Om Gmail-annonser

Gmail-annonser er interaktive annonser som vises på Kampanjer- og Sosialt-fanen i innboksen din. Noen av disse annonsene kan utvides. Når du klikker på en av disse annonsene, kan det hende at den utvides på samme måte som en e-post. Den utvidede annonsen kan inneholde bilder, videoer eller innebygde skjemaer. Med Gmail-annonser kan du komme i kontakt med potensielle kunder i et mer personlig format.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over Gmail-annonser. For å få veiledning kan du gå til artikkelen Lag Gmail-annonser.

Slik fungerer Gmail-annonser

Gmail-annonsene vises først i minimert format. Når en bruker klikker på en Gmail-annonse, åpnes landingssiden til en annonsør eller annonsen utvides til størrelsen på en e-post. Annonsen kan tilpasses ulike markedsføringsbehov, og den kan også inneholde innebygde skjemaer eller videoer.

Folk kan samhandle med den utvidede annonsen på ulike måter, avhengig av annonsens utforming. De kan spille av video, fylle ut skjemaer, klikke for å gå til nettstedet ditt, klikke for å ringe (hvis de bruker mobil) eller å gå til en markedsplass for apper.

Du belastes ikke når folk samhandler med den utvidede annonsen din. Du belastes bare én gang – for klikkene som utvider annonsen.

Klargjort for e-post

Mange av brukerne som utvider annonsen din, kan lagre annonsen ved å klikke på stjerneikonet eller den blå Lagre-knappen nederst i meldingen. Mange kan også videresende utvidede annonser til andre som e-postmeldinger.

Mobilvennlig

Google Ads-annonser optimaliseres slik at de ser fine ut uansett hvor de vises, enten det er på datamaskiner, mobilenheter eller i Gmail-appen. Annonseutformingen optimaliseres automatisk for mobilenheter. Du kan gjøre annonsene enda mer effektive ved å velge blant egne mobilalternativer, for eksempel klikk for å ringe-funksjonalitet og markedsføring av apper.

Slik fungerer målrettingen

Du kan bruke de fleste av alternativene for målretting mot Displaynettverket du allerede kjenner til, som for eksempel målgruppesøkeord, interessemålgrupper, intensjonsmålgrupper og demografiske kategorier.

Her er en oversikt over ulike måter du kan nå ut til bestemte målgrupper med annonsene dine på:

• Interessemålgrupper: Velg blant disse målgruppene for å nå ut til potensielle kunder og gjøre dem oppmerksomme på bedriften din. En annonsør som markedsfører sportsklær, kan for eksempel velge relevante emner som «Kropp og helse» og «Sportsartikler» eller målrette mot personer i interessemålgruppene «Helse- og treningsfriker» eller «Løpeinteresserte».
  • Målgruppesøkeord: Skriv inn ord eller uttrykk relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr, slik at annonsene dine kan vises til folk som kan være interessert i disse termene. Her bør du ikke legge inn nettadressene til nettsteder.
  • Automatisk målretting: Med automatisk målretting optimaliseres målrettingen i Gmail, slik at du kan nå ut til folk som ellers ikke ville ha vært dekket av målrettingen din, til omtrent samme kostnad per person – helt automatisk.
  • Med Kundematch kan du vise annonser til kunder basert på data du deler med Google, om disse kundene. Finn ut mer om Kundematch
  • Demografisk informasjon: Med dette alternativet kan du nå ut til folk i Displaynettverket som tilhører bestemte demografiske kategorier, som kjønn, aldersgruppe eller husstandens inntekt.
  • Intensjonsmålgrupper: Med disse målgruppene kan du finne kunder som ser seg om i markedet. Dette innebærer at de undersøker produkter og aktivt vurderer å kjøpe tjenester eller produkter av samme type som dem du selv tilbyr.
  • Livsbegivenheter: Nå ut til kundene på viktige tidspunkter i livet deres, for eksempel når de flytter, gifter seg eller fullfører utdanningen sin.
  • Remarketing: Du kan også nå ut til folk som allerede har hatt interaksjoner med produktene og tjenestene til bedriften din. Dette kan for eksempel være folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt, brukt mobilappen din, sett på videoene dine eller står oppført i listene dine. Remarketinglister målrettet mot Gmail-annonser må inneholde minst tusen besøkende eller brukere som har vært aktive i løpet av de siste 30 dagene, for at annonsene dine skal kunne vises.