Over Gmail-advertenties

Vanaf 1 juli 2021 worden campagnes met Gmail-advertenties 'alleen-lezen'. Dit betekent dat adverteerders na deze datum geen nieuwe Gmail-campagnes meer kunnen maken en geen wijzigingen kunnen aanbrengen in bestaande Gmail-campagnes, waaronder wijzigingen in bestaande Gmail-advertenties.

Als u advertenties wilt blijven weergeven in Gmail, kunt u het best een Discovery-campagne maken. Discovery-advertenties zijn niet alleen zichtbaar via Gmail, maar ook op andere Google-services, zoals YouTube en Discover. Wereldwijd kunt u zo meer dan drie miljard mensen bereiken. Meer informatie over hoe u Discovery-advertenties maakt en beheert

Uw advertenties weergeven in Gmail (en andere plaatsen) met Discovery-campagnes

Discovery-advertenties bevatten allerlei functies waarmee u direct response-advertenties op vergelijkbare manieren kunt beheren als Gmail-advertenties. Discovery-advertenties bieden zelfs de populairste functies van Gmail-advertenties:

• Slim bieden: Gebruik bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' of Doel-CPA om uw campagnebiedingen te optimaliseren voor uw mediamarketingdoelen. Zorg ervoor dat u 'Conversies bijhouden' implementeert om 'Slim bieden'-oplossingen te gebruiken.
  • Doelgroeptargeting: Discovery-advertenties ondersteunen alle doelgroeptargeting voor aangepaste doelgroepen, Klantenmatch, remarketing en Vergelijkbare doelgroepen. Ze ondersteunen ook doelgroepen voor in-market, gedetailleerde demografie en levensgebeurtenissen en affiniteitsdoelgroepen.
  • Native-advertentiebeleving: Gebruik de opties voor 1 afbeelding en carrousels met meerdere afbeeldingen met zowel vierkante als liggende afbeeldingen om klanten te bereiken in een native-advertentieomgeving op Google-services.
  • Bereik: Breid uw bereik met Discovery-advertenties uit tot wel 3 miljard mensen, terwijl ze zoeken naar inspiratie en naar onderwerpen waarin ze zijn geïnteresseerd in hun favoriete Google-feeds (YouTube, Gmail en Discover). En dat allemaal met 1 campagne.

Gmail-campagnes overzetten naar Discovery-campagnes

Als u doelgroeptargeting en 'Slim bieden' gebruikt, kunt u uw Gmail-advertentiecampagne eenvoudig reproduceren in een Discovery-advertentiecampagne.

We raden u aan de volgende stappen te volgen voor een succesvolle migratie:

1. Budget: Het budget van uw Discovery-advertentiecampagnes moet groter zijn dan het budget van uw Gmail-advertentiecampagne. We raden u aan een budget toe te wijzen aan uw Discovery-advertentiecampagne dat 2 keer zo groot is als het budget voor uw Gmail-advertentiecampagne. Zo houdt u rekening met het extra bereik dat u met Discovery-advertenties behaalt.
  2. Bod: Start uw Discovery-advertentiecampagne op basis van doel-CPA-biedingen. Selecteer een geschikte doel-CPA voor de campagne met behulp van het voorgestelde bod wanneer u de campagne maakt of door uw gemiddelde CPA voor Gmail-advertenties in de afgelopen 30 dagen te bepalen en deze met 20% te verhogen. U kunt de doel-CPA in de loop van de tijd verlagen wanneer de prestaties van uw Discovery-advertenties beter worden dankzij machine learning.
  3. Targeting: Voor uw Discovery-advertenties selecteert u doelgroepen die goed aansluiten bij de doelgroeptargeting van uw Gmail-advertenties. Als u zoekwoorden heeft getarget in uw Gmail-advertenties, maakt u een aangepaste doelgroep voor uw Discovery-campagne op basis van de zoekwoorden die de meeste conversies genereren in uw Gmail-advertentiecampagne.

Met Discovery-advertenties kunt u tot wel 3 miljard mensen bereiken via populaire feeds op YouTube, Discover en Gmail. Volg deze praktische tips om de prestaties van uw Discovery-campagnes te verbeteren.

Gmail-advertenties zijn interactieve advertenties op de tabbladen Promoties en Sociaal in uw inbox. Sommige advertenties zijn uitvouwbaar. Wanneer u op een van deze advertenties klikt, kan deze net als een e-mail worden uitgevouwen. De uitgevouwen advertentie kan afbeeldingen, video of ingesloten formulieren bevatten. Zo kunt u potentiële klanten op een persoonlijkere manier benaderen. Dit artikel bevat algemene informatie over Gmail-advertenties. Voor instructies over het maken van Gmail-advertenties gaat u naar Gmail-advertenties maken.

Hoe het werkt

Gmail-advertenties worden samengevouwen weergegeven. Als een gebruiker op de advertentie klikt, wordt een bestemmingspagina van de adverteerder geopend of wordt de advertentie uitgevouwen tot een e-mail waarin u op allerlei manieren reclame kunt maken. Afhankelijk van de indeling kunnen mensen van alles doen met de uitgevouwen advertentie.

Gmail-advertenties kunnen op 2 manieren zijn ingedeeld:

• Advertenties van één bedrijf: deze advertenties tonen slechts één bedrijf per keer. Afhankelijk van de campagne, kunnen ze onder meer koppen, beschrijvingen, afbeeldingen, video's, ingesloten formulieren, productinformatie, prijzen, beoordelingen, click-to-call-opties, en links naar een Marketplace-app bevatten.
  • Advertenties van meerdere verkopers: In deze advertenties bieden meerdere verkopers verschillende producten aan. Deze worden getoond in het hoofdgedeelte van de advertentie. Elke aanbieding bevat de afbeelding van het product, de prijs en beschikbare beoordelingen, maar ook andere informatie die kopers relevant kunnen vinden, zoals voorwaarden van de aanbieding. Als mensen op uw aanbieding in het hoofdgedeelte van de advertentie klikken, worden ze naar de productpagina op uw website geleid.

