Om smarta displaykampanjer

Smarta displaykampanjer är en enkel och intelligent lösning för att hantera de komplexa variablerna inom displayannonsering. Detta kan vara det enklaste sättet att bredda din kundbas och generera nya konverteringar. Använd en smart displaykampanj när du vill visa annonser i de flesta format i Googles Display-nätverk och nå människor under alla faser av köpcykeln – från att de har visat intresse till att de är redo att köpa.

Smarta displaykampanjer i Display-nätverket kombinerar tre optimeringstekniker och förenklar arbetet med att ställa in inriktning och bud och skapa annonser:

• Automatisk budgivning: Smarta displaykampanjer använder budstrategin Mål-CPA. De optimerar dina bud utifrån hur troligt det är att de leder till konvertering vid varje enskild annonsauktion, så att du får största möjliga värde av annonseringen.
  • Automatisk inriktning: Inriktningen optimeras under tiden som kampanjen körs så att annonserna visas där de ger bäst resultat. Där det är möjligt används dynamisk prospektering för att matcha ditt flöde med de personer som mest sannolikt kommer att konvertera.
  • Automatisk annonsgenerering: Annonserna skapas automatiskt utifrån de byggstenar du tillhandahåller, som rubriker, beskrivningar, logotyper och bilder. De anpassas responsivt i de flesta annonsutrymmen i Display-nätverket.

Denna artikel innehåller en översikt över smarta displaykampanjer. Om du vill börja använda dem direkt kan du läsa om hur du skapar och hanterar smarta displaykampanjer. Nu finns det ett alternativ för att använda smarta displaykampanjer med betalning för konverteringar. Läs mer här.

Fördelar

En framgångsrik kampanj på bara några minuter. Du ger oss byggstenarna till dina annonser, som rubriker, bilder och logotyper. Vi hittar så många kunder som möjligt för ditt CPA-bud och din budget.

Smartare, inte svårare. Smarta displaykampanjer optimeras automatiskt på bara några dagar. Din kampanj väljer automatiskt den bästa kombinationen av tillgångar så att du får bästa möjliga resultat. På så sätt kan du se vilka av dina rubriker, beskrivningar, bilder och logotyper som fungerar bäst.

Hitta de personer som ger dig bäst resultat. Nå de användare som mest sannolikt konverterar och generera så många konverteringar som möjligt för ditt bud. Smarta displaykampanjer optimerar resultatet genom automatisk budgivning och inriktning, inklusive remarketing. Du kan förbättra resultatet ytterligare med dynamisk prospektering, som matchar användarprofiler med ditt produkt- eller tjänstflöde.

Användningsområde

Smarta displaykampanjer kan vara ett bra val för dig om

• du vill hitta fler kunder bortom dina manuellt inriktade kampanjer
  • du använder konverteringsspårning och uppfyller de konverteringsbaserade behörighetskraven. För att kunna använda en smart displaykampanj måste du ha fått minst 50 konverteringar i Display-nätverket – eller minst 100 konverteringar i söknätverket – under de senaste 30 dagarna.
  • du har begränsat din annonsering i Display-nätverket till remarketing men vill nå människor tidigare under köpprocessen
  • du inte har använt annonsering i Display-nätverket tidigare och vill ha en snabb och mycket lönsam kampanj.

Detta får du med en smart kampanj:

• ett mycket enklare flöde för att skapa kampanjer
  • ett lättanvänt gränssnitt för att hantera annonser
  • ett nytt och effektivt sätt att spåra resultat

Detta lämnar du bakom dig:

• manuella budstrategier
  • att ange inställningar som visningsmetod och enhet
  • kampanjer enbart för datorer eller mobila enheter
  • manuell inriktning
  • att skapa alla annonser manuellt
  • möjligheten att ändra din smarta kampanj till en annan typ av displaykampanj

Så fungerar automatisk budgivning

Smarta displaykampanjer använder Mål-CPA med fokus på konverteringar. Den smarta kampanjen optimeras så att du bjuder högst när resultatinformationen indikerar att det är störst sannolikhet att få konverteringar och avsevärt lägre när sannolikheten för konverteringar är mindre. Kampanjen bör börja optimeras efter den inledande inlärningsperioden, antingen inom två veckor eller när den har genererat cirka 50 konverteringar beroende på vad som inträffar först.

