype te bekijken vanuit uw zoekadvertenties in het zoeknetwerk op Google Maps:

1. Open het tabblad Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties of Zoekwoorden.
  2. Klik op het Segment-pictogram Segment en selecteer vervolgens Kliktype.