Informatie over rapportage en kosten

• Discovery-campagnes: In de kolom Engagement ziet u waarop een gebruiker het eerst heeft geklikt om uw uitgevouwen advertentie te bekijken. De kolom Klikken laat zien hoe uw gebruikers vanuit uw uitgevouwen advertentie op uw website terecht zijn gekomen. We brengen alleen kosten in rekening voor de eerste advertentie-interactie (engagement) met de samengevouwen teaser waarmee de hele advertentie wordt geopend.
  • Alle andere campagnetypen met advertenties in Gmail:
    • Advertenties van één bedrijf: De kolom Klikken bevat de eerste klik van een gebruiker op uw advertentie. U betaalt alleen voor de klikken op de samengevouwen teaser waarmee de hele advertentie wordt geopend.
    • Advertenties van meerdere verkopers: De kolom Klikken bevat de klikken waarmee de gebruiker de productpagina's op uw website heeft bereikt. We brengen alleen kosten in rekening voor klikken binnen het hoofdgedeelte van de advertentie die naar uw website leidt. U betaalt niet voor klikken op de samengevouwen teaser waarmee de hele advertentie wordt geopend.

Opmerking: U kunt dynamische remarketingadvertenties laten lopen voor het bedrijfstype 'Hotels en vakantiewoningen' in Gmail-campagnes. U kunt een datafeed toevoegen wanneer u een Gmail-campagne maakt of bewerkt. Dit doet u als volgt: klik op Aanvullende instellingen in het gedeelte 'Budget' en vink bij 'Dynamische advertenties' het selectievakje 'Gebruik een datafeed voor gepersonaliseerde advertenties' aan.

Geschikt voor e-mail

Veel gebruikers die uw advertentie uitvouwen, kunnen deze opslaan door op het sterpictogram of op de blauwe knop Opslaan onderaan het bericht te klikken. Ook kunnen veel gebruikers de uitgevouwen advertentie als e-mailbericht naar iemand anders versturen.

Geschikt voor mobiele apparaten

Google Ads optimaliseert advertenties om ervoor te zorgen dat ze er altijd goed uitzien, ongeacht waar ze worden weergegeven: op een computer, mobiel apparaat of in de Gmail-app. De lay-out van de advertentie wordt automatisch geoptimaliseerd voor mobiel. Als u de impact wilt vergroten, kunt u speciale mobiele opties selecteren, zoals click-to-call en app-promotie.

Google Ads-voorbeelden geven weer wat de meerderheid van de gebruikers zien. Niet alle gebruikers krijgen dezelfde advertentieweergave te zien vanwege verschillen tussen Gmail op zowel de Android- als de Gmail-iOS, verschillen tussen browsers op Gmail-desktop en het feit dat gebruikers niet altijd de nieuwste mobiele client voor Gmail uitvoeren.

Hoe targeting werkt

U kunt de meeste display-targetingopties gebruiken waarmee u al bekend bent, zoals affiniteitsdoelgroepen, in-market-doelgroepen en demografie.

U kunt op de volgende manieren specifieke doelgroepen bereiken met uw advertenties:

• Affiniteitsdoelgroepen: Maak een keuze uit deze doelgroepen om potentiële klanten te bereiken en kennis te laten maken met uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld sportkleding promoot, kunt u relevante onderwerpen als 'fitness' en 'sportartikelen' selecteren of mensen targeten in de affiniteitsdoelgroepen 'gezondheids- en fitnessfanaten' of 'hardloopliefhebbers'.
  • Aangepaste intentiedoelgroepen: Bereik de doelgroep in uw display- en videocampagnes door met behulp van zoekwoorden, URL's, apps of YouTube-content klanten te identificeren die actief onderzoek doen naar een verwant product of apparaat.
  • Geautomatiseerde targeting: Met automatische targeting kunt u de targeting in Gmail optimaliseren, zodat u mensen kunt bereiken die u anders niet bereikt met uw targeting, tegen ongeveer dezelfde kosten per persoon en ook nog automatisch.
  • Klantenmatch: Met deze optie kunt u advertenties aan uw klanten weergeven op basis van gegevens over deze klanten die u deelt met Google. Meer informatie over Klantenmatch.
  • Demografie: Met deze optie kunt u mensen in het Google Display Netwerk bereiken of uitsluiten die zijn gekoppeld aan bepaalde demografische categorieën, zoals geslacht, leeftijdscategorie of gezinsinkomen.
  • In-market-doelgroepen: Deze doelgroepen bestaan uit klanten die in de markt zijn, wat betekent dat ze onderzoek doen naar producten en actief overwegen services of producten te kopen die u aanbiedt.
  • Levensgebeurtenissen: Bereik klanten op belangrijke momenten in hun leven, zoals verhuizingen, bruiloften of diploma-uitreikingen.
  • Remarketing: U kunt ook mensen bereiken die al betrokken zijn bij de producten en services van uw bedrijf, waaronder bezoekers die eerder uw website, mobiele app of video's hebben bekeken of mensen uit uw eigen lijsten. Remarketinglijsten die Gmail-advertenties targeten, moeten ten minste 100 actieve bezoekers of gebruikers in de afgelopen 30 dagen hebben om uw advertenties weer te geven.