Betala för konverteringar

I smarta displaykampanjer som använder budgivning med Mål-CPA kan du välja att betala för konverteringar i stället för klick. Leta reda på avsnittet Budgivning när du konfigurerar kampanjen. Leta efter rubriken Betala för och välj Konverteringar på rullgardinsmenyn. Läs mer om hur du betalar för konverteringar.

Så fungerar automatisk inriktning

För att du ska nå de personer som är mest värdefulla för ditt företag utgår de automatiska kampanjerna från resultatdata för att maximera antalet konverteringar. Smarta displaykampanjer kombinerar två inriktningsmetoder: automatisk remarketing till personer som har besökt din webbplats tidigare, och automatisk inriktning som är en effektiv metod för att fånga upp kunder mitt i tratten, det vill säga betydligt tidigare under köpprocessen.

Till exempel, säg att du säljer kolsyrat vatten. Normalt skulle du kanske inte ha tänkt på att ta med ”kontorsmaterial” som ett inriktningssökord för din kampanj för mineralvatten. Men om det finns en stark koppling mellan kontorsmaterial och försäljning av mineralvatten siktar automatisk inriktning på att ge dig försäljning med denna inriktning. Detta är bara ett exempel med ett enda sökord. Smarta displaykampanjer kan hitta en mängd sådana sökord med hjälp av artificiell intelligens och webbläsardata för att inrikta annonseringen utifrån signaler som du inte själv hade kunnat förutse.

Oroa dig inte om du redan har andra kampanjer som använder remarketing. Smarta displaykampanjer tar vanligtvis inte över kunder från dem om du inte väljer att kombinera dem. När du har flera kampanjer som visar annonser för samma målgrupp använder vi alltid den annons som är mest relevant.

Läs mer om automatisk inriktning.

Obs!
  • Smarta displaykampanjer inte kan användas med inriktning på målgrupper eller användarlistor.
  • Även om inriktningen i smarta displaykampanjer är automatiserad innehåller Google Ads också andra kontroller som hjälper dig att styra var dina annonser visas. Du kan skapa uteslutningar av placering på kontonivå för att förhindra att din annons visas på specifika webbplatser. Du kan också skapa uteslutningar av webbplatskategorier.

Om dynamisk prospektering

Dynamisk prospektering är ett sätt att stärka din flödesbaserade dynamiska remarketing så att du når nya användare med dina mest lönsamma produkter. Till skillnad från dynamisk remarketing, som fokuserar på att ge dig maximalt värde från dina befintliga kunder, används dynamisk prospektering för att värva nya kunder. Denna skillnad gör att dynamisk prospektering är den rekommenderade metoden om du är ny annonsör eller om du inriktar dig på en målgrupp som skiljer sig från din egen förstapartsdata (inräknat dina remarketinglistor).

Så fungerar det

Dynamisk prospektering använder maskininlärning för att bedöma vilka flödesartiklar som potentiella köpare visar intresse för. Genom att utgå från tidigare flödesresultat och användarbeteenden förutser funktionen vilka nya användare som mest sannolikt kommer att köpa produkterna i ditt flöde. När systemet har hittat statistiskt säkerställda relationer mellan flödesartiklar och köpavsikt kombineras denna potentiella köpavsikt med demografisk information, som ålder och kön, för att matcha personernas köpavsikt med en relevant produkt i ditt flöde. Produkterna i flödet utvärderas och väljs ut baserat på resultat, relevans och andra faktorer för att funktionen ska kunna beräkna vilka som mest troligt kommer att leda till konverteringar.

