Kysynnän kasvatus ‑kampanjat

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Aktivoitumisten ja tapahtumien saaminen YouTubessa (myös Shortsissa), Discoverissa ja Gmailissa sekä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden avulla on hyödyllistä erityisesti somemainostajille, jotka haluavat käyttää visuaalisesti vaikuttavia usean mainosmuodon mainoksia Googlen tehokkaimmissa palveluissa, jotka ovat kaikkien mainostajien käytettävissä.

YouTubea käytetään tuotteiden ja brändien tutkimiseen kaksi kertaa todennäköisemmin kuin muita videopalveluita tai somealustoja. Katsojat arvioivat YouTube-mainokset merkittävästi (16 %) luotettavammiksi, uskottavammiksi ja rehellisemmiksi kuin muilla video- ja somealustoilla näkyvät mainokset.*

* Lähde 1. Googlen Ipsosilla teettämä Consumer Continuous ‑tutkimus, Alankomaat, Argentiina, Australia, Belgia, Brasilia, Chile, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Intia, Italia, Japani, Kanada, Kiina, Kolumbia, Meksiko, Norja, Peru, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tanska, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat, n = 500–1 000 vähintään 18-vuotiasta verkossa asioivaa kuluttajaa markkinaa kohti, 8.–11.9.2022

Mielenkiintoisia faktoja:

• Voit tavoittaa jopa kolme miljardia kuukausittain aktiivista käyttäjää, jotka selaavat Google-fiidejä (Gmailia, Discoveria, YouTubea ja YouTube Shortsia, joille kertyy päivittäin keskimäärin yli 50 miljardia katselukertaa).
  • Joka kolmas kuluttaja kertoo ostaneensa Google-fiidien kautta jotain, mitä ei alun perin etsinyt.
  • 63 % kuluttajista löytää Google-fiideistä uusia tuotteita tai brändejä, ja heistä 91 % ryhtyy heti tekemään ostosta.

Hyödyt

Infograafi havainnollistaa sitä, miten Kysynnän kasvatus ‐kampanjat laajentavat mainostesi vaikutusta Googlen alustoilla.

Infograafi havainnollistaa mainoskokemusten räätälöimistä, joka on yksi Kysynnän kasvatus ‐kampanjoiden keskeisistä ominaisuuksista.

Infograafi havainnollistaa tekoälyä hyödyntäviä hintatarjouksia ja mittausta, jotka ovat Kysynnän kasvatus ‐kampanjoiden keskeisiä ominaisuuksia.

• Laajenna mainostesi vaikuttavuutta: Mainostamalla YouTubessa ja Googlen immersiivisimmillä ja visuaalisimmilla alustoilla (YouTubessa, Discoverissa ja Gmailissa) voit saada potentiaaliset asiakkaasi ostomielelle. Kysynnän kasvatus ‑kampanjoilla voit tavoittaa jopa kolme miljardia kuukausittain aktiivista käyttäjää. Googlen tekoäly luo täydellisen yhdistelmän räätälöityjä vaikuttavia kuvia, viestejä ja sijoitteluja, joiden avulla voit saada useammat kuluttajat klikkaamaan Osta nyt ‑painiketta. Lisäksi voit helposti esikatsella parhaita tuloksia tuottavia video- ja kuvamainosaineistojasi Googlessa ja YouTubessa varmistaaksesi, että ne kertovat haluamasi tarinan.
  • Räätälöidyt mainoskokemukset: Käyttämällä yleisökeskeisiä mainosaineistoja voit lisätä kysyntää. Googlen tekoälyn ansiosta saat immersiivisimmät ja visuaalisimmat mainosaineistosi näkymään juuri oikeille potentiaalisille asiakkaille vain muutamalla klikkauksella. Samantyyppisten segmentit auttavat tavoittamaan uusia sopivia yleisöjä nykyisen asiakaskuntasi ulkopuolelta. Näihin segmentteihin lukeutuvat esimerkiksi ihmiset, jotka ovat aiemmin ostaneet tuotteitasi tai palveluitasi, käyneet sivustollasi tai katsoneet YouTube-kanavasi videoita. Perehtymällä yleisötilastoihin voit tavoittaa mainontatavoitteidesi mukaisen yleisön ja tekemällä A/B-kokeiluja voit hienosäätää mainosaineistojasi ja parantaa näin säännöllisesti tuloksia.
  • Tekoälyä hyödyntävät hintatarjoukset ja mittaukset: Tehosta markkinointisuppiloasi ja mittaa vaikutusta. Optimoi koko suppilo käyttämällä klikkausmäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa, niin voit saavuttaa harkintaan (esim. sivustokäynteihin) liittyvät tavoitteesi. Käyttämällä Brand Liftin ja Search Liftin kaltaisia mittaustyökaluja voit selvittää, saatko vastinetta mainontaan käyttämällesi summalle. Näiden työkalujen tuloksia ja Googlen tekoälyä hyödyntävien Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden avulla voit optimoida kampanjasi sivustoliikenteelle, saada arvokkaat käyttäjät konvertoitumaan ja tehdä hintatarjouksia haluamiesi mittareiden parantamiseksi. Lisäksi voit käyttää dataan perustuvaa attribuutiota selvittääksesi kampanjasi arvon Googlen ekosysteemissä.

