Over Gmail-advertenties

Gmail-advertenties zijn interactieve advertenties die worden weergegeven op de tabbladen 'Promoties' en 'Sociaal' in uw inbox. Sommige advertenties zijn uitvouwbaar. Wanneer u op een van deze advertenties klikt, kan deze net als een e-mail worden uitgevouwen. De uitgevouwen advertentie kan afbeeldingen, video of ingesloten formulieren bevatten. Via Gmail-advertenties kunt u op een persoonlijkere manier contact leggen met potentiële klanten.

Dit artikel bevat algemene informatie over Gmail-advertenties. Voor instructies over het maken van Gmail-advertenties gaat u naar Gmail-advertenties maken.

Hoe het werkt

Gmail-advertenties worden samengevouwen weergegeven. Wanneer iemand op de advertentie klikt, wordt de bestemmingspagina van een adverteerder geopend of wordt de advertentie uitgevouwen tot het formaat van een e-mail die u kunt gebruiken voor verschillende advertentiedoelen en die bijvoorbeeld ingesloten formulieren of video's kan bevatten.

Afhankelijk van de opmaak kunnen mensen uw uitgevouwen advertentie op verschillende manieren gebruiken. Ze kunnen video afspelen, een formulier invullen, doorklikken naar uw website of (als ze hun mobiel gebruiken) klikken om te bellen of om naar een marktplaats voor apps te gaan.

Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer mensen uw uitgevouwen advertentie gebruiken. U betaalt slechts één keer, voor de klik waarmee uw advertentie wordt uitgevouwen.

Opmerking: U kunt dynamische remarketingadvertenties laten lopen voor het bedrijfstype 'Hotels en vakantiewoningen' in Gmail-campagnes. U kunt een datafeed toevoegen wanneer u een Gmail-campagne maakt of bewerkt. Dit doet u als volgt: klik op Aanvullende instellingen in het gedeelte 'Budget' en vink bij 'Dynamische advertenties' het selectievakje 'Gebruik een datafeed voor gepersonaliseerde advertenties' aan.

Geschikt voor e-mail

Veel gebruikers die uw advertentie uitvouwen, kunnen deze opslaan door op het sterpictogram of op de blauwe knop Opslaan onderaan het bericht te klikken. Ook kunnen veel gebruikers de uitgevouwen advertentie als e-mailbericht naar iemand anders versturen.

Geschikt voor mobiele apparaten

Google Ads optimaliseert advertenties om ervoor te zorgen dat ze er altijd goed uitzien, ongeacht waar ze worden weergegeven: op een computer, mobiel apparaat of in de Gmail-app. De lay-out van de advertentie wordt automatisch geoptimaliseerd voor mobiel. Als u de impact wilt vergroten, kunt u speciale mobiele opties selecteren, zoals click-to-call en app-promotie.

Hoe targeting werkt

U kunt de meeste display-targetingopties gebruiken waarmee u al bekend bent, zoals affiniteitsdoelgroepen, in-market-doelgroepen en demografie.

U kunt op de volgende manieren specifieke doelgroepen bereiken met uw advertenties:

• Affiniteitsdoelgroepen: Maak een keuze uit deze doelgroepen om potentiële klanten te bereiken en kennis te laten maken met uw bedrijf. Als u bijvoorbeeld sportkleding promoot, kunt u relevante onderwerpen als 'fitness' en 'sportartikelen' selecteren of mensen targeten in de affiniteitsdoelgroepen 'gezondheids- en fitnessfanaten' of 'hardloopliefhebbers'.
  • Aangepaste intentiedoelgroepen: Bereik de doelgroep in uw display- en videocampagnes door met behulp van zoekwoorden, URL's, apps of YouTube-content klanten te identificeren die actief onderzoek doen naar een verwant product of apparaat.
  • Geautomatiseerde targeting: Met automatische targeting kunt u de targeting in Gmail optimaliseren, zodat u mensen kunt bereiken die u anders niet bereikt met uw targeting, tegen ongeveer dezelfde kosten per persoon en ook nog automatisch.
  • Klantenmatch: Met deze optie kunt u advertenties aan uw klanten weergeven op basis van gegevens over deze klanten die u deelt met Google. Meer informatie over Klantenmatch.
  • Demografie: Met deze optie kunt u mensen in het Google Display Netwerk bereiken of uitsluiten die zijn gekoppeld aan bepaalde demografische categorieën, zoals geslacht, leeftijdscategorie of gezinsinkomen.
  • In-market-doelgroepen: Deze doelgroepen bestaan uit klanten die in de markt zijn, wat betekent dat ze onderzoek doen naar producten en actief overwegen services of producten te kopen die u aanbiedt.
  • Levensgebeurtenissen: Bereik klanten op belangrijke momenten in hun leven, zoals verhuizingen, bruiloften of diploma-uitreikingen.
  • Remarketing: U kunt ook mensen bereiken die al betrokken zijn bij de producten en services van uw bedrijf, waaronder bezoekers die eerder uw website, mobiele app of video's hebben bekeken of mensen uit uw eigen lijsten. Remarketinglijsten die Gmail-advertenties targeten, moeten ten minste 100 actieve bezoekers of gebruikers in de afgelopen 30 dagen hebben om uw advertenties weer te geven.