Vi rekommenderar att du använder smarta displaykampanjer tillsammans med dynamiska prospekteringskampanjer, eftersom de enkelt kombinerar personerna på dina dynamiska remarketinglistor med prospekteringsanvändare så att du får en effektiv konfiguration som inbegriper hela köpprocessen.

Exempel

Anta att du har en hotellportal och att en kund vill åka på semester till Paris. Kunden söker efter en mängd olika information om Paris, som sevärdheter, restauranger, hotell och flygalternativ. Du har aktiverat dynamisk prospektering, vilket innebär att all ny och relevant data som tyder på att personen har för avsikt att resa till Paris berättar för Googles system att om de visar en relevant och användarvänlig annons med dina hotell i Paris för denna kund är det mer sannolikt att den leder till konvertering.

Skapa och optimera annonser

Anta att du vill skapa en kampanj men att du inte vet vilka bilder och vilken text du ska använda i annonserna. Du bestämmer dig för att skicka in dina tillgångar (rubriker, beskrivningsrader, bilder och logotyper) och använda dem i en smart kampanj. Då händer följande:

1. Systemet kombinerar de enskilda tillgångarna till annonser som automatiskt storleksändras så att de passar i alla standardannonsformat och med alla standardannonstyper. Därefter väljs automatiskt den bästa kombinationen för varje exponering.
  2. Dina annonser visas inriktade för personer som besöker någon av de miljontals webbplatser som ingår i Display-nätverket.
  3. När tillgångarna har samlat på sig tillräckligt med data får du rapporter om deras resultat.
  4. Du får veta vad som fungerar bäst och vad som inte fungerar så att du kan anpassa kampanjen med de bilder och texter som ger bäst resultat.
  5. Du sparar tid och drar fördel av systemets förmåga att optimera din kampanj.

Hur ser mina annonser ut?

Smarta displaykampanjer visar responsiva annonser i Display-nätverket. Responsiva displayannonser kommer att ersätta responsiva annonser som standardannonstypen för Display-nätverket, och de kan även användas i smarta displaykampanjer.Du kan styra utseendet hos annonserna genom att ladda upp tillgångar som rubrik, logotyp, beskrivning och bilder. Google använder tillgångarna för att rendera annonser, och optimerar dem så att de ger bättre resultat i Display-nätverket. Tack vare de responsiva displayannonsernas anpassningsbarhet kan du förbättra resultatet utan att behöva skapa dussintals annonser i olika tänkbara annonstyper och storlekar.

Genom att koppla ett flöde till din smarta kampanj kan du använda responsiva annonser för att rikta remarketing av specifika produkter mot personer som nyligen har sett dem på din webbplats. Annonserna kan visa bilder av produkterna tillsammans med din annonstext. Du kan koppla flödet på sidan Inställningar eller under Inställningar för dynamiska annonser i samband med att du skapar kampanjen.

Det är omöjligt att förhandsgranska alla tusentals möjliga kombinationer av dina annonstillgångar i en smart displaykampanj. Annonserna är utformade för att se bra ut förutsatt att du lägger till bilder och logotyper som uppfyller specifikationerna för bildförhållande. Du kan dessutom visa dem som integrerade annonser på utgivarnas webbplatser, vilket ger dem ett genomslag som du kanske inte får med standardannonser.

Så fungerar resultatdata

När kampanjen får upp farten vill du kunna se resultat och hantera dina tillgångar. Tillgångsrapporten i smarta displaykampanjer innehåller exempelannonser och resultatdata:

• Exempelannonser: Klicka på Visa fler storlekar  om du vill se fler exempel i många av de storlekar som dina annonser har när de visas.
  • Resultat: Använd tabellen om du vill se information om varje tillgång, bland annat hur Google har rankat resultatet av tillgången utifrån dess förmåga att generera konverteringar.