Animaatiossa näkyy Discovery-mainoksen sijoittelu Kysynnän kasvatus ‐kampanjaa käytettäessä.   Animaatiossa näkyy Gmail-mainosmuoto Kysynnän kasvatus ‐kampanjaa käytettäessä.
Animaatiossa näkyy YouTuben In-Feed-mainosten sijoittelu Kysynnän kasvatus ‐kampanjaa käytettäessä. Animaatiossa näkyy YouTuben In-Stream-mainosten sijoittelu Kysynnän kasvatus ‐kampanjaa käytettäessä. Animaatiossa näkyy YouTube Shorts ‐mainosten sijoittelu Kysynnän kasvatus ‐kampanjaa käytettäessä.

Milloin Kysynnän kasvatus ‑kampanjoita kannattaa käyttää?

Kuvake edustaa Google Hakua.

Haku

Kuvake edustaa Maksimitulokset-kampanjaa, jonka avulla tuloskeskeiset mainostajat voivat hyödyntää koko Google Ads ‐inventaaria yhden kampanjan kautta.

Maksimitulokset

Kuvake edustaa Kysynnän kasvatus ‐kampanjaa, joka luo kysyntää ja tuottaa liiketoimintatuloksia Googlen visuaalisimmilla ja viihdyttävimmillä alustoilla.

Kysynnän kasvatus

Kuvake edustaa Haku-, Maksimitulokset- ja Kysynnän kasvatus ‐kampanjoiden ohjattua käyttöä.

Tavoite

Tulosten maksimointi Google Haussa Tulosten maksimointi Googlen kaikissa kanavissa ja palveluissa Kysynnän luominen ja liiketoimintatulosten saaminen Googlen visuaalisimmissa ja viihdyttävimmissä palveluissa

Kuvake edustaa Kysynnän kasvatus ‐kampanjoiden klikkauksia, konversioita ja konversioarvoa.

Hintatarjoukset

• Impressio-osuustavoite
  • Klikkaukset
  • Konversiot
  • Konversioarvo
  • Konversiot
  • Konversioarvo
  • Klikkaukset
  • Konversiot
  • Konversioarvo

Kuvake edustaa mahdollisuutta kohdistaa mainonta yksilöllisiin yleisösegmentteihin.

Yleisö

Hakukampanjan yleisöjen avulla mainostajat voivat hyödyntää sekä ensimmäisen osapuolen dataa että Google-signaaleja saavuttaakseen erilaisia markkinointitavoitteita.

Ohjaa tekoälyä uusasiakashankintatavoitteilla, arvosäännöillä ja yleisösignaaleilla.

(Ei tarkkaa kohdistusta)

Ota käyttöön yleisömuokkaus, joka sisältää mahdollisuuden käyttää kohdistuksessa yksilöllisiä yleisösegmenttejä (esim. samantyyppisten segmenttejä).

Kuvake edustaa mahdollisuutta luoda kampanjoita nimenomaan Googlen ja YouTuben visuaalisia mainosalustoja varten.

Kanavat

Tavoita asiakkaita Haussa ja hakukumppanien sivustoilla (AFS).

Kerrytä tuloksia Googlen kaikissa kanavissa ja inventaareissa.

(Haku, YouTube ja Shorts, Discover, Gmail, Display)

Luo kampanjoita Googlea sekä YouTuben visuaalisimpia ja viihdyttävimpiä mainosalustoja varten.

(YouTube Shorts, YouTube In-Feed, Discover, Gmail)

Kuvake edustaa niitä kuvia tai tekstejä, joista mainosaineisto koostuu.

Mainoselementit

• Kuva (vaakasuuntainen 1,91:1, logo 1:1 tai 4:1, pystysuuntainen 4:5, neliön muotoinen 1:1)
  • Teksti (otsikko, pitkä otsikko, kuvaus, lopullinen URL tai URL-polku, yrityksen nimi, toimintakehotus, sivustolinkkikuvaukset)
  • Kuva (vaakasuuntainen 1,91:1, logo 1:1 tai 4:1, pystysuuntainen 4:5, neliön muotoinen 1:1)
  • Teksti (otsikko, pitkä otsikko, kuvaus, lopullinen URL tai URL-polku, yrityksen nimi, toimintakehotus)
  • Video (vaakasuuntainen, neliön muotoinen, pystysuuntainen)

Lue lisää elementtiryhmän luomisesta.

• Kuva (vaakasuuntainen 1,91:1, logo 1:1, pystysuuntainen 4:5, neliön muotoinen 1:1)
  • Teksti (otsikko, kuvaus, lopullinen URL, yrityksen nimi, toimintakehotus)
  • Video (vaakasuuntainen, pystysuuntainen, neliön muotoinen)
  • Karusellimainos (otsikko, kuvaus, lopullinen URL, yrityksen nimi, toimintakehotus, logo 1:1, 2–10 kuvakorttia:
    • Vaakasuuntainen 1,91:1, pystysuuntainen 4:5, neliön muotoinen 1:1
  • Tuotesyötteet

Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjan elementtien teknisistä vaatimuksista ja parhaista käytännöistä.

Kuvake edustaa kaikkien elementtien ja mainosmuotojen vinkkejä ja raportointimittareita Kysynnän kasvatus ‑kampanjassa.

Mittaus ja raportointi

Avainsana-/mainostason raportointi, joka sisältää vinkkejä ja suosituksia tulosten parantamiseksi
  • Elementtiryhmiä (lanseerattu) ja yksittäisiä elementtejä (tulossa vuoden 2023 toisella puoliskolla) koskevat vinkit
  • Kauppiaskeskusta koskeva tuotetason raportointi
  • Vinkkejä ja raportointimittareita kaikille elementeille ja mainosmuodoille
  • Brand Lift- (sallituissa), Search Lift- ja Conversion Lift ‑mittaus
  • Mainosaineistojen A/B-kokeilut
  • Kauppiaskeskus-syötteitä koskeva tuotetason raportointi

Kuvake edustaa elementtejä, jotka erottavat Kysynnän kasvatus ‐kampanjan muista kampanjoista.

Muut erot

• Tuotelistausmainokset
  • Lisätavoitteet: Uusasiakashankinta
  • Markkinointitavoitteeseen tai muuhun tavoitteeseen keskittyvä ostoprosessi
  • Lisätavoitteet: Uusasiakashankinta, arvokkaille asiakkaille optimoitu uusasiakashankinta ja uudelleenaktivointi
  • Vähittäiskaupan syötemuodot kaikissa palveluissa (Haku, YouTube, Gmail, Discover, Display)
  • Somea muistuttava ostoprosessi
  • Tuotesyötemuodot kaikissa visuaalisissa palveluissa (YouTube, Gmail, Discover) ja mahdollisuus ladata kansikuva/-video

Ennen kuin aloitat

Elementit

Valmistele mainoselementit, kuten otsikot, kuvaukset, kuvat ja logot. Valitse laadukkaita kuva- ja videoelementtejä, jotta saat mahdollisimman hyviä tuloksia. Nämä voivat olla esimerkiksi brändikuvia tai inspiraatiokuvia, joissa on vähän tekstiä ja hyvä valaistus. Voit myös käyttää aiempien kampanjoiden hyviä tuloksia tuottaneita elementtejä ja viestejä muilla alustoilla, kuten sähköposti- tai somealustoilla.

Huom. Lisäämällä useampia elementtejä parannat mahdollisuuksiasi saada optimaalisia tuloksia.

Konversioseuranta

Ota konversioseuranta käyttöön verkkosivustollasi ja varmista, että Google-tagi toimii oikein. Keskity optimoinnissa kevyisiin konversiotapahtumiin (kuten "Ostoskoriin lisääminen" tai "Sivustokäynti") ja valitse kampanjallesi sopiva konversiolaskennan vaihtoehto. Näin järjestelmämme saavat arvokkaita signaaleja ja voit saavuttaa haluamasi tulokset nopeammin.

Budjettivaatimukset

Budjettiasetukset vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti kampanjasi voidaan optimoida konversioille. CPA-tavoitehintatarjouksia käyttävissä kampanjoissa suositeltu budjetti on vähintään 15 kertaa CPA-tavoitteen verran.

Käytä konversiomäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa käyttävissä kampanjoissa Google Adsin uutta CPA-tavoitteen skaalaussimulaattoria, niin voit lisätä prosenttiperusteisia hintatarjousmuutoksia ja saada arvioita liikenteestä.

Seuraavat vaiheet

Kysynnän kasvatus ‑kampanjan elementtien laatu- ja käytäntövaatimukset

Tutustu Kysynnän kasvatus ‑kampanjan elementtien käytäntövaatimuksiin, kun suunnittelet uutta Kysynnän kasvatus ‑kampanjaasi.

Kuvien ja videoiden mainosvahvuuden katsominen

Varmista, että käytät uudessa Kysynnän kasvatus ‑kampanjassasi parhaita mahdollisia mainosaineistoja hyödyntämällä Mainoksen vahvuus ‑työkalua.

Kuvien ja videoiden elementtiraporttien katsominen

Tutustu mainosaineistojesi elementtiraportointiin, ennen kuin luot Kysynnän kasvatus ‑kampanjoita.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjan elementtien tekniset vaatimukset ja parhaat käytännöt

Lue, miten voit luoda mahdollisimman tehokkaita mainoksia noudattamalla elementtejä koskevia teknisiä vaatimuksia ja parhaita käytäntöjä.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden dynaamiset tuotemainokset

Lue, miten voit käyttää Google Kauppiaskeskuksen tuotesyötteitä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjan luominen

Katso ohjeet Kysynnän kasvatus ‑kampanjan luomiseen ja elementtien ylläpitoon ja perehdy elementtejä koskeviin vaatimuksiin.

Yleisön tavoittavuuden laajentaminen samankaltaisten segmenttien avulla

Tavoita nykyisten asiakkaidesi kaltaisia ihmisiä käyttämällä samankaltaisia segmenttejä.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden mittarit ja raportointi

Lue Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden mittareista ja raportoinnista.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden A/B-kokeilut

A/B-kokeilujen luominen Kysynnän kasvatus ‑kampanjoille