Google Analytics instellen voor winkelpagina's

Als gebruikers op uw advertenties met lokale voorraad klikken, komen ze terecht op uw winkelpagina, een door Google gehoste pagina waarop uw producten onder de aandacht worden gebracht die verkrijgbaar zijn in een winkel in de buurt van de gebruiker. Deze pagina bevat ook informatie over uw bedrijf, zoals uw merklogo en winkelgegevens zoals de locatie en openingstijden.

Gebruik Google Analytics om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers van uw winkelpagina. Met Analytics kunt u online gedrag bijhouden, zoals paginaweergaven en klikken om een routebeschrijving op te vragen of uw winkel te bellen.

Google Analytics instellen

Hier volgen de stappen om aan de slag te gaan met Google Analytics. Nadat u de volgende stappen heeft uitgevoerd, kunt u gegevens krijgen over uw winkelpagina.

Opmerking: Google Analytics voor winkelpagina's is momenteel niet beschikbaar voor gratis lokale productvermeldingen.

Stap 1: Uw instellingen voor Google Analytics kiezen

Er zijn 2 opties:

Gebruik de methode die u heeft gekozen in stap 1 en kies de volgende instellingen voor een property voor een Google-winkelpagina:

• Accountnaam en websitenaam: Gebruik een eenvoudige beschrijving voor beide velden (bijvoorbeeld 'Google-winkelpagina' voor het account en de website).
  • Website-URL: Vul het juiste Google-domein voor uw land in (gebruik bijvoorbeeld www.google.nl voor Nederlandse accounts).
  • Branchecategorie: Selecteer Shopping in het dropdown-menu.
  • Tijdzone voor rapportage: Selecteer de betreffende opties en klik op Tracking-ID ophalen.

Stap 2: Een property voor een Google-winkelpagina maken

Zo stelt u een nieuwe property in voor de Google-winkelpagina:

1. Selecteer het tabblad Beheerder.
  2. Selecteer in het dropdownmenu voor de kolom Account het account waaraan u de property wilt toevoegen. Als u veel accounts heeft, kunt u het zoekvak gebruiken om het juiste account te vinden.
  3. Selecteer in het dropdownmenu van de kolom Property de optie Nieuwe property maken. Als u niet beschikt over rechten om het account te bewerken, ziet u niet de optie Nieuwe property maken. Controleer of u het juiste account heeft geselecteerd in de kolom Account.

Stap 3: De nieuwe tracking-ID (UA-xxxxxx-xx of G-xxxxxxxxxx) indienen voor activering

Nadat u de nieuwe tracking-ID heeft gemaakt, vult u het Google Analytics-formulier voor een winkelpagina in om uw account te registreren. Google stuurt u een bevestiging zodra de registratie is afgerond.

Stap 4: Uw rapportagedashboard instellen

1. Klik voor de instelling Rapportage op Dashboards en vervolgens op + Nieuw dashboard.
  2. Klik op Importeren uit galerij, zoek de optie voor winkelpagina's en klik op Importeren.
  3. Negeer de standaardinstelling Alle websitegegevens en klik op Maken.

Als u gegevensverzameling voor remarketing wilt aanzetten, gaat u naar de instelling Beheerder en klikt u in de kolom Property op Trackinginfo. Bekijk meer informatie over remarketingdoelgroepen in Analytics.

Uw rapporten analyseren

Google Analytics-rapporten bieden inzichten met betrekking tot de manier waarop gebruikers omgaan met uw winkelpagina, zodat u vervolgens actie kunt ondernemen om beter de aandacht van uw lokale doelgroep te trekken.

Gecombineerde gegevenspunten

Gebruik Google Analytics-rapporten om op strategische wijze inzichten in de gebruikers van uw winkelpagina te verzamelen op basis van gecombineerde gegevenspunten.

3 scenario's waarin u gecombineerde gegevenspunten kunt gebruiken:

Gegevenspunten Insight Actie
Geo + Gebeurtenissen Locatiegegevens gecombineerd met gebeurtenissen van het type 'klik om routebeschrijving op te vragen' of 'klik om te bellen' Het aantal bezoeken aan de fysieke winkel en lokale koopgewoonten schatten
Gebeurtenissen + Apparaat Apparaat dat wordt gebruikt om uw site te openen (bijvoorbeeld op desktops of mobiele apparaten) De waarde van uw Google Ads-apparaatbod verhogen voor betere plaatsing van advertenties met informatie over de winkelvoorraad
Tijd van de dag + Gebeurtenissen Overzichtsgegevens per uur gecombineerd met klikgebeurtenissen en sessies Biedingen aanpassen op basis van dagelijkse kooptrends

Bekijk meer informatie over hoe u de status en prestaties van uw account kunt controleren.