Konfigurer Google Analytics til din lokale butiksfacade

Når en bruger klikker på en af dine annoncer for lokalt butikslager, bliver vedkommende ført videre til din lokale butiksfacade, som er en Google-hostet side, hvor der vises produkter, som du sælger i en butik i nærheden af brugeren. Din lokale butiksfacade indeholder også oplysninger om din virksomhed, f.eks. dit brandlogo, og om butikken, f.eks. adresse og åbningstider.

Du kan bruge Google Analytics til at hjælpe dig med at forstå brugernes adfærd på siden med din lokale butiksfacade. Analytics giver dig mulighed for at måle onlineadfærd, f.eks. sidevisninger og klik for at få en rutevejledning eller ringe til din butik.

Konfigurer Google Analytics

Følg disse trin for at komme godt i gang med Google Analytics. Når du har fuldført nedenstående fremgangsmåde, er du klar til at modtage data om din lokale butiksfacade.

Bemærk! Lokale butiksfacader i Google Analytics er i øjeblikket ikke tilgængelige for gratis lokale produktfortegnelser.

Trin 1: Vælg Google Analytics-konfiguration

Der er to muligheder:

Uanset hvilken mulighed du vælger i trin 1, skal du angive følgende indstillinger for en ejendom til din lokale butiksfacade på Google:

• Kontonavn og websitenavn: Brug en kortfattet beskrivelse i begge felter (f.eks. "Lokal butiksfacade på Google" til både konto og website).
  • Websitets adresse: Angiv det relevante Google-domæne for dit land (f.eks. www.google.dk for en konto i Danmark).
  • Branchekategori: Vælg Shopping på rullemenuen.
  • Rapporteringstidszone: Vælg de relevante muligheder, og klik på Hent sporings-id.

Trin 2: Opret en ejendom til din lokale butiksfacade på Google

Følg denne fremgangsmåde for at oprette og konfigurere en ny ejendom til din lokale butiksfacade på Google:

1. Vælg fanen Administrator.
  2. Brug rullemenuen i kolonnen "Konto" til at vælge den konto, som ejendommen skal tilføjes på. Hvis du har mange konti, kan du bruge søgefeltet som en hjælp til at finde den rette konto.
  3. Vælg Opret en ny ejendom på rullemenuen i kolonnen "Ejendom". Hvis du ikke har redigeringstilladelse på kontoen, kan du ikke se muligheden "Opret en ny ejendom". Tjek i kolonnen "Konto", at du har valgt den rette konto.

Trin 3: Indsend det nye sporings-id (UA-xxxxxx-xx eller G-xxxxxxxxxx) til aktivering

Når du har oprettet det nye sporings-id, skal du udfylde formularen Google Analytics til din lokale butiksfacade for at registrere din konto. Google sender dig en bekræftelse, når registreringen er fuldført.

Trin 4: Konfigurer dit kontrolpanel til rapportering

1. Klik på Kontrolpaneler under indstillingen "Rapportering" og derefter på + Nyt kontrolpanel.
  2. Klik på Importér fra galleri, søg efter "lokal butiksfacade", og klik på Importér.
  3. Ignorer standardindstillingen "Alle websitedata", og klik på Opret.

Hvis du vil aktivere dataindsamling til remarketing, skal du gå til indstillingen Administrator og klikke på Sporingsoplysninger i kolonnen "Ejendom". Få flere oplysninger om remarketingmålgrupper i Analytics.

Analysér dine rapporter

Med Google Analytics-rapporter kan du få indsigt i, hvordan brugerne interagerer med din lokale butiksfacade, så du kan udføre de rette handlinger for at nå ud til din lokale målgruppe.

Kombinerede datapunkter

Brug Google Analytics-rapporter til at få strategisk indsigt om brugerne af din lokale butiksfacade ved hjælp af kombinerede datapunkter.

Her er tre forskellige scenarier for brug af kombinerede datapunkter:

Datapunkter Indsigt Handling
Geografi + hændelser Lokationsdata kombineres med hændelserne "klik for at få rutevejledning" eller "klik for at ringe" Estimere antal butiksbesøg og lokale indkøbsvaner
Hændelser + enhed Hvilken enhed der er blevet brugt til at få adgang dit website (f.eks. computer eller mobilenhed) Hæv dit Google Ads-bud for en bestemt enhedstype for at sikre din annonce for lokalt butikslager en bedre placering
Tidspunkt på døgnet + hændelser Timeopdelte data kombineres med klikhændelser og sessioner Juster budgivningen ud fra købstendenser for forskellige tidspunkter på